Last news in Fakti
  Тема: Украйна

12 Октомври, 2022 08:00 1 101 17

Украйна ексхумира десетки тела в два освободени града в източната част на страната

  • украйна-
  • война-
  • лиман-
  • тела

Украинските власти съобщиха снощи, че са ексхумирали телата на десетки хора, включително цивилни граждани и едногодишно бебе

Украйна ексхумира десетки тела в два освободени града в източната част на страната - 1
Снимка: БГНЕС

Украинските власти съобщиха снощи, че са ексхумирали телата на десетки хора, включително цивилни граждани и едногодишно бебе, за да определят причините за тяхната смърт, след като руските войски се оттеглиха от два наскоро освободени града в източната част на Донецка област, предаде Ройтерс.

"Това са местни цивилни граждани и наши защитници, военнослужещи от въоръжените сили", заяви областният управител на Донецка област Павло Кириленко, докато зад него съдебни лекари в бели костюми се движеха около един от обектите в гробището в Лиман, отвоювано от руските сили на 1 октомври.

Кириленко заяви, че в града са ексхумирани телата на 55 души, включително цивилни. Канцеларията на главния прокурор съобщи, че на гробището в Нова Масляковка властите са преброили 110 изкопа, в които има гробове, включително и на деца. "Най-малката е само на една година", се казва в изявление, публикувано на уебсайта на службата. "Тя е погребана до цялото си семейство".

Украйна ексхумира десетки тела в два освободени града в източната част на страната
Снимка: БГНЕС

Кириленко заяви, че предварителните резултати от изследването на ексхумираните тела показват, че смъртта е настъпила в резултат на "наранявания от експлозиви и снаряди, наранявания от куршуми". "Не изключваме и изтезания, особено сред цивилните жертви", каза той. Но само съдебните медицински експерти ще могат да кажат със сигурност, добави областният управител. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да потвърди от независими източници причините за смъртта на погребаните хора или кога тя е настъпила.

Прокуратурата съобщи, че на друг обект в град Святогорск служителите на правоохранителните органи са ексхумирали 34 тела, като по някои от тях е имало следи от насилствена смърт, включително огнестрелни рани, фрактури на ребрата и черепа, наранявания от мини и експлозиви.

Украинските власти неведнъж са обвинявали руските войски в извършване на жестокости в окупираните територии - обвинение, което Москва отрича.

Украйна ексхумира десетки тела в два освободени града в източната част на страната
Снимка: БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свободен

    9 20 Отговор
    Рашистки убийци, тези от вас които не наторите украинския чернозем ви чака Хага, начело с главатаря ви пигмей

    Коментиран от #4

  • 2 ОЛЯ СЕ

    19 6 Отговор
    Слава на славяните, че са извършили безплатни погребения на укрите! Зеленски трябва да заплати за погребенията, а не да рови!
  • 3 Пак ли

    21 7 Отговор
    ровят из градските гробища? Какво друго искат да намерят там, освен починали хора? И тях ли ще припишат на руснаците?
  • 4 Ха Ха

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Свободен":

    " свободен" ......на кайшка пред бялата къща ! Мечтата на .....галоша !
  • 5 Тони

    16 7 Отговор
    Това са тела на рускоговорящи, изклани от нацистите след изтеглянето на руснаците.
  • 6 БСП

    6 19 Отговор
    РУСКИТЕ НАЦИСТИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИЗБИВАТ НЕВИННИ ЖЕНИ И ДЕЦА ЗА ДА ПРИСВОЯТ ЧУЖДА ЗЕМЯ ! НЕ ИМ ЛИ СТИГА ТОВА КОЕТО ИМАТ?
  • 7 Велко

    8 5 Отговор
    Ама цяла Украйна ли ги ексхумира или само укрофашистите.
  • 8 Филип

    17 5 Отговор
    Зеления наркоман излиза със същия номер като в Буча.
  • 9 Истината е че

    14 4 Отговор
    Укро -Нацистите сами Избиват Населението и сами си ги Ексхумират и разследват ! Това начина да си върнат парите за Хунтата от Наивните Европейци ! На Укро-Нацистите не е за първи път да убиват мирни жители в техните домове ! В ДНР и ЛНР са убити от обстрели със Забранени Бомби с топчета и пластини , Фосфорни бомби 16 хиляди цивилни граждани на тези републики и Европа подържа тези Убйци с Терориста Военен ПРЕСТЪПНИК еврея Зеленски , втория след Хитлер еврей !
  • 10 Укрите да си погребват загиналите, а не

    13 4 Отговор
    Да ги оставят по полетата и местното на деление да ги погребва!! Това е практиката на Укрите!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Попов

    6 1 Отговор
    След 8 месеца открит военен конфликт намирате десетки умрели? Това е нечувано! Никой не го очакваше. Баах ти тъпити манипулативни новини. И маймуните кълват и вземат страна, без изобщо да разбират кой за какво се бие. Аа, сетих се. На единия преди 60 години комунистите взели всичко на дядо му. А другият понеже ползва компютър IBM и знае, че САЩ са правилната страна. Щото алтернатива просто няма! Как ще цъкам снимки в Insta? Боже, пази САЩ. Иде ми да запея химна им!
  • 13 Евтин театър

    4 1 Отговор
    Да това са местни украинци, убити от армията на Зеленски.
  • 14 Зеленски

    5 1 Отговор
    Ние ги убиваме, Руснаците ги погребват.
  • 15 Д-р Уотсън

    5 0 Отговор
    Украинците избиват, в "освободените" територии, тези свои сънародници, които се заявяват като рускоговорящи. След това ги заравят в гробове. После ги изравят и обвиняват изтеглилите се руснаци. Много много плоско.
  • 16 ПутлерЮнг

    1 2 Отговор
    Ние ги копаме, они ги разравят
  • 17 веселяк

    4 0 Отговор
    Ааа този номер вече сме го гледали!
Новини по държави: