11 Юли, 2013 11:57 4 846 0

Осем загинали при катастрофа с български автобус в Украйна (Обновена в 16:20 ч.)

  • катастрофа-
  • загинали

Един български гражданин е загинал

Автобус с българска регистрация е катастрофирал тази сутрин, около 07:40 ч., в района на град Ковел, Волинска област в Украйна, в резултат на челен удар с друг автобус, съобщиха от българското външно министерство.

Според предварителни данни от ОД на МВР в гр. Ковел автобусът с двама шофьори - български граждани, е превозвал 50 беларуски туристи - 40 деца и 10 възрастни.

Белоруските деца са идвали на почивка в България. Загиналото дете е родено през 2000 г. и е от Белорус, уточняват от украиската служба за извънредни ситуации.

До момента са починали 8 души, а 27 души са приети в болницата в гр. Ковел.

При инцидента с автобуса с българска регистрация, който се сблъска челно с друг автобус тази сутрин, в района на град Ковел в Украйна, е загинал един български гражданин, уточниха от МВнР.

Първоначално от външно министерство съобщиха, като се позоваха на украинските власт, че и двамата български шофьори са загинали.

По-късно стана ясно, че е загинал един от шофьорите на българския автобус, а другият шофьор е настанен в болница под постоянно наблюдение. Починал е и водачът на другия автобус, според последните данни от МВР на Украйна.

Посолството на Република България в Киев е в постоянен контакт с местните власти и оказва необходимото съдействие. МВнР ще продължи да информира своевременно за развитието на ситуацията.

Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) проверява инцидента с катастрофирал тази сутрин български автобус в Украйна, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

 

Автобусът е превозвал деца, пътуващи за лагер в Слънчев бряг. Що се отнася до компетенциите на МИЕ, ви информираме, че фирмата-превозвач е българска - "Маги Тур" - Хасково. Тя е регистрирана и за извършване на туристическа дейност. Като такава  притежава всички необходими редовни документи за извършване на дейност.

 

При необходимост експертите на министерството ще окажат пълно съдействие на останалите държавни институции както в България, така и в Украйна, за пълно изясняване на случая.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: