2 Септември, 2022 12:45 1 102 3

Защо не е започнал учебният процес в Прищина?

  • прищина-
  • косово-
  • училища-
  • учебен-
  • процес

Училищата спазват решението за стачка на Обединението на независимите синдикати в Косово (SBASHK)

Защо не е започнал учебният процес в Прищина? - 1
Източник: Shutterstock

До момента в нито едно училище в столицата на Косово – Прищина, не е започнал учебният процес, съобщи за КосоваПрес директорът по образованието Бесиана Мусмурати.

От това, което екипите на КосоваПрес са видели на терен, също се забелязва, че училищата спазват решението за стачка на Обединението на независимите синдикати в Косово (SBASHK).

Стачката беше породена от неизпълнените искания на SBASHK към правителството, измежду които и това за добавка от 100 евро до приемането на закона за заплатите.

Междувременно в сряда министърът на образованието Арбърие Нагавци поиска от преподавателите да прекратят стачкуването си, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2020

    6 0 Отговор
    Демократите от ХВАЩ се намесиха и сраха на всичко.....
  • 2 Вечен студент

    3 0 Отговор
    Сигурно са решили да подръжават на българския модел и да започнат от 15-ти
  • 3 Българин от Косово

    0 0 Отговор
    Ами за това че в България няма партия на българите от Косово и то с името “Джамбазка“. Има македонска на ример, а няма косовска. Ето за това! А гръцка защо няма? - имаме толкова хора с потекло от Сяр, Драма, Кавала! :-) Няма ни сърбска а на Косово има и сърби които и не знаят че са българи беее.