Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 17:07 1 664 18

Адвокатът на руската журналистка Марина Овсянникова съобщи, че тя е избягала от Русия

  • аец запорожие-
  • марина овсянникова-
  • русия-
  • украйна-
  • домашен арест

Овсянникова е напуснала Русия с дъщеря си няколко часа, след като е излязла от апартамента, в който беше под домашен арест

Адвокатът на руската журналистка Марина Овсянникова съобщи, че тя е избягала от Русия - 1
Източник: БГНЕС

Руската журналистка Марина Овсянникова, която беше под домашен арест заради критика на офанзивата в Украйна, е избягала от страната заедно с дъщеря си, съобщи днес пред Франс прес нейният адвокат. "Овсянникова е напуснала Русия с дъщеря си няколко часа, след като е излязла от апартамента, в който беше под домашен арест", заяви Дмитрий Захватов и уточни, че двете се намират в Европа.

Новината дойде две седмици, след като руските власти обявиха 44-годишната журналистка за издирване. През август тя беше обвинена в разпространение на невярна информация за руската армия - престъпление, което се наказва с до десет години затвор. Овсянникова беше осъдена от московски съд на домашен арест, като ѝ бяха забранени всички средства за комуникация.

В средата на март, малко след началото на офанзивата в Украйна, Марина Овсянникова прекъсна вечерната емисия на "Първи канал" на руската телевизия, където работеше от 20 години. В ефир тя разпъна плакат, който призоваваше руснаците да не вярват на пропаганда и за слагане на край на боевете.

За това си действие тя беше подложена на разпит и глобена, след което напусна страната, за да започне работа в германския вестник "Велт". През юли Овсянникова се завърна в Русия в опит да запази родителските си права за двете си малолетни деца, които бившият ѝ мъж се опита да ѝ отнеме.

Въпреки всички рискове, тя продължи да критикува властта в Москва и руската офанзива, беше арестувана повторно и обвина в разпространяване на невярна информацията за армията, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен- _Язовец

    13 20 Отговор
    И Троцки си мислеше, че е избягал!

    Коментиран от #6

  • 2 Последния Софиянец

    22 19 Отговор
    Отива да си вземе трийсетте сребърника.

    Коментиран от #4

  • 3 Гочо

    24 9 Отговор
    ...Браво...защото знаем какво ще бъде решението на.... Независимият Руски Съд...каквото нареди...Бащицата.....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мишките бягат

    11 17 Отговор
    когато спрат да църкат и обвиняват Котката че ги лишила от мишите им права,стресирайки ги с присъствието си.Така е на Всеки таван..

    Коментиран от #12

  • 6 Руснаков

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "Бесен- _Язовец":

    ...Шшшт
  • 7 Мдаа

    20 14 Отговор
    Значи има демокрация в Русия, разминала се с глоба, излязла от Русия, пак се върнала, пак критикувала, пак избягала. Ако беше в Украйна вече щеше да е далечен спомен.
  • 8 Кой ли вече

    18 10 Отговор
    не избяга от това проклето государство?...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пешо

    5 12 Отговор
    те сега бягат , но после как ли ще се върнат
  • 11 смерш

    3 7 Отговор
    Тази не трябва да я допускат в европа.Тя е агент на КГБ с мисия на запад.
  • 12 да питам

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Мишките бягат":

    Тия ли , "екскурзиантите" ...🤭
  • 13 мучо

    4 7 Отговор
    знае къде да избяга, франция е символ на любовта и най-вече париж с платената такава......
  • 14 Курнелия

    5 1 Отговор
    Просия е „прекрасна страна, земен рай“, но никой не бяга на там, дори и най-верните путинофили, заклети комунисти, сталинисти и т.н. Всеки от гореспоменатите трупа долари, евраци и праща децата да гният на запад. А децата на биомасата си дават живота за този рай.
  • 15 Пловдив

    4 3 Отговор
    Браво на момичето! Склеротиралите паралитици в Кремъл, да духат супата...!
  • 16 Да изселим

    3 1 Отговор
    Бялата Златка от България!
  • 17 ДрБр

    0 0 Отговор
    Ще я намерят!
  • 18 Нострадамус от Злокучене

    2 0 Отговор
    Смела жена.Такива като нея измиват срама на тази Фалирала Сибирско-Азиатска Кочина,населена с недоеволюирали,алкохолизирани,генетичноувредени и наследственообременени сибирско-азиатски дегенерати и полухора.Пълен контраст с нашите русофили,които в условията на демокрация се крият страхливо и дори не смеят да подкрепят масово кумирите си като Костя Копейкин.Крият се завалиите,като мишки,а то никой нито ги търси,нито ги гони.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания