Last news in Fakti

22 Август, 2022 11:49 752 1

Иран: САЩ умишлено бавят преговорите за ядреното споразумение

  • иран-
  • техеран-
  • ядрено-
  • споразумение-
  • преговори

Заяви говорителят на иранското външно министерство, Насър Канаани

Иран: САЩ умишлено бавят преговорите за ядреното споразумение - 1
Източник: БГНЕС

Говорителят на иранското външно министерство, Насър Канаани, критикува Съединените щати, че "умишлено бавят" преговорите за съживяване на Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA), известен като иранското ядрено споразумение от 2105 година, предаде Ройтерс.

На пресконференция Канаани каза, че Техеран се стреми към устойчиво споразумение, което да запази правата на Иран в рамките на закона

Освен това той добави, че въпреки че е постигнат относително добър напредък, "нищо не е договорено, докато всичко не е договорено".

Неотдавнашни информации показват, че Иран може би се е отказал от искането си Корпусът на гвардейците на ислямската революция (IRGC) да бъде премахнат от списъка на САЩ с терористични организации.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия и Иран

    0 6 Отговор
    Ги оправя само тоягата на чичо Сам.