Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 08:10 1 452 4

Арестуваните в Русия американци вероятно ще бъдат освободени

  • русия-
  • сащ-
  • задържани

Американската баскетболистка Бритни Грайнър и бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, които са задържани в Русия, може да бъдат освободени до края на тази година

Арестуваните в Русия американци вероятно ще бъдат освободени - 1
Снимка: Shutterstock

Американската баскетболистка Бритни Грайнър и бившият американски морски пехотинец Пол Уилан, които са задържани в Русия, може да бъдат освободени до края на тази година, каза бившият посланик на САЩ в ООН Бил Ричардсън, цитиран от Ройтерс.

Ричардсън заяви в интервю за телевизия Си Ен Ен, че при пътуването си до Москва през септември се е срещнал с висши руски служители и хора, близки до президента Владимир Путин. Посещението му не беше от името на САЩ, а в частно качество с цел да постигне освобождаването на двамата американци.

„Предпазлив оптимист съм за преговорите за Грайнър и Уилан“, каза Ричардсън. Според него е възможно да бъде направена евентуална размяна на двама руснаци срещу двамата американци.

Попитан дали Грайнър и Уилан могат да бъдат освободени до края на годината, той отговори: Наистина мисля така. Мразя да правя предвиждания, но да.“

Грайнър беше осъдена на девет години затвор в Русия през август, след като се призна за виновна по обвинения, свързани с наркотици. Тя настоява, че неумишлено е нарушила закона, като е пътувала, носейки в багажа си електронни цигари, съдържащи масло от канабис.

Уилан, който има американско, британско, канадско и ирландско гражданство, беше осъден през 2020 г. на 16 години затвор, след като беше признат за виновен в шпионаж. Той отхвърля обвинението.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Интересно този на какво основание е опти

    11 0 Отговор
    Че тези двамата ще бъдат освободени до края на годината? Или го е видял в кристална топка?
  • 2 ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH

    20 0 Отговор
    "Уилан, който има американско, британско, канадско и ирландско гражданство"?!?!?!?!
    Не мога да приема, че това е нормално...

    Коментиран от #4

  • 3 По точно

    11 0 Отговор
    Разменени.....
  • 4 Иван

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "ДА ИЗМЭТЕМ харвардския ГАЛОSHHH":

    И косовско, и израелско, и ИДИЛско.