Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Октомври, 2022 15:29 2 059 20

Франция с нови доставки на оръжия за Украйна

  • франция-
  • доставки-
  • украйна-
  • гаубици-
  • война

Сред които между шест и дванадесет гаубици "Сезар"

Франция с нови доставки на оръжия за Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Франция планира нови доставки на оръжия за Украйна, сред които между шест и дванадесет гаубици "Сезар", първоначално поръчани от Дания, съобщи днес Франс прес, като се позова на източник, потвърждаващ публикувана във в. "Монд" информация.

Доставката все още се обсъжда между правителствата на трите държави. Париж вече достави осемнадесет гаубици "Сезар" - монтирани на камиони френски оръдия с калибър 155 мм, което се равняваше на една четвърт от наличното подобно въоръжение във френската армия, съобщи ББТА.

Още новини от Украйна

Допълнителните гаубици на компанията производител "Некстер" ще бъдат пренасочени от поръчка на деветнадесет бройки за Дания през 2017 г., съобщава "Монд". Гаубиците "Сезар" за скандинавската държава са оборудвани с бронирани кабини и осем колела за разлика от модела на въоръжение във френската армия, който е по-лек, защото не е брониран и е с шест колела. Новите гаубици могат да изстрелват 30, вместо 18 боеприпаса, на разстояние от 40 км.

Париж ще достави на Киев и двадесет бронирани машини "Бастион" според друг източник, който потвърждава информация на в."Трибюн".

Доставката трябва да бъде одобрена от френското министерство на въоръжените сили, което ще я изпрати в Украйна. Очаква се това да стане скоро, тъй като производителят на бронираните машини "Аркюс" разполага с вече произведени модели.

Франция често е критикувана, особено от страните от Източна Европа, за малкия размер на военната си помощ за Украйна. Тя се равнява на едва 2% от общата военнотехническа подкрепа за Киев, която идва главно от САЩ, коментира Франсоа Хайсбург от Международния институт за стратегически изследвания.

От началото на конфликта в Украйна, освен осемнадесетте гаубици "Сезар", Париж е изпратил 15 самоходни оръдия TRF1 с калибър 155 мм. Останалото въоръжение включва бронирани машини, противотанкови ракети "Милан" и противовъздушни ракети "Мистрал".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АУУУУУ

    19 42 Отговор
    БИЙ АГРЕСОРИТЕ ДО КАТО СЕ МАХНАТ ОТ ЧУЖДАТА ЗЕМЯ !!!
  • 2 САЩ

    13 38 Отговор
    Да се задействат ударно всички военни компрекси на Запад да се спре военната машина на БРИКС ШОС ОНД ОДКС и Евразия, планини от оръжие трябва да бъде по голямо от сибирските резерви на Путин, армията му трябва да бъде унищожена преди голямата битка да засегне НАТО
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Русофил

    9 21 Отговор
    Нещо за нас няма ли. Шахедите привършват. Губим позиции, въпреки личното ръководство на вожда.
  • 5 Професора

    36 13 Отговор
    Руснаците конфискуваха няколко Сезара чисто нови останалите ги взривиха.

    Коментиран от #11

  • 6 Микрон

    34 10 Отговор
    Това означава откровена война НАТО - РФ, вече не само икономическа и медийна, а съвсем реална. Всички знаят как свършват тези войни, и добре че и цървуландия се набута у натото, тъкмо навреме, че да я набомбят и нея.
  • 7 Браво

    34 8 Отговор
    Французите си продават оръжията,стандарта на живот все ще е висок във Франция. Все пак са подписали и друг договор с гърците и усилено се работи да се почне война между Гърция и Турция,нищо,че и двете държави са в НАТО, важното е оръжия да се продават далеч от земите на оръжейните търговци
  • 8 такаето

    21 5 Отговор
    тея са забравили какво е да си страна в конфликт
  • 9 слава на НАТО страж на мира!

    9 23 Отговор
    Слава !
  • 10 Хммм

    21 8 Отговор
    Вече започвам да се съмнявам в истинността по европейските СМИ. Все пишат, че Европа в това число и Бг изпращат оръжие на украинците, а руснаците завзеха половин Украйна. Дали не въоръжават руснаците а ни лъжат, че са за украинците. Никой от нас не е там н а терен да видим кво става... тук по медиите може да ни преметкат кка си искат.
  • 11 наколко цезара и 1000 Нimars :)))

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Професора":

    Като ги пишеш така , само смях правиш!
  • 12 хоминид

    12 5 Отговор
    А достатъчни количеста от макарони изпрати ли им?
  • 13 Котка ученият

    14 5 Отговор
    Русия ще изравни шансовете на Париж в Мали, Алжир и Централноафриканската република. В Африка има твърде много въоръжени французи.

    Коментиран от #15

  • 14 МирО

    14 7 Отговор
    Франсетата сипват бензин в огъня, та да изгорят още урки.питеци
  • 15 Неееее

    20 5 Отговор

    До коментар #13 от "Котка ученият":

    Франция се сбогува с Африка! В Африка вече са руснаците. Затова Франция толкова е ядосана на Русия, защото им взе златната кокошка. Или както през март тази година се изрази един инвест. посредник на Ротшилд, че :-"Африка беше златната банкова сметка на Франция, но я изгубиха"!

    Коментиран от #16

  • 16 Баща ти

    5 10 Отговор

    До коментар #15 от "Неееее":

    Копейко,Путлер е затънал до гушата и губи територии с всеки изминал ден,каква Африка сънуваш?спри одеколона,той не е за пиене!

    Коментиран от #17

  • 17 Неееее

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "Баща ти":

    Брех, това затъване:) увеличи границите на Русия, като прибави богати на природни ресурси области към Русия....
  • 18 БТР-56

    3 0 Отговор
    Браво бе, Франция! НАТО-солидарност и москалите пияни да стават на Груз 200. Нищо да не остане от руските гнусни нацисти!
    Путя настъпи мотиката, ушанките ще платят сметката ...
  • 19 Мразя завинаги Русия безплатно!

    1 3 Отговор
    Как ненавиждам тия миризливи рушки пияници.
  • 20 нормален

    0 0 Отговор
    Тия джендъри няма да престанат да подклаждат войната докато не ни вкарат в трета световна
Новини по държави: