Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 19:10 720 1

Наводнения и свлачища във Филипините взеха 132 жертви; 2,4 милиона души са засегнати

  • филипини-
  • буря-
  • наводнения -
  • свлачища-
  • жертви

Тропическа буря предизвика наводнения и свлачища и взе 132 жертви във Филипините, като повече от 2,4 милиона души са засегнати от природното бедствие, в неизвестност са 34 души, а над 100 са ранени

Наводнения и свлачища във Филипините взеха 132 жертви; 2,4 милиона души са засегнати  - 1
Снимка: БГНЕС

Тропическа буря предизвика наводнения и свлачища и взе 132 жертви във Филипините, като повече от 2,4 милиона души са засегнати от природното бедствие, предаде ДПА.

В неизвестност са 34 души, а над 100 са ранени, съобщи националната служба за реагиране при бедствия.

Шестдесет и един от загиналите са от южната провинция Магинданао, където над 100 къщи са били отнесени от придошлите води или са били повлечени от свлачища. Все още в неизвестност са 17 души в Магинданао. Властите казаха, че на този етап е по-малко вероятно някой от тях да е оцелял.

Филипинският президент Фердинанд Маркос-младши участва днес в оглед от въздуха на пострадалите райони в Магинданао и подчерта необходимостта властите да обновят инициативите за контрол при наводнения, за да се справят с промените в околната среда. Маркос-младши каза, че е забелязал, че повечето планински райони в засегнатите части на страната са били обезлесени, което е допринесло за заплахата от наводнения и свлачища.

"Трябва да включим засаждането на дървета в нашия контрол на наводненията", каза той.

Тридесет и две от жертвите са от провинциите Кавите, Лагуна, Батангас, Кесон и Рисал, съобщи регионалната агенция за бедствия. Хората са се удавили при наводнения, затрупани са били от свлачища или са били премазани от срутени конструкции.

Двадесет и двама души намериха смъртта си в района на Западни Висаи, а за още 17 съобщиха други засегнати провинции.

Бурята Налге донесе проливни дъждове дни преди да достигне сушата в източните Филипини в събота. Тя се измести от Филипините, докато нова тропическа буря, движеща се към източното крайбрежие на страната, отслабна и се очаква да премине през следващите 12 часа, каза метеорологичната служба.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    1 0 Отговор
    За тях се грижат добрите от сащ