Last news in Fakti

16 Септември, 2022 22:20 1 321 7

Италия одобри планове за ускорено изграждане на терминал за втечнен газ

  • италия-
  • газ-
  • газпром-
  • марио драги-
  • втечнен газ

Кабинетът в Рим обяви по-рано, че иска да въведе в експлоатация ново съоръжение за регазификация до март 2023 г. въпреки ожесточената съпротива на местната община

Италия одобри планове за ускорено изграждане на терминал за втечнен газ  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италианското правителство одобри на днешното си заседание планове за бързо строителство на терминал за регазификация на втечнен газ в Пиомбино на западното италианско крайбрежие, съобщи премиерът Марио Драги, цитиран от Ройтерс.

Кабинетът обяви по-рано, че иска да въведе в експлоатация ново съоръжение за регазификация до март 2023 г. въпреки ожесточената съпротива на местната община. Властите в Рим търсят начини да компенсират недостига във вноса на газ след намалелите доставки от Русия.

"Заводът в Пиомбино е от съществено значение и е въпрос на национална сигурност", каза Драги след края на заседанието, цитиран от РАИ Нюз. "Важно е да се гарантират газовите доставки, това е въпрос на национална сигурност", подчерта той.

Премиерът допълни, че властите в Рим са одобрили пускането на още шест вятърни електроцентрали в допълнение към вече разрешените 45, а още 14 чакат да получат разрешително.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    5 2 Отговор
    отиде зян страната на пицата и макароните
  • 2 Хихихи..

    3 2 Отговор
    Сетила се Белла Мара да се побара..Късно,амиджи,чао рагаци,влако заминало..
  • 3 Бойко

    1 1 Отговор
    Като не може от путин ще искаме от ердоган
  • 4 Ванко шемета

    0 1 Отговор
    Аз газ НЕ ползвам 😆 все ми е тая 🤣

    Коментиран от #5

  • 5 Пейо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ванко шемета":

    Ти ползваш но не просто не знаеш. Като отидеш в магазина 50 % от нещата които ви купуваш за тях трябва газ. Като започнеш от плодове и зеленчуци за които трябват торове за да станат а те се правят от газ до козметика че чак и до хляба.
  • 6 Анатоли Стайков

    1 2 Отговор
    Шокиращ документ: Как САЩ планираха войната и енергийната криза в Европа
    В това, което изглежда изключително вътрешно изтичане от на информация от мозъчния тръст RAND Corporation, известен наред с други неща, че стои зад американската стратегия за външна и отбранителна политика по време на Студената война, е даден подробен отчет за това как енергийната криза в Европа е планирано от Съединените щати.

    Коментиран от #7

  • 7 Пепа

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анатоли Стайков":

    Те само а мерките ви виновни. Те и урките нападнаха Рашките. Ама всички русофил чета карат западни коли, ползват западни джажи, ходят на екскурзия на запад, та и бягат на запад. Ами ходете си в Сибир бре амуджита. Ама не. Искате убавото ама плямпа та за рашист ите. Вие сте по промит и от макетата
Новини по държави: