Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 19:50 688 10

Във Франция регистрираха най-горещия месец октомври от 1945 г. насам

  • франция-
  • париж-
  • горещини-
  • температура

Тазгодишният месец октомври във Франция е бил най-горещият, откакто страната започва да води статистика през 1945 г., средните температури през миналия месец са били около и над 17 градуса

Във Франция регистрираха най-горещия месец октомври от 1945 г. насам - 1
Снимка: Shutterstock

Тазгодишният месец октомври във Франция е бил най-горещият, откакто страната започва да води статистика през 1945 г., съобщи Ройтерс, като се позова на френската национална агенция по метеорология "Метео-Франс".

Средните температури през миналия месец са били около и над 17 градуса, което е с три до четири градуса повече от предишния рекорд от октомври 2001 г., когато те са били средно 16,3 градуса.

Втората половина на октомври е преминала при невиждано дълги и интензивни периоди на необичайно високи температури, като в югозападния град Бордо на 16 октомври е отчетена най-късната за годината температурна стойност от 30 градуса, откакто се води статистиката.

"Метео-Франс" посочва, че в резултат на климатичните промени във Франция е отчетено зачестяване на необичайни периоди на горещини в началото и края на тази година.

Плажните курорти из цяла Европа удължиха своите активни сезони, тъй като необичайно топлото време задържа туристите в крайбрежните райони на континента.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ксаниба

    8 0 Отговор
    нищо, за сметка на това, иде най студената зима от 1945 насам

    Коментиран от #9

  • 2 Сезоните се променят

    6 0 Отговор
    вече имаме топло време есента и студ до късна пролет
  • 3 {оооооо

    1 0 Отговор
    Това не е нищо 2000 по Целзий ще счупи рекорда от 45.вижте се нищо не сте научили ама тва е кой колкото може
  • 4 принципно

    3 0 Отговор
    Инклинацията на орбитата на планетата не е постоянна, та има някакви периоди с твърде горещо или твърде студено, напоследък клоним към горещо, но това не е нещо което можем да променим с наличните технологии, колкото и глупости да правим.

    Коментиран от #8

  • 5 баба Вуна

    4 0 Отговор
    Значи и 45-та е имало глобално затопляне
  • 6 незнайко

    0 1 Отговор
    Каква е била най високата температура от 1945 година досега, защо не се споменава ??? Нещо гнило има тук !!!
  • 7 един от стадото

    2 0 Отговор
    вино реколта 1945г е най скъпа за сега. Навсякъде, най вече във Франция. Ще видим, както е тръгнало ще берат лозята по коледа
  • 8 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "принципно":

    Възможно е да имате право ,аз мисля че е друго нарича се пясък от пустинята преди няколко месеца ,сега финни частици и не знам си какво от Магреб с две думи бомби и войни последствията....и торнадота вече си имаме тук ,не вярвам и те да са естествено дошли имало е вднъж ,когато са тествали една от поредните бомби в Алжир,после не.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сттт

    0 0 Отговор
    Я, странни облаци над кулата:)
    Кой разбрал разбрал;)
Новини по държави: