Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 06:35 675 2

Германска парламентарна делегация пристигна в Тайван на фона на регионалното напрежение

  • тайван-
  • германия-
  • делегация-
  • посещение

Делегацията е водена от члена на Бундестага Петер Хайт от Свободната демократическа партия

Германска парламентарна делегация пристигна в Тайван на фона на регионалното напрежение - 1
Снимка: БНР

Група от шестима германски депутати пристигна днес в Тайван. Това е втора визита на германска парламентарна делегация този месец на фона на нарастващото регионално напрежение, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Делегацията, водена от члена на Бундестага Петер Хайт от Свободната демократическа партия, бе посрещната от заместник-министърката на външните работи Мин Йен Цай на международното летище "Таоюан". Те ще останат на острова до сряда.

Хайт каза, че посещението е част от ангажимента на германската управляваща коалиция "в подкрепа на демократични страни". Той добави, че Германия се безпокои, че Китай е "склонен да анексира Тайван дори със сила, ако е необходимо". "Заплашителните действия на Китай не бива да ни спират да посещаваме и подкрепяме Тайван като държава, която споделя нашите ценности като демокрацията и свободата", заяви още Хайт.

Тайван има независимо правителство от 1949 г., но Китай смята острова за част от територията си и се противопоставя на каквито и да било официални контакти между Тайван и други страни.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 украинче,ранобудно

    8 1 Отговор
    Ха ха ха ха ха,ще падна от смях!Петер от свободната демократическа партия!Ама то никой не знае че бундесрепублик е под американски чехъл!То никой не знае че в дойчланд има 120 военни бази!То никой не знае ,че чичо сам е господарят по немско!То е ясно какво се случва-чичо сам изпраща слугата да свърши малко работа!Иначе хората ще кажат-защо само американците си навират нахалните муцуни в Тайван