Last news in Fakti

28 Август, 2022 19:05 1 300 2

В Гърция: Родилен дом погрешка дал на млада двойка чуждо бебе

  • гърция-
  • родилен дом-
  • родители-
  • чуждо бебе

Родителите поискали да бъде направена ДНК проба

В Гърция: Родилен дом погрешка дал на млада двойка чуждо бебе - 1
Снимка: БГНЕС

Невероятна грешка направили служителите на родилен дом в гръцкия град Лариса и занесли на млада двойка бебе, което в крайна сметка се оказало, че не е тяхното, съобщава телевизия Мега.

30-годишната жена родила в частна клиника в Лариса на 18 август. След раждането взела в прегръдките си бебето и го нахранила. „В кошарката, която ти носят, там, където слагат бебето, стоеше нашето картонче, не обърнахме много внимание в този момент, а и не пишеше името ѝ“, разказва бащата. „Изпратихме снимки на роднините си, жена ми даже го накърми“, продължава той, цитиран от Нова телевизия.

Цял ден двойката мислела, че това е нейното бебе. На следващия ден нещата обаче нещата взели неочакван обрат.

„На другия ден сутринта ни донесоха друго бебе. Огледахме го внимателно и си казахме: „Какво става тук? Нещо не е наред“. Излизам в коридора и виждам предполагаемо нашето бебе да се насочва в друга посока, а аз междувременно бях изпаднал в шок. Акушерката ни казва: „Вчерашното беше друго бебе“. Тоест, нашето бебе е било пратено другаде“, разказва бащата.

В крайна сметка се оказало, че е станала грешка и първия ден родителите получили бебето на друга жена, родила в същия ден в клиниката.

Родителите все още са в шок и мислят как най-щастливият момент в живота им се превърнал в подобно премеждие. Двойката е поискала да бъде направена ДНК проба, за да не бъдат измъчвани от съмнения дали болницата не е направила още някоя грешка. Те са наели и адвокат, за да са сигурни, че отговорните няма да се измъкнат без последствия


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ми случват се такива работи

    1 1 Отговор
    У нас преди много години чат-пат пооткрадваха някое бебе, а на майката са казвали, че е починало. Преди 50-60 г. номерата минаваха и никой не смееше да гъкне. Една майка преди 10 г. търсеше сина си, роден 1959. Просто акушерката не издържала години да пази тайната и накрая пропяла, а достатъчно е един да знае и тайната вече не е тайна.Та не разбрах какво стана, дано да са се намерили.
  • 2 Обаче

    2 1 Отговор
    С малко философски поглед - осигурени са млечни братя.
Новини по държави: