17 Август, 2022 06:25 1 532 5

Опонентка на Тръмп бе победена на първичните избори на републиканците в щата Уайоминг

  • сащ-
  • републиканци-
  • избори-
  • лиз чейни-
  • уайоминг

Лиз Чейни загуби от Хариет Хейгман

Опонентка на Тръмп бе победена на първичните избори на републиканците в щата Уайоминг - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Членът на Камарата на представителите на САЩ Лиз Чейни бе победена на първичните избори на Републиканската партия в щата Уайоминг от Хариет Хейгман, предадоха Ройтерс и АП, цитирани от БТА, като се позоваха на прогноза на тв канал Ен Би Си нюз.

Хейгман е подкрепяна от експрезидента Доналд Тръмп, а Чейни, дъщеря на бившия вицепрезидент Дик Чейни, е част от вътрешнопартийната опозиция срещу евентуално кандидатиране на Тръмп в президентските избори през 2024 г. През есента на тази година предстоят междинни избори за Конгреса на САЩ.

"Днес, без значение какъв ще е изходът, е със сигурност началото на борба, която ще продължи", каза след като гласува вчера 56-годишната Чейни, придружена от баща си. "Ние сме изправени пред момент, в който нашата демокрация наистина е под атака и под заплаха. И тези от нас отвсякъде - републиканци, демократи и независими, - които дълбоко вярват в свободата и които милеят за Конституцията и бъдещето на страната, са длъжни да поставят това над партията", добави тя.

Лиз Чейни бе сред членовете на Конгреса, които подкрепиха неуспешната втора инициатива за отстраняване на Тръмп от поста. Тя бе и активен участник в парламентарното разследване за събитията от 6 януари 2021 г., когато привърженици на Тръмп щурмуваха Капитолия. Кръговете около Тръмп си бяха поставили за цел да принудят Лиз Чейни или да се оттегли от Камарата на представителите, или да се яви на първични избори, припомниха информационните агенции.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бонев

    23 5 Отговор
    Както се вижда от статията и там си има предатели. Кой каквото да говори,не може да има и база за сравнение между Тръмп и здрависващият се с въздуха.
  • 2 Помнете историята!

    17 0 Отговор
    Днешните американци като загубят където и да е веднага виждат заплаха за демокрацията. И тая видя заплаха за демокрацията като загуби демократично едни избори.
  • 3 Кучето

    8 1 Отговор
    Дик Чейни, агресивен военолюбец и рептил. Тоя пък имал и деца! Да го посети Ван Хелсинг.
  • 4 Механик

    2 4 Отговор
    Тая Лиз Чейни и тя ли е "лиз-близ" като Лиз Тръс?
  • 5 тикви продажни

    5 0 Отговор
    В Англия ЛИЗ, в САЩ ЛИЗ, много ЛИЗ по света!!!