Last news in Fakti

5 Ноември, 2022 14:31 1 213 22

Срещу шантажа на Ким! Сеул и Вашингтон приключиха военното си учение

  • северна корея-
  • южна корея-
  • корейски полуостров-
  • ким чен-ун

Изстрелването на ракети доведе до спекулации, че Северна Корея може да се готви за възобновяване на ядрените опити за първи път от 2017 г.

Срещу шантажа на Ким! Сеул и Вашингтон приключиха военното си учение - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сеул и Вашингтон приключиха шестдневното си военно учение "Бдителна буря", по време на което над територията на Южна Корея прелетяха американски стратегически свръхзвукови бомбардировачи Б-1Б, съобщиха световните агенции.

Учението "Бдителна буря" започна в понеделник, като в него участваха около 240 военни самолета и два американски стратегически бомбардировача Б-1Б, както и четири изтребителя Ф-16 и четири Ф-35A. Това е първият случай от 2017 г., когато бомбардировач Б-1Б участва в съвместни американско-южнокорейски учения. Това показва "комбинираните отбранителни способности и решимостта на Република Корея и САЩ да отговорят решително на всякакви провокации от Северна Корея, както и готовността на САЩ" да приложат разширени мерки за възпиране, се добавя в изявлението.

Вчера Пхенян поиска от Съединените щати и Южна Корея да спрат "провокативните" въздушни учения. Тази сутрин Северна Корея изстреля четири балистични ракети с малък обсег в Жълто море. Те са прелетели около 130 км на надморска височина от около 20 км по данни на южнокорейската армия.

Северна Корея извърши серия от изстрелвания на ракети тази седмица, едно от които може да е било неуспешен опит за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета. Тези действия бяха осъдени от Вашингтон, Сеул и Токио.

Изстрелването на ракети доведе до спекулации, че Северна Корея може да се готви за възобновяване на ядрените опити за първи път от 2017 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а да , ясно

    19 3 Отговор
    Демек плюа си на питите , особено Шашавите , защото Кимката почна да ги стреля ракетите , като с картечница .
  • 2 Фен на Кимчо

    26 4 Отговор
    Днеска е 3-та статия за Кимчо.Не разбрахте ли че балистичните ракети за дебелото момче, са като пиратките за нова година.Не стига,че цяла седмица ви плашат с Русия и извънземни а сега и Кимчо ви кара да тренирате танца на къртицата"окопавам се".Не си правете майтап с него,защото Путин спрямо него изглежда като "Майка Тереза".........Абе "многоинтелигентните".Вие на Кимчо не може да му лъскате и обувките а пишете измислици за него и Корея."Бедна му била държавата".Толкова е бедна че менделеевата таблица не стига,и като се почне от злато,сребро и нефт и спираме на урана,който там го вадят,както ние вадиме картофите.Само богатсвото на Корея,се изчислява на 6 000 000 МИЛИАРДА,долара или 6 трилиона.Ядрения потенциал на Кимчо е по голям от този на Китай а ракетите които произвежда са повече от хляба в хлебозавода в София.Военните на Корея са 9 580 000,каквато бройка няма никъде по света а децата в родилното излизат с военна униформа.В Корея в детските магазини няма камиончета и кукли.Има танкове,самолети и ракети с надпис"За САЩ".Не е казал, не е прегазил и Сеул и краварската армия там за часове.За една година Кимчо е изстрелял над 100 балистични ракети и знаете ли защо,за да се забавлява със страха ви.

    Коментиран от #4

  • 3 Кимчо моя радост

    23 2 Отговор
    не позволявай на кравар да спи спокойно.
  • 4 до къде ни докараа тия идиоти от сащ

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фен на Кимчо":

    Кефи ме как " пираткеите " на Кимката ги карат американците да подскачат като на индиански танц .
  • 5 Пеци

    3 20 Отговор
    Дебелото жуже знае ли поне къде падат ракетите му? Мисля, че не неговите роби-народ за една паница ориз на ден едва ли ще измислят нещо технологично.
    Гладната му армия при конфликт ще се предаде или разбяга като войската на Садмчо.
    Помня на едно Световно по футбол участваше и С.Корея бая народ от футболисти и делегация избягаха.
    Така, че жужето е въздух под налягане.

    Коментиран от #6, #15

  • 6 Пеци

    5 20 Отговор

    До коментар #5 от "Пеци":

    Само нашите русороби се възхищават на тези човекоядци -диктатори като Ким, Путлер и разни аятоласи
  • 7 Кокса

    15 2 Отговор
    Пълни паляци оплашиха се от дебелака 🤣🤣😅😂😂😂
  • 8 хю кан

    16 2 Отговор
    Южните нямат никакъв шанс
  • 9 2222

    16 2 Отговор
    Срещу шантажа на Вашингтон: Северна Корея изстреля ракети

    Това е истината. Изстрелването е реакция на съвместните учения на САЩ и Южна Корея, а не обратното.
  • 10 БЪЛГАРИН

    3 20 Отговор
    Дебелото северокорейско прасе трябва да бъде унищожено!

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Някой

    18 0 Отговор
    Ми, учението може да се приеме като шантаж от страна на САЩ към Северна Корея.
    Въпрос на гледна точка.
  • 12 И защо

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "БЪЛГАРИН":

    смяташ така?

    Коментиран от #17

  • 13 Някой

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "БЪЛГАРИН":

    Хм, и що? Някой може така да ти пожелае и на теб.
  • 14 Целият свободен свят

    12 1 Отговор
    е с Ким. Защото неговото дело е право.
  • 15 Леле какви смешници!

    18 0 Отговор

    До коментар #5 от "Пеци":

    Имаше един Пеци в квартала,които заекваше и не можа да завърши и 8 клас,толкова беше напред с акъла.Но замина за САЩ и сега се е преродил сред свой.....Абе шушон.От къде ви намират толкова "Умни" и Интелигентни" та даже ви плащат.Ами не се учудвам че получавате пари за пасквили,които не стават и за психично болни,но тези които ви плащат са по зле и от вас,след като бъркат кенгурото с пингвина.Та за Кимчо,ако вие се имате за европейци,то Кимчо за вас е висша извънземна раса.Владее 5 езика писменно и говоримо и е израснал в Швейцария,където е завършил дипломация,след което завършва военна академия.Такива акари като вас,могат да съществуват само в дюшека на някой лилав от Филиповци.Целия американски департамент от галоши като вас не може да събере и половината от интелекта на Кимчо.

    Коментиран от #20

  • 16 Иван

    6 0 Отговор
    Сега Ким започва.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хааа ха ха

    12 0 Отговор
    Ха ха ха. "Страшната" краварска армия си плюха на петите и избягаха. Смяяях. Знаят, че Кимчо няма да се поколебае и ще ги изтряска и затова се ометоха. Учения щели да правят сащисаните, ама като видяха ракетите и избягаха като в Афганистан дето си зарязаха и оръжията за милиони. Ето това е "страшната" хамериканска армия бягат като олимпийски лекоатлети. Ето за това не смеят да се изправят срещу руснаците, защото онези хем ще ги тепат, хем преди това ще ги ...

    Коментиран от #19

  • 19 епъ

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хааа ха ха":

    Налитат като псета, ама като тръгнат срещу тях е яко бегане...
  • 20 Пеци

    1 10 Отговор

    До коментар #15 от "Леле какви смешници!":

    Последния русороб-комунист ще умре в България.
    Той може да се е разхождам до Швейцария и по Запада /за робско му население е АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНО/, явно е бил двойкаджия като тебе НЕ реализиран русороб с москвич.Кимчо най добре е изучил знанията от баща си и дядо си.Пример как да храни кучетата си със свои хора, които не са му се усмихнати сутринта.
    Ако познаваш само един Пеци си е твой проблем, аз познавам много.Имаше един Велик Пеци от Щурците, който също НЕНАВИЖДАШЕ диктаторските режими подобни на Ким и Путлер.Ама ти чалгаро-русоробе рок музика не слушаш.Твърде западна музика за тебе

    Коментиран от #21

  • 21 Фен на Кимчо

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Пеци":

    Обикновенно не дискутирам с Трооолове,защото е безмислено,както и с такива като теб,които пращят от "много акъл" и света е само в черно и бяло а посоките са само в ляво и дясно.Твърде си елементарен за да го разбереш но ще се опитам:Това че съм фен на Кимчо,не означава че слушам или харесвам чалга.Ако не харесвам САЩ (а едва ли има човек на тази планета да ги харесва).не означава че съм русороб.Аз съм българин с голямо "Б" и за мен България е преди всичко.Мразя нацизма и за това съм на страната на Русия в този конфликт,а той не е от няколко месеца а се подготвя от САЩ още от 2014.Има две Кореи заради САЩ,но се надявам скоро да е само Корея а САЩ да ги няма.За всеки човек,първите 7 години са най важните в неговото изграждане като личност.Да може да различава доброто от злото.Да знае какво е морал и какво е достойнство.При теб това липсва или си бил без родителски надзор или родителите ти са напълно елементарни като теб и са те остави ли на самотек.Т.е."Крушата не пада по далеко от дървото".Та, не се опитвай да даваш определения на хората без да ги познаваш.Можеш донякъде да ги определяш по поста който са пуснали,но ти караш по някакъв шаблон,който нняма нищо общо с текста който съм пуснал.Така не става.Само човек без морал и достойнство,може да защитава каузата на държавата терорист номер 1 във света.След ВСВ ,САЩ са водили войни със 37 държави като са умъртвили над 20 милиона човешки същества и Корея е една от тези държави.8 години украинските фашисти бом

    Коментиран от #22

  • 22 Хааа ха ха

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Фен на Кимчо":

    Много добре си му го обяснил, но дали ще го схване? На такива като този мисленето му е толкова елементарно, че ако не си на страната на краварите то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО си русофил. Той не възприема, че има хора, които не е задължително да са русофили, за да не харесват краварите. Елементарник.
Новини по държави: