Last news in Fakti

10 Септември, 2022 15:39 5 775 59

Производството в Германия ще намалее рязко с 65%

  • германия-
  • газ-
  • производство-
  • русия-
  • северен поток

„Ако Русия не пусне газ през „Северен поток“

Производството в Германия ще намалее рязко с 65% - 1
Източник: Shutterstock

Производството в Германия ще намалее рязко с 65% заради липсата на газ от газопровода "Северен поток". Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на изчисления на "Голдман Сакс", предаде БГНЕС.

„Ако Русия не пусне газ през „Северен поток“, тогава Германия няма да има други възможности, освен да премине към принудително ограничение на потреблението. Това от своя страна ще доведе до намаляване на производството с 65%“, твърдят анализатори.

Вчера в статия в германския вестник Handelsblatt бе съобщено, че рязкото покачване на цените и недостигът на енергийни ресурси ще доведат до намаляване на германския БВП, вълна от фалити и безработица в страната. Изданието, позовавайки се на доклад на анализатори от Института за световна икономика (IME), пише, че през 2023 г. БВП на Германия ще намалее в диапазона от 0,7% до 1,4%, което е спад с над €150 млрд. В същото време инфлацията ще се ускори до 8,7%, а разходите за енергия ще се повишат с 260 милиарда евро.

Германският вносител на газ Uniper призна, че Германия все пак ще обмисли въпроса за нормиране на потреблението на природен газ след решението на Русия да спре доставките по газопровода "Северен поток".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 64 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    107 7 Отговор
    Точно това беше целта на Краваристан...

    Коментиран от #28

  • 2 Германия

    107 5 Отговор
    Мащабен протест край Бундестага и офиса на федералния канцлер. Германски граждани освиркват германските депутати заради ограниченията, включително антируските санкции.
    На кадрите се виждат антинатовски и антивоенни плакати в ръцете на протестиращи, както и руското национално знаме. На митинга мнозина викат думата "дружба" на руски.
    В шествието участват хиляди души, предвидени са спирки до ключови министерства, които според протестиращите са ангажирани с влошаването на живота на хората. Това са отделите по финанси и здравеопазване

    Коментиран от #18

  • 3 Хаха

    121 6 Отговор
    Смеехте се на комунистите и режима на тока. После се оказа че те ви снабдяват с енергоносители. Сега май ще ги задминете по икономия и мизерия.

    Коментиран от #11

  • 4 Тонката

    75 2 Отговор
    "Вчера в статия в германския вестник Handelsblatt бе съобщено, че рязкото покачване на цените и недостигът на енергийни ресурси ще доведат до намаляване на германския БВП, вълна от фалити и безработица в страната."

    Глупости!
    Няма такова нещо....Всичко е цветя и рози!
  • 5 Иво

    7 68 Отговор
    Аз не вярвам това да се случи защото много от производствата на големите немски концерни се преместиха в Китай така,че освен пивоварите други едва ли ще пострадат.

    Коментиран от #33, #43, #53

  • 6 Двоен бонус

    95 2 Отговор
    След като британските пътни служби обвиниха руския президент Владимир Путин в рязко поскъпване на битума, който се използва за ремонт на пътища, Виталий Милонов, заместник-председател на комисията по въпросите на семейството, жените и децата на Държавната дума, отговори на обвинението.
    „Бих посъветвал пътните власти в Обединеното кралство да изоставят вредните автомобили, които консумират коварно скъп бензин, и да преминат към магарета. Защото ще е двоен бонус. Първо, магаретата нямат нужда от добри пътища. Второ, отпадъците от магаретата могат да се използват за отопление на британски жилища. Това ще бъде правилното решение, щадящо околната среда. Най-важното е, че най-накрая ще се освободят от руската зависимост. С магарета и техните изпражнения ще ни победят”, каза Милонов.
  • 7 БОЛШЕВИК

    90 5 Отговор
    Капитализма в най-капиталистическите страни от запада, вече няма да е същия! Изтичат и последните дни на неолибералния капитализъм и на дивашката експлоатация.
  • 8 фалит на Дойчландия и разпад на ЕС

    95 3 Отговор
    Германия отново загуби войната...

    Коментиран от #21

  • 9 Тре Гюнтерите

    82 2 Отговор
    да пукясат от глад и студ за да разберат откъде им идва.
    И да разберат че не са само те на света дет мое правят газови турбини и автомобили.
  • 10 Тонката

    106 2 Отговор
    Ако питате русофобите, отказът от руски газ, ще донесе на Европа-та само просперитет....Да не говорим за нашите платени мижитурки с плакати "Gazprom Go Home"
    Те си отидоха.....Но сега ние ще ядем хурката....🤔
  • 11 хъхъ

    88 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Нека, нека...нека и те разберат какво е режим на тока, празни рафтове и опашки за елементарни стоки.

    Лошото е, че България отново е на грешната страна. Винаги така става. Другите страни, ако са нормални, виждайки че България се присъединява към някакъв съюз, трябва бързо да го напуснат.

    Коментиран от #22

  • 12 дъорд шварц

    82 2 Отговор
    Тотален икономически крах, а черничките мигранти от Африка ще довършат Еуропата след това.
  • 13 Молдова -

    60 1 Отговор
    Хората излязоха на протест пред офиса на Мая Санду в Кишинев. Те настояват за предсрочни избори и незабавно решение на енергийната и икономическата криза. Протестиращите вече нахлуха на територията на президентската администрация на Молдова - горят сметки за комунални услуги и газ.
    Също така на 18 септември на същото място ще започне национален протест. Миналата седмица министърът на социалното осигуряване Марсел Спатар каза, че само 1% от населението на страната ще може да плаща сметките си за отопление и електричество при сегашните цени. Много хора вече се запасяват с дърва за огрев, за да изкарат предстоящата зима.

    Коментиран от #15

  • 14 кокорчо КРИЗА

    94 3 Отговор
    Така нареченият Запад е експлоатирал досега Русия. Така излиза. Без руските евтини ресурси изпадат в тежка криза.
  • 15 ЕССР

    68 4 Отговор

    До коментар #13 от "Молдова -":

    В Европа ще наложат тотална диктатура и ще забранят протестите на гладните, "организирани от Путин"

    Коментиран от #23, #51

  • 16 Те и нашите комунета са отворили едни

    5 57 Отговор
    дупета на изтока, но кога ли ще им дойде акъла като на германците. С руснака може да имаш контакт - само като биеш !

    Коментиран от #45, #46

  • 17 Милен

    45 1 Отговор
    Интересни цифри, в началото на статията се твърди, че производството в Германия ще намалее с 65% по-надолу се твърди, че БВП ще спадне с 0.7 до 1.4% следователно производството в Германия би трябвало да формира около 2% от БВП, поне на мен така ми се струва 🤔
  • 18 И като се събуди

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Германия":

    кво видя ?

    Коментиран от #48

  • 19 Родолюб фон Барух Ал Сабах дьо Муажон

    31 1 Отговор
    Ооо! Да ,бе! Забравих ,че сега картона е от Афганистан и Пакистан. Ми там газ не искат! Кво пък , печалбата е по важна от избирателите на Бербоката! Те имат и докато могат ще плащат!!! Ток ,газ и топла вода! За водата може да не плащат ама да спрът пък да се къпят! Това е начина да победи демокрацията! Благодаря!
  • 20 САТЪРА НА ХАНА

    11 11 Отговор
    В Купянск, на окупираната от нацистите територия бяха разкрити двама колаборационисти, които са се съгласили да сътрудничат на Русия и доброволно са заели позиции под освободителната „временна военна администрация“. Според Службата за сигурност на Украйна 55-годишният местен жител е преминал на страната на освободителите малко след освобождаването на Купянск от руската армия. разследването установи, че мъжът доброволно е заел длъжността ръководител на „Държавно предприятие Купянское горско стопанство“ и е предложил на други да работят в горското стопанство, създадено от освободителите. Също така 47-годишен местен жител доброволно преминал на страната на освободителите и се съгласил да заеме длъжността главен счетоводител на предприятие, иззето от освободителните власти. СБУ съобщи, че и двамата обвиняеми по делото се укриват във временно освободената територия на Украйна, криейки се зад руските войски, които се преместват назад, на по-сигурни позици. Пак ли ще ме изтриете?
  • 21 БОЛШЕВИК

    55 5 Отговор

    До коментар #8 от "фалит на Дойчландия и разпад на ЕС":

    Не само Германия! Губещ е целия така наречен колективен запад. Новия световен ред настъпва по-бързо от очакваното. Важното е, да дойде времето на страшния съд, когато ограбените и експлоатираните през годините да се разплатим с робовладелците и чорбаджиите капиталисти и всеки да си получи заслуженото!

    Коментиран от #30

  • 22 Така е

    46 2 Отговор

    До коментар #11 от "хъхъ":

    Може да нямаме пленено знаме, ама как па няма и един свестен политик, ганьовска работа
  • 23 Турция

    31 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЕССР":

    Феновете на «Фенербахче» присъстваха на мача с киевското «Динамо» с маски с Путин и със знамето на Русия
    Фенове на турския отбор «Фенербахче» присъстваха на мача с «Динамо Киев» със знамето на Русия, те си сложиха маски с образа на президента на Русия Владимир Путиню
    На разпространените кадри се вижда как група фенове на улицата носят маски на руския лидер, държат голям трикольор на Русия, вижда се и фен, който също е сложил снимка на Путин на лицето си.
    Мачът завърши при резултат 2:1 в полза на турския отбор.
  • 24 алерген620

    50 2 Отговор
    Ама неуважаемо дойче веле,какво стана с мантрата,която повтаряхте като луди?Германия,европейският съюз категорично отказват да плащат за руски газ с рубли,Русия ще клекне?Май Русия спечели двубоя с класически нокаут,ха ха ха ха!Вашият коментар,американска подлого,симона коприщенова?
  • 25 Не е да пусне

    39 3 Отговор
    По СП, ми няква турбина имало, и няква дъщерна фирна на Сименс англосаксонска в Канада го ремонтирала, върнали в Германия и откриват специалистите течове. А газ по Ямал нямало, щот Полша го спряла кранчето. Сега протестират за СП2. Кофти за цяла Европа, защото Германия е произвеждащата държава, Германия махне ли се от ЕС, с ЕС край. В България ще сме на социални помощи, защото нЕма пари от ЕС. НПО-та държава не ранят.

    Коментиран от #29

  • 26 Да намаля

    37 2 Отговор
    Те си бяха помисли че са хванали Господ за шлифера.
  • 27 Хасковски каунь

    8 2 Отговор
    Гледай България.
  • 28 стоян

    6 20 Отговор

    До коментар #1 от "ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH":

    До 1 ком - в тая измислена статия ако се замислиш и ще прецениш че е дезинформация -как така след като руския газ е 40 % от вноса преди войната ще спре 65 % от производствата в Германия след като германците не им достигат сега около 10 % от газа тъй като увеличиха вноса на джижан газ

    Коментиран от #37, #47, #58

  • 29 Хихи

    31 4 Отговор

    До коментар #25 от "Не е да пусне":

    Англичаните се ометоха овреме от скапания съюз. А това за социялните помощи няма да стане, нема кинти. То на тая територия 1 милион работят, останалото са деца, пенсионери и цигани
  • 30 Бай Яни

    4 20 Отговор

    До коментар #21 от "БОЛШЕВИК":

    То вие бедняците освен да грабите и крадете то друго нищо не умеете.
  • 31 Гошо

    30 2 Отговор
    Е нали газ имат а и хранилищата пълни , как така
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Гошо

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Иво":

    Е сега останалата част ще се премести в Русия
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 нннн

    35 2 Отговор
    Каквото повикало, такова се обадило. Санкции за санкции.
  • 36 М3 голд

    31 2 Отговор
    Много са интересни, ако написаното от Симона е вярно. Ами той газа беше до клапата в Гермалния на СП2 и те не искат да го пуснат. Също помпите на СП1 след Канада не отиват в Русия не знам защо. Ами прави са. Ще спрат първоешалонни предприятия - BASF... И после лавина от спирания. В комбинация с тупане вместо пране и бързане с мокра кърпа вместо къпане, при макс.19°С в дома... За смях станахте с това слугуване на САЩ от Шолц.
  • 37 Русофоб Антисемит

    3 17 Отговор

    До коментар #28 от "стоян":

    И си прав. Ама погледни колко руски подложки са ти били минус😆Значи си абсолютно прав.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ивелин

    28 2 Отговор
    Немските политици на власт " назначени " предатели служа щи интересите на престъпната сган наречена Америка. Разрушvайки промишленоста й ще се превърне в " послушна колония" .Мнозина се радват не осъзнавайки ,че без нея останалите страни ще останат без Европейските фондове. В Брюксел кривокраката проклета усойница прави всичко възмoжно за разрушаване а ЕС . В Германия предатели като Шолц продължават и казва,че не разбирал защо Русия не доставя Природният газ според договора ?---същите дават оръжие на Украйна с което се разрушава градове, училища,болници, не вини хора убиват стрелят даже по Руските територии .Трябва да си ..... за да не разбереш - Защо Русия ограничава доставките на природният газ.
  • 42 Хахi

    21 4 Отговор
    Ако нещата в Германия се сговнясат,това ще повлече крак в целият ЕС което ще доведе до неминуем разпад на съюза такъв какъвто го познаваме!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Няма как

    5 9 Отговор
    демокрацията е скъпо удоволствие. По-добре гладни, но свободни.

    Коментиран от #50

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Непознат

    12 3 Отговор

    До коментар #18 от "И като се събуди":

    Като се събудих видях че спа а пък сънувах че съм буден
    Явно пак Путин е виновен
  • 49 Россия Z V

    5 4 Отговор
    На мене ми е през върха на косъма какво направи Германия , ако ще и спрат цялото производство.
  • 50 Россия Z V

    6 1 Отговор

    До коментар #44 от "Няма как":

    Каква ти демокрация?! Това е чист капитализм.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Гражданин

    0 4 Отговор
    Неадекватни заглавие и статия. Германия е най- силната икономика в нашата част на света - това говори ли ви нещо на "специалистите"?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 1-20

    0 4 Отговор

    До коментар #53 от "Пловдив 1912":

    Ще се оправят германците. Меркел и Шроьодер в затвора след като пропеят за далаверите с Русия. А кремълското джудже скоро ще се гътне внезапно.
  • 57 БПФ

    1 0 Отговор
    Макак така, бе...нали Русия трябваше да фалира?
  • 58 Жгмъц

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "стоян":

    Е сега нали Голдман Сакс са манипулатори
  • 59 ????

    0 0 Отговор
    Споко,през,пролетта и лятото,тези,които,са,артисали,в,студената,и,изпълнена с лишения,зима,- 2022- 2023,ще,пият,бира в рубли
Новини по държави: