Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Ноември, 2022 05:41 1 012 11

МААЕ започна инспекциите си в Украйна, свързани с твърденията за "мръсна бомба"

  • маае-
  • украйна-
  • мръсна бомба-
  • инспекция

Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското правителство

МААЕ започна инспекциите си в Украйна, свързани с твърденията за "мръсна бомба" - 1

Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) съобщи вчера, че е започнала инспекциите си в Украйна, които бяха поискани от украинските власти, след като руският президент Владимир Путин обвини Киев, че конструира "мръсна бомба", предаде Франс прес.

Инспекторите от МААЕ "започнаха и скоро ще приключат инспекциите на два обекта в Украйна", заяви базираната във Виена агенция.

Още новини от Украйна

Генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси заяви, че в рамките на тази седмица ще съобщи "първите заключения във връзка с инспекциите на двата обекта", се казва в изявление на МААЕ.

Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското правителство.

Русия обвинява Киев, че се готви да използва "мръсни бомби" срещу руските сили в Украйна. Украинското правителство обаче подозира, че самата Русия иска да използва "мръсна бомба" и да прехвърли вината за това на Украйна. Според Киев евентуален мотив за това може да е намерението на Москва да си създаде претекст за употребата на ядрени оръжия в Украйна, където руските сили губят позиции, отбелязва Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някоя си

    24 2 Отговор
    "Инспекторите бяха изпратени в Украйна по искане на украинското правителство." И съвсем естественно ще проверяват там където им е посочено от укроправителството....и заключението ще е също посочено от тях.... Ай без тия 😉
  • 2 кюмюря от Драгалевци

    20 1 Отговор
    МААЕ е организация която е подвластна на американците . Колкото откри кой обстрелва АЕЦ в Енергодар толкова и ще открие някакви факти за Така наречената "мръсна " бомба . "Храна" за баламурници ....
  • 3 смех

    14 1 Отговор
    краварските марионетки викат подчинената на краварите организация да "открие", че всичко е точно и не правят нищо нередно... това става като за ограничени жълтопаввтници да си я споделят тази "новина"
  • 4 МААнЕ

    13 1 Отговор
    Когато тъпите селяндури от Украйна взривиха Чернобил, кой какво разследва и до какви изводи достигна?
  • 5 хаха

    12 1 Отговор
    руските сили губят позиции, ама само у речите на актьорчето наркоман краварска марионетка и малоумната краварска пропаганда изливана по цяла европа
  • 6 те вече я направиха

    13 1 Отговор
    Въпроса е дали МААЕ , ще има смелоста да го докаже...
  • 7 АЕЦ Козлодуй

    6 1 Отговор
    5,6 блок там да търсят на площадката материала във варели се въргалят на пяца. Досега трябва ше да заработил АЕЦ Белене.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Болгарин

    7 1 Отговор
    Америка в Украйна воюва с Русия и Путин е виновен както винаги
  • 10 Ксаниба

    4 1 Отговор
    Тази организация е под америкоски чадър, и да намерят нещо, ще кажат, 0е е било продукт с двойно предназначение, и че не са уверени, че са компонентите на "мръсната" бомба
  • 11 8888

    0 0 Отговор
    Как се прави мръсна бомба? У нас е елементарно. След водния цикъл обединиха водосборната канализация с фекалната. Изсипват се 20 литра бензин в някоя шахта или тоалетна и на улицата се хвърля незагазен фас в някоя шахта. Всички тоалетни наблизо изригват обратно до тавана, а капаците на шахтите подскачат на десетина метра нависоко.