Last news in Fakti
  Тема: Украйна

18 Август, 2022 14:23 901 14

601 души са евакуирани от Донецка област през изминалия ден

  • украйна-
  • донецка област-
  • евакуирани-
  • война-
  • луганска област

9795 души са евакуирани от Донецка и Луганска области от 24 февруари 2022 г.

601 души са евакуирани от Донецка област през изминалия ден - 1
Източник: БГНЕС

На 17 август 601 цивилни получиха помощ и напуснаха Покровски район на Донецка област, предаде Ukrinform.

„Продължава евакуацията на населението в Донецка област. През последните 24 часа служителите на Главното управление са оказали помощ на 601 души, включително 15 деца и 22 души с физически увреждания, по време на евакуацията в Покровски район“, Главно управление на Донецка област на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна публикува във Facebook.

9795 души са евакуирани от Донецка и Луганска области от служители на подчинените звена на Главното управление на Донецка област на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна от 24 февруари 2022 г.

Както беше съобщено, започна задължителна евакуация в Донецка област, която е постоянно под вражески обстрел, няма газ и има проблеми с водоснабдяването.

В Донецка област до есенно-зимния период трябва да останат не повече от 235 000 души, участващи в защитата и поддръжката на критичната инфраструктура, останалите трябва да бъдат евакуирани. До 24 февруари в Донецка област постоянно са живели 1 670 000 души.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дулцинея

    9 5 Отговор
    Украйна да не плещи за Донецк. Тя е руска. Вие ги тероризират е.
  • 2 Иванушка  🇷🇺

    9 5 Отговор
    "..Донецка област, която е постоянно под вражески обстрел, няма газ и има проблеми с водоснабдяването...." - Фашизъм с Украинско лице.
    Колко трябва да си проЗд за да стреляш и избиваш собствения си народ и после да го "евакуираш" 👎

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Не повече от теб

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Иванушка  🇷🇺":

    Ха ха ха

    Коментиран от #4

  • 4 Иванушка  🇷🇺

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Не повече от теб":

    Цял Свят видя Истинското лице на Украйна.
    Геноцида в Буча, зверствата в Мариупол, стотиците изнасилени украинки и убити деца от собствената им Укро армия, Азов, Гайдар, Бандера и прочии фашистки формирования. Защо мислиш че вече никой на Запад не говори и споменава Зеленчука, помощите спират, оръжия не се пращат ? Защо Папата се разсмя сконфузено като чу че украинците го канят да посети Буча ?

    Коментиран от #12

  • 5 Бай Яни

    1 6 Отговор

    До коментар #2 от "Иванушка  🇷🇺":

    До сега там бяха еуснаци а изведнъж станаха Украйнци. Така се иплитата в собствените си лъжи прости русороби че не се усещате какви простотии пишите. Щом там живеят украйнци на кому к...ра дирят там орките окупатори пияни руси.

    Коментиран от #6, #7, #8, #9

  • 6 Бай Яни

    0 5 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Яни":

    Руснаци и оплитате.
  • 7 ТО ЯСНО СЕ ЗНАЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Бай Яни":

    Там населението е 90% руско.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 КАКВА Е ТАЯ ЦЕНЗУРА БЕ?!!!

    1 1 Отговор
    кАКВО ОБИДНО И НЕЦЕНЗУРНО БЕШЕ НАПИСАНО? нЕЩО ДА БЕШЕ ЛЪЖЛИВО? ПО ЗЛЕ СТЕ И ОТ ГОСПОДАРИТЕ СИ ОТ КОЗЯК.
  • 12 Ам Гъл

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Иванушка  🇷🇺":

    Верваме,точно така е както ти го казваш.И ти си повервай,ще спиш по-спокойно.

    Коментиран от #14

  • 13 Защо не пуснете новината

    0 0 Отговор
    за закона, приет вчера от Радата, че всеки командир може да изпълни ролята на нотариус на завещанието на украински войници. След толкова свидетелства на самите украински войници /пълно е с такива видеа, снимани от военнослужещи/, че техни другари биват разстрелвани от командири или изчезват, представете си докъде може да доведе това. Но пък тези сладури в Радата много бързо си вдигнаха заплатите, докато тези на обикновените украинци са паднали наполовина или въобще нямат работа. Покъртително е как "демократичният" Запад показва пълно пренебрежение към съдбата на обикновените украинци. Гледах как една жена в Германия получава писмо колко пари трябва да плати за престоя си в лагера, малко над 800 евро. Твърдеше, че всички там получили такива писма.
  • 14 Иванушка  🇷🇺

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ам Гъл":

    "..ще спиш по-спокойно.." - аз си спя най-спокойно на плажа и пийвам студено коктейлче с лед и лимонче, докато укро-роднините ми гинат като мухи заради Американските Нац. Интереси. Наздраве и много поЗдрави на Кравчук (1934-2022г) 😁
Новини по държави: