Last news in Fakti

17 Октомври, 2022 15:10 2 713 3

Началникът на полицията в Лондон: Стотици униформени би трябвало да бъдат уволнени

  • великобритания-
  • лондон-
  • полиция

Служители, които многократно са проявявали лошо поведение, са оставали на работа, пише още в доклада

Началникът на полицията в Лондон: Стотици униформени би трябвало да бъдат уволнени - 1
Снимка: Shutterstock

Стотици полицаи би трябвало да бъдат уволнени, каза новият началник на лондонската полиция Марк Роули, след като доклад установи, че служители на реда в британската столица остават ненаказани за нарушения на закона и лошо поведение, предадоха Прес асосиейшън и ДПА.

Преглед на процедурите на лондонската полиция за случаите на лошо поведение на служителите също така установи, че вътрешната дисциплинарна система е расистка и отрицателно настроена към жените, а когато има твърдения за лошо поведение от сексуален характер или дискриминация, е по-малко вероятно да се прецени, че има основания за разглеждане на случая, отколкото при други твърдения.

Служители, които многократно са проявявали лошо поведение, са оставали на работа. От 2013 г. едва 13 от 1809 полицаи и членове на персонала на полицията с повече от един случай на лошо поведение са били уволнени, сочи докладът.

Според него 1263 служители на полицията са били замесени в два или повече подобни случаи, над 500 – в между три и пет, а 41 – в шест или повече. Най-големият брой случаи за един служител е бил 19.

Роули каза, че е потресен от разкритията. Той се извини на служителите на реда и гражданите, които са били разочаровани.

По думите му броят на полицаите и работещите в полицията, уволнявани всяка година – между 30 и 50, е изкуствено поддържан нисък и би трябвало стотици служители на реда да бъдат освободени от работа. "Необходимо е да се стигне до заключението, че трябва да има стотици хора, които не би трябвало да са тук, които би трябвало да бъдат изгонени", каза Роули.

Според авторката на доклада, баронеса Луиз Кейси, в лондонската полиция е толкова неясно кое деяние представлява сериозно провинение, че многократни случаи на неподходящо поведение от сексуален характер към колеги не водят до уволняване на съответния служител.

Кейси беше натоварена със задачата да проучи дисциплинарните процедури и културата в столичната полиция след убийството на Сара Евърард от служител на реда миналата година и след поредица скандали с обезпокоителни послания, споделяни от полицаи чрез мобилното приложение Уотсап.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами уволнявайте ги

    17 0 Отговор
    Да ви дадем нашите, че да видите какво е полиция. Към 20 % съвестни, които много не виреят в системата.

    Коментиран от #3

  • 2 Никой

    10 0 Отговор
    Ако трябва да бъдат изгонени стотици английски полицаи по тези критерии които цитират то в българската полиция трябва да бъдат изгонени хиляди полицаи.Че то в държавата ни няма да остане кьорав полицай бре.Ще се наложи да назначаваме тези дето незаконно преминават от границата ни с Турция. Ааааа тук е България,нееее абсурд. Искаме си полицията с убийствата ,кражбите ,корупцията и всичко останало.Тъкмо свикваме така да живеем и друго,не,не,не.
  • 3 катаджия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ами уволнявайте ги":

    По-скоро са 10%.
Новини по държави: