Last news in Fakti

18 Октомври, 2022 21:40 2 285 11

Лиз Тръс остава, но дните ѝ на премиер изглеждат преброени

  • консервативна партия-
  • лиз тръс-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън

От "Даунинг стрийт" настояват, че правителството изцяло подкрепя своя премиер и подчертават, че Тръс е съсредоточена върху предизвикателствата, които стоят пред страната, а не върху вътрешните борби в партията

Лиз Тръс остава, но дните ѝ на премиер изглеждат преброени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Лиз Тръс оцеля на заседанието на своя кабинет, без някой министър да я призове да се оттегли, но изглежда членовете на Консервативната партия и гласоподавателите ѝ обръщат гръб, констатират в съвместен коментар Пи Ей Мидиа и ДПА.

Според разпространени днес резултати от експресна анкета сред партийни членове повече от половината отговори са за нейна оставка, а 83% от анкетираните са на мнение, че тя се справя зле. От Даунинг стрийт настояват, че правителството изцяло подкрепя своя премиер и подчертават, че Тръс е съсредоточена върху предизвикателствата, които стоят пред страната, а не върху вътрешните борби в партията.

Проблемите пред Лиз Тръс личат от проучването на „ЮГав“ (YouGov) сред 530 членове на Консервативната партия, проведено вчера и днес. В него 55% от анкетираните казват, че тя трябва да се оттегли, а едва 38% смятат, че трябва да остане. Около 39% от гласувалите за Тръс на вътрешнопартийния избор за лидер са за оставка, а 57% искат тя да остане премиер. Към 83% заявяват, че тя се справя зле като партиен лидер, 15% са на противоположното мнение, а 2 на сто не са сигурни в оценката си.

Според респондентите предшественикът на Тръс на поста Борис Джонсън (с 32%) е фаворит за завръщане на Даунинг стрийт, следван от бившия финансов министър Риши Сунак (23%) и министъра на отбраната Бен Уолъс (10%).

Анкетата на „ЮГав“ не е достатъчно представителна за широката членска маса на консерваторите, но проучванията на тази маркетингова компания досега често са давали добра представа за настроенията в партията, посочват Пи Ей Мидиа и ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Здравей

    22 6 Отговор
    Чао чао
  • 2 Сталин

    26 7 Отговор
    Лиз Близ - тъпа пача, кукла на конци на ционистките банкери в Лондон,като днес бившата министърка Едуина Кари каза че е безмозъчна и безполезна
  • 3 Кольо,

    24 7 Отговор
    Тази не е като желязната лейди покойната Маргарет Тачър но от историята се знае че на жените не им сече пипето за такива отговорни постове...
  • 4 Да....

    23 6 Отговор
    Аз ви казах... Още първата й крачка беше погрешна. Тръгна към Украина.
    Няма бъдеще.
  • 5 Източна ромелия

    16 1 Отговор
    Аз казах ли Ви, че тази няма да изкара и до Коледа
  • 6 нннн

    22 2 Отговор
    Тази е по- тъпa даже от Пpo100тo. Чудя се на акъла на ,,братята" англичани.
  • 7 Пешо

    13 1 Отговор
    Иначе в началото тръгна с голямата кошница......, с големите фрази, закани и..... пръц
  • 8 Пловдив

    11 2 Отговор
    Tия умствено и интелектуално осакатени субекти как са владяли половината свят?! Просто няма по-голяма аномалия в историята!
  • 9 Кръпката

    8 0 Отговор
    Щом и "ФАКТИ" публикуват такава статия, значи положението в Англия е неспасяемо. Англия излезе от ЕС, за да може заедно със САЩ да колонизира Европа. Обаче имат грешни разчети. И една посредствена жена за министър председател. При първия студ, да не кажа сняг и там ще завеят такива ветрове, че ще ги издухат. Въпросът е кой ще ги смени. При тия санкции и самосанкции ще им е трудно.
  • 10 положителна тенденция

    8 0 Отговор
    Остри зъбки демонстрира лизито, но вече гризе дървото
  • 11 234567898765

    4 0 Отговор
    Що не пишете как се подиграват в ефир с нея и какви заглавия по вестниците има за нея и какво каза крал Карл 3 като тая фуста трети път отиде да разговаря с него и в ефир краля каза като я виде "Пази Боже".
Новини по държави: