Last news in Fakti

25 Октомври, 2022 14:15 549 5

В последното си изявление като британски премиер Лиз Тръс пожела успех на своя наследник Риши Сунак

  • великобритания-
  • прощална реч-
  • лиз тръс -
  • риши сунак

Тя говори на "Даунинг стрийт" 10, преди да отиде при крал Чарлз Трети, за да подаде официално оставка само след 49 дни на поста

В последното си изявление като британски премиер Лиз Тръс пожела успех на своя наследник Риши Сунак - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В последното си изявление като премиер на Великобритания Лиз Тръс пожела днес успех на своя наследник Риши Сунак, предаде Франс прес.

Тя говори на "Даунинг стрийт" 10, преди да отиде при крал Чарлз Трети, за да подаде официално оставка само след 49 дни на поста.

"Желая на Риши Сунак успех за доброто на страната ни", каза Лиз Тръс пред входа на резиденцията на британските премиери. "По-убедена съм от всякога, че трябва да сме смели пред предизвикателствата", продължи тя и подчерта, че "Украйна трябва да бъде подкрепяна повече от всякога".

В прощалната си реч Лиз Тръс обаче отново защити своите планове за понижаване на данъците и отмяна на повишаването на вноските за пенсия от Риши Сунак по времето, когато бе министър на финансите, отбелязва ДПА.

Тръс изтъкна, че за нея е било "огромна чест" да служи на Великобритания като премиер, предаде Ройтерс.

"Нашата страна продължава да се бори, преминавайки през буря. Аз обаче вярвам във Великобритания. Вярвам в британския народ. И зная, че предстоят по-добри дни", завърши оптимистично тя.

Лиз Тръс е британският премиер, останал най-малко на поста, посочва Ройтерс.

Тръс бе принудена да обяви оставката си на 20 октомври, след седем хаотични седмици начело на правителството, тъй като загуби доверието на своята Консервативна партия, най-вече заради спорни фискални мерки. Вчера Риши Сунак остана единственият кандидат за неин наследник като лидер на управляващата формация, а днес ще бъде назначен от крал Чарлз Трети и за премиер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кою

    4 0 Отговор
    Е туй то, Лиз Тръц-Пръц здаде поста Риши. Е Харе Кришнна, хаирлия да е....
  • 2 БОЛШЕВИК

    3 0 Отговор
    Тоя богат ром ще оправи англетата! .
  • 3 Лиз Тръс

    4 0 Отговор
    Кудкудяк кудкудяк кудкудяк кудкудяк
  • 4 цербер

    2 0 Отговор
    Лиз Тръс е британската премиерка, останала най-малко на поста.-посочва агенция "Ройтерс".
  • 5 Казуар

    3 0 Отговор
    А нашият премиер от Банкя окуця и се скри в болницата когато трябваше да сдава премиерския пост.
Новини по държави: