Last news in Fakti

4 Октомври, 2022 09:59 1 794 13

Мобилизацията на Путин ще окаже значително влияние върху руската икономика

  • путин-
  • икономика-
  • работни места-
  • русия-
  • мобилизация

„Колкото повече Кремъл се мобилизира, толкова повече мъже ще се опитат да напуснат страната и това има огромни последици за всички видове руски работни места"

Мобилизацията на Путин ще окаже значително влияние върху руската икономика - 1
Източник: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин може и да успее да мобилизира 300 000 резервисти, които според него са му необходими за войната в Украйна - но след неговото изявление около 360 000 мъже вече са отпътували до Грузия и Казахстан, за да избегнат тази съдба, а безброй други са си проправили път до други държави.

Това ще окаже значително влияние върху руската икономика, съобщава Укринформ, позовавайки се на POLITICO.

„Колкото повече Кремъл се мобилизира, толкова повече мъже ще се опитат да напуснат страната и това има огромни последици за всички видове руски работни места и следователно икономиката“, каза медията. И Русия няма план за справяне с това.

POLITICO обяснява, че Русия няма установена система за приемственост на своето общество по време на война. За разлика от това, съседите на Русия - Швеция и Финландия отдавна поддържат такива подробни планове за това как да поддържат обществото в случай на война и това включва повече от, да речем, инженери, обслужващи атомни електроцентрали.

По време на Студената война Швеция прилага план, включващ така нареченото „военно настаняване“ за десетки работници, които в случай на война ще останат на цивилните си работни места или ще поемат държавни задачи с подобни функции.

Ако Швеция или Финландия бяха нападнати по време на Студената война, ядро ​​от фабрични работници щеше да поддържа гражданското и военното производство. Ядро от журналисти щеше да продължи да информира обществеността. Ядро от лекари, медицински сестри, учители, работници в супермаркети, влакови инженери и шофьори на камиони щеше да се погрижи населението да бъде нахранено и да има достъп до най-необходимото.

Както се вижда от хаотичния начин, по който мъжете в момента биват мобилизирани обаче, е ясно, че Русия няма такъв план за приемственост на обществото. Няма достатъчно жени, които бързо да се намесят и да поемат работата на мобилизираните и избягали от страната мъже.

„Мобилизацията се случва на случаен принцип и поради това ще удари икономиката. Може би не в първия ден, но икономиката не може просто да продължи без тези мъже и мъжете, които избягаха“, цитира новинарското издание Генерал-лейтенант в оставка Арто Рати, бивш постоянен секретар на Министерството на отбраната на Финландия, каза.

На 21 септември Путин обяви "частична мобилизация", докато руският министър на отбраната Сергей Шойгу обяви, че 300 000 резервисти ще бъдат призовани като част от кампанията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хитър Петър

    12 2 Отговор
    Разбира се, че ще има разходи, войската трябва да се храни всеки ден.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Пучо Капучо

    8 19 Отговор
    Не ги мислете руснаците, щом веднъж са тръгнали на война. Мислете за краварите, за които дойде време да плащат за всичко лошо, което са сторили на хора и държави по земята.

    Коментиран от #5, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 хаххаах

    11 3 Отговор

    До коментар #4 от "Пучо Капучо":

    Е сега започвам да мисля краварите. Горките те бедни мобилизирани за зимата кравари. Мале мале какво ще правят сега тия кравари. Те си свдят по плажовете обикалят си по света купуват си всичко дето искат. И даже не разбират че са на война. Някой да им каже че им е гадно. Защото изглежда са супер заблудени. А не като тоя дето го коментирам. Той изобщо не е заблуден. Супер нормален си е ахахха
  • 8 Урюрвкос

    4 4 Отговор
    освен дезертиралите мишоци има и 70хил доброволци основно от военизирани структури, охранители и млади военни пенсионери.
  • 9 1944

    15 3 Отговор
    разпада на империята на злото върви по план. с перспектива за предсрочно изпълнение.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Анализатор

    11 3 Отговор
    Украйна ще си възвърне нови територии, в чест на рождения ден на Путлер!
    А Русия уверено върви към пълен разгром и разпад, под вещото ръководство на фюрера Путлер!
  • 12 Няма страшно

    3 2 Отговор
    Нищо!!! Ще пращаме компоти и помощи за братския гладен руски народец!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Ха ха ха ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Няма страшно":

    Ха ха ха, и на какво ще приготвиш тези компоти? Няма газ, няма ток, няма дърва...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания