4 Юли, 2013 13:47 991 0

Адли Мансур е новият временен държавен глава на Египет

  • египет-
  • адли мансур-
  • армия-
  • преврат
Адли Мансур е новият временен държавен глава на Египет - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съдията от египетския Конституционен съд - Адли Махмуд Мансур, беше обявен за временен държавен глава на страната, съобщи Би Би Си.

Това стана часове след като армията свали от власт президента Мохамед Мурси и го постави под домашен арест.

Мансур похвали армията и египетския народ, заявявайки, че периодът на владетелите в египетската страна трябва да приключи.

Мурси беше първият демократично избран президент на Египет. Той беше свален от местната армия, представители на която заявиха, че не е успял да отговори на нуждите на населението.

Това стана, след като през последните дни страната беше разтърсена от масови протести. Демонстриращите  обвиниха президента и воденото от него "Мюсюлманско братство" в налагане на ислямистки ред в страната и невъзможност да се справят с икономическата криза, обхванала Египет.

Мансур беше назначен за главен съдия в Конституционния съд само преди 4 дни. Той положи клетва при встъпването си на поста броени часове преди да бъде назначен за държавен глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА