Last news in Fakti

26 Октомври, 2022 10:35 795 3

Макрон и Шолц ще се срещнат поради разногласия

  • макрон-
  • шолц-
  • германия-
  • франция-
  • мнения-
  • елисейски дворец-
  • отбрана

Макрон и Шолц ще се срещнат на работен обяд в Елисейския дворец, по време на който те ще обсъдят ситуацията в Украйна

Макрон и Шолц ще се срещнат поради разногласия - 1
Източник: БГНЕС

Очаква се френският президент Еманюел Макрон да се срещне днес с германския канцлер Олаф Шолц в Париж на фона на разминавания в мненията на лидерите на двете съседни страни, които са ключови съюзници в сферата на стратегическите, отбранителните и икономическите политики на ЕС, предаде Асошиейтед прес.

Макрон и Шолц ще се срещнат на работен обяд в Елисейския дворец, по време на който те ще обсъдят ситуацията в Украйна. Първоначално за днес беше насрочено и съвместно заседание на френското и германското правителство, но то беше отложено за януари. Правителствата в Париж и Берлин казаха, че трябва да свършат още работа, за да постигнат консенсус по някои двустранни въпроси, предаде БТА.

Разминавания в мненията между Франция и Германия не са нещо необичайно, отбелязва АП. Двете страни са най-големите икономики в ЕС и са свикнали да имат разминавания в позициите по теми в сферата на отбраната, енергетиката и други. Френско-германските съвместни правителствени заседания обикновено се провеждат поне веднъж годишно, за да бъдат координирани политиките на двете страни. Последното заседание се проведе през май 2021 г. чрез видеоконферентна връзка заради пандемията от КОВИД-19. Берлин и Париж имат дълга история на двустранни спорове на европейско ниво, които съпътстват приятелството и сътрудничеството между двете страни. Франция и Германия често са наричани "моторът" на ЕС. Те Винаги са успявали да постигнат компромис, дори в трудни обстоятелства.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да....

    14 0 Отговор
    Германия беше,, мотора"на ЕС. Сега е помийната яма на ЕС.
  • 2 Дааааааам

    1 0 Отговор
    Ми те и дветЕ са от психиатрията, какво могат да се разберат?
  • 3 Смешници

    1 0 Отговор
    Един пресен случай от днес от такива политици като тези .Живея в три държави в годината в зависимост от това къде имам работа (Русия,Франция и Испания ) Днес 2 българки които са по на 60 години и са от 20 години в Испания и не са спирали да работят са останали без работа ,минали са през паро и от 3 са месеци са без никакви доходи .Като резиденти и постоянно живущи в Испания по закон имат право на помощи .Днес идва едната и ме моли за пари ,че нямала и 1 евро и спряла да плаща ток и вода от два месеца .Дадох и,какво да правя все пак сме сънародници ,но не мисля че моите 250 е ще и решат проблемите и знаете ли какъв отговор са и дали от бюрото което отговаря за помощите .Нямаме пари ,за хората ни ,трябва да помагат на Украйна и жената се е възмущавала от това защото вижда ,че хората и чужденци и местни се оставят без доходи за да се помага на Украйна .Това е безсрамие и знам ,че пишейки това от този сайт ще ме изтрият защото тук свободата на словото се потъпква непрекъснато ,политиката е всички пари и оръжия за Украйна ,но до кога ще е така ? До като на народа му падне пердето ли? Опомнете се защото ако народа ви накара да се опомните ще е доста късно.
Новини по държави: