Last news in Fakti

30 Август, 2022 10:00 3 922 19

Американските компании намериха начин да търгуват тайно с Русия

  • русия-
  • санкции-
  • турция-
  • сащ-
  • дубай-
  • бизнес-
  • търговия

Yeni Şafak: Американските компании търсят начин да търгуват с Русия през Турция, заобикаляйки санкциите

Американските компании намериха начин да търгуват тайно с Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Американските компании, които напуснаха руския пазар заради конфликта в Украйна, търсят начин да търгуват скрито с Русия през Турция. Това пише Yeni Şafak, позовавайки се на източници в турските бизнес среди.

Според тях много американски компании, които искат да заобиколят западните антируски санкции, предлагат на турски компании да водят съвместен бизнес в замяна на определена комисионна. Източници на изданието казаха, че през последните месеци броят на подобни предложения се е увеличил драстично. Изданието отбелязва, че сега американските компании извършват своя бизнес по маршрута Русия-Турция-Дубай-САЩ, купувайки стоки от Русия.

Сред основните стоки, които американските компании искат да купуват от Русия, са нефтохимикали, минерални горива, благородни метали и камъни, зърнени храни, желязо и стомана, торове, химикали, водни продукти и алкохолни напитки. Отбелязва се, че след налагането на санкции срещу Русия хиляди западни компании се оказаха в трудна ситуация.

Вестникът припомня, че американският посланик в Анкара Джеф Флейк е говорил за пет хиляди американски компании, които се готвят да напуснат Русия, които са посочили като адрес Турция. По този начин те се опитват да капитализират ефективните логистични възможности на компаниите в региона, каза той.

Източник: Yeni Şafak


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линкълн

    38 1 Отговор
    И кое му е тайното, като всеки ден стракаш в гъгъл и виждаш разтящата търговия между тях, невиждам тези завършили училище в България в Горското училище за бавно развиващи ли са завършили че незнаят мче търговията между тях си тече, останалото е просто някоя новина да се напечата за да има тук хората да прочетат нещо

    Коментиран от #4, #16

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 0 Отговор
    😀😀😀😀
    Напомниха ми вица за бабата дето искала да изхвърли от стаята на внучето стария му бумераг
    😀😀😀😀
  • 3 майстор

    28 1 Отговор
    Море,и други работи ще намерят,не само да търгуват потайно с русите. Ще открият пелмените.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Линкълн":

    Те и поне половината от санкциите са ВЕЧЕ наложени, ама ЩЕ влязат в сила догодина😀
  • 5 нови стари пословици

    23 0 Отговор
    Санкциите са врата у "русское поле..."
  • 6 Бай Благой

    25 0 Отговор
    Те това е ясно отдавна.
    Преди години германски и френски компанни се надигнаха срещу тогавашните санкции срещу Русия и работата се потули с тия санкции..
    Сега е същата работа...само дето повече се тръбят на всеослушание тия санкции.
    Иначе търговията сигурно изобщо не е спирала...

    Коментиран от #13

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 веселяк

    19 0 Отговор
    За хамериканците може, другите стриктно да спазват санкциЙте да не се окажат в състояние на нежна революшън!
  • 12 Ха, добър ден!

    23 0 Отговор
    То англо-саксонското лицемерие е пословично!
    Само будалите к.п. и а. в. не го знаеха, та ни прецакаха жестоко!
  • 13 Реално

    23 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Благой":

    От първо лице ви казвам,че въобще не са и напускали техния пазар.Единствено са станали по скъпи.Мои познати там на въпрос дали са се изтеглили се смееха казвайки,че единствено компаниите от ЕС са направили това.Само,че "независимите" журналисти" тук тези неща някак удобно ги пропускат.Припомнете си ,че те бяха и последните,които спряха полетите до тях .Парите не миришат.На Кравария не и трябва силна и обединена Европа и Русия. Ако не се лъжа Тръмп беше казал- Нас не ни интересува на вас да ви е изгодно да продавате своите продукти в Сащ.Нас ни интересува вие да купувате нашите стоки.И така....Лошоте е,че "политиците" в ЕС не го разбраха това.

    Коментиран от #15

  • 14 един

    0 10 Отговор
    Търгували били с Русия,а руснаците като нямат пари,а държавата като води война,и продава все по-малко петрол и газ?Ето това е хибридната война в действие,да си кажат хората,уж санкции а ги заобикалят,значи има нещо гнило в тая работа!
  • 15 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Реално":

    До времето на онзи президент с наситена пигментация на кожата, в продължение на 37 години в сила е -Поправката Джаксън-Ваник-, която през тарифи ограничава износът от САЩ за Москва. След отпадането и към руско тръгват в големи обеми техники и технологии. 2008/10 години Русия е пред банкрут, с отпадането на тази поправка се помага на Москва да се стабилизира (това ,плюс огромния кредит от МВФ уреден пак от Вашингтон).Тук се затаяват факти и истини, ние много неща не знаем. И това скриване на факти и истини дава деформирана представа за действителната картинка.
  • 16 Да де

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Линкълн":

    На половин цена.Те тва вече е gold business.Хихи
  • 17 Големия памперс

    0 0 Отговор
    За това е добре Тръмп да бъде президент, а не това склеротясало чучело. За бизнесменът най-важен е бизнесът и лесното му осъществяване. За бандата, управляваща САЩ на първо място стоят интересите на шепа тарикати и политическите им протежета. А както показва статията, бизнесът (истинския, креативния), се адаптира към всякакви безумия за да оцелее и да работи.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Браво !

    1 0 Отговор
    Каква новина само! Официално крякат за увеличаване на санкциите а иначе ги заобикалят! Световна демагогия! Не само те го правят. И от европата има фирми! Важното е прах да се вдига!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания