Last news in Fakti

3 Ноември, 2022 18:10 1 269 29

Дипломацията на Ким! Пхенян изстреля още три балистични ракети с малък обсег по посока на Японско море

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ракети-
  • ким чен-ун-
  • корейски полуостров

Ден по-рано Северна Корея изстреля рекордните 23 ракети, една от които падна близо до бреговете на Южна Корея

Дипломацията на Ким! Пхенян изстреля още три балистични ракети с малък обсег по посока на Японско море  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Северна Корея изстреля днес три балистични ракети с малък обсег по посока на Японско море, заявиха южнокорейските въоръжени сили, цитирани от южнокорейската новинарска агенция Йонхап.

Информацията за изстрелването на трите ракети бе съобщена само час след като Пхенян разкритикува решението на Сеул и Вашингтон да удължат срока на съвместните си военновъздушни учения и го окачестви като "много опасен и погрешен избор".

Южнокорейският генерален щаб обяви, че Северна Корея е изстреляла ракети, но не разкри детайли във връзка с изстрелването.

Това е четвъртият път, в който Пхенян изстрелва ракети днес, отбелязва Йонхап.

По-рано днес КНДР изстреля други три ракети, за една от които се предполага, че е била междуконтитентална балистична ракета "Хвасон-17". За останалите две се смята, че са били ракети с малък обсег, припомня ТАСС.

Ден по-рано Северна Корея изстреля рекордните 23 ракети, една от които падна близо до бреговете на Южна Корея. Тези действия на Пхенян бяха разкритикувани от Вашингтон, Сеул и Токио.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абре

    35 3 Отговор
    Как така Кимчо има балестични ракети,а ние нямаме. С. Корея по богата ли е от Бегето?

    Коментиран от #6, #8, #12

  • 2 Хихихи..

    26 2 Отговор
    Черно Море - Русское озеро,Японско море - джакузито на Ким..
  • 3 Делю Хайдутин

    36 1 Отговор
    Има ракети човека ,стреля си.Ние нямаме.Янките ги нарязаха.
  • 4 ЛИЛИ

    31 1 Отговор
    БРАВО НА КИМЧО СМЕЛО МОМЧЕ
  • 5 Едната ракета

    21 1 Отговор
    Паднала близо до бреговете на южна корея
    Така се прави манипулация
    Във всички други новинарски сайтове е написано че действително едната от ракетите се е приводнила а не паднала в международни води в относителна близост до южнокорейската икономическа морска зона
    По начина на който е написано излиза че едва ли не тази ракета е паднала в южна корея
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Раданч Татлъту

    32 1 Отговор
    Респект за Ким,на който не му пука за краварското мнение!🥳🤡👍
  • 8 Ъеле

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Абре":

    Разбкра се че Е
  • 9 Ким -

    22 2 Отговор
    най-великият. Кравичките не смеят с пръст да го пипнат. 🐄🐮👊💣
  • 10 Дебелото момче ме кефи!

    17 1 Отговор
    Това дебело момче направо ме кефи.Не стига че американците ги плашат цяла седмица с Путин и Русия,през уикенда с извънземни а сега и Кимчо се намесва..Ю.Корейците са умрели от страх и с право.С.Корея има армия и конвенционално оръжие с което ще ги прегази за няколко часа а цялата колониялна козяшка армия ще даде фира.Другия момент е,че Кимчо(С.Корея) по ядрен арсенал е след САЩ и преди Китай.Само за Ващингтон и пентагона си е запазил 10 балистични,които ще унищожат почти цялото САЩ а какво ще прави с останалите 500.Ами човека си прави заря,като си прави барбекю и се кефи,като гледа по телевизията как ошашавените американци се крият в бомбоубежища.Само за една година е изтрелял над 100 ракети и си представете наплашения американец как го преживява,след като годината има 365 дена.Тръмп докато беше на власт се опитваше да му се подиграва,но след срещата с дебелото момче на 4 очи и казаното от дебеланчо,нещата коренно се промениха.САЩ, изведнъж забравиха да му правят забележка,защото дебеланчо е неконтролируем,когато се нервира,а и преди да дойде Тръмп,му беше пратил послание,че ще надпише една балистичка с неговото име и ще му я прарти като супер бърза поща.

    Коментиран от #13, #19

  • 11 Киро Ракетата

    14 1 Отговор
    Кат има ще стреля. Ние имаме чалга и щракаме със пръсти.
  • 12 Фен на Кимчо

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абре":

    Естествено че С.Корея е по богата от България.ОТ 1953 година до сега се готви за война срещу САЩ.Монетния и капацитет е 6 трилиона долара,като 1 трилион е1000 билиона а един билион е 1000 милиарда.Това е по международната система а не по англосаксонската при която 1 билион са 1000 милиона.Има военен персонал от 9 495 000 и не съм сбъркал нулите.Полезните и изкопаеми са въглища, олово, волфрам, цинк, графит, магнезит, желязна руда, мед, злато, сол,сребро,нефт и много уран с който си прави ядрените бомби.Самозадоволяваща се държава,която може да се изхранва сама и не зависи от никакъв внос а е нагъчкана с оръжие да води война в продължение на 50 години,ако не използва ядрения си арсенал.

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Абре

    9 1 Отговор

    До коментар #14 от "де факто":

    Всичко е така, както го е написал. Нищо не е излъгал. Признавам, аз само не знаех това за билионите и трилионите. Знам си един билион е 1000 милиона:)) А първият ми коментар, беше ирония. Разбира се, че ще е по богата от България при тези ракети, които изстрелва от време на време.. Харесвам Кимчо, защото не свежда глава, а и с атома си спинкат спокойно..

    Коментиран от #21, #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Стратегията на континенталната Анаконда

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дебелото момче ме кефи!":

    Да знаеш, фенка съм ти:) пишеш често тук и други подобни коментари си пускал от които съм се смяла много :) Моля, пускай често такива коментари..

    Коментиран от #25

  • 20 Мишо

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "де факто":

    Северна Корея е много изостанала и има балистични ракети, а Европска богата България чака някакви предварително платени самолети без срок на доставка от Говедария.
    Щосанетакковашумозъката.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Абре

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "да си знаеш":

    Нещо не си в час.Казвам,че за написаното от него (имах предвид природните ресурси) е така. Ми има ги С. Корея. Не можеш да отречеш.Има и ракети. Също не можеш да отречеш..Както не можеш да отрече, че България нямаме балестични ракети! Нямаме никакви! За трилионите не знаех.За тях си знам един трилиона хиляда милиона. Точка!
    Друго да ВИ безпокои?

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Дааа

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Абре":

    Стана интересно,заради появата на много ядосан трооол не става дума за вас.Всъщност в първия ми коментар,представих нещата в малко шеговита форма,но не съм си и помислил да заблуждавам някой и повечето факти са от сериозни източници.А за билиона и трилиона един в Телеграм ми направи забележка,че съм се объркал,но не съм.Само в Бългаария и англосаксонците билиона е 1000 милиона иначе в света е прието международна норма 1 билион е равен на 1000 милиарда, и за това го написах за да няма недоразумения.Със Здраве!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Фен на Кимчо.

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Стратегията на континенталната Анаконда":

    Ами благодаря за вниманието,но не пиша много често,защото обикновенно ме трият а и тази медия е много ниска топка(да не напиша къде,защото ще ме изтрият).Ползвам само истински факти,като ги оцветявам с малко хумор.Имам приятел в САЩ,който проклина късмета си.Женен е за американка и има 2 деца.Не е избягал от там заради децата, но от него знам лафа за"през седмицата ги плашат с Путин и Русия а уикенда с извънземни".Та в света няма по кухо и просто животно от така наречения американец.Нивото на завършилия Харвард е нивото на Хасанчо от Столипиново,завършил 8 клас.Всъщност какво да очакваш от хора(не ги наричам нация,защото не са)които питат австриеца, кенгурите защитен вид ли са, а австралиеца,как се справят с популацията на пингвините..Иначе Кимчо го харесвам.Изключително интелигентен,завършил е дипломация в Швейцария и говори 5 езика.Може да сложи целия неграмотен държавен департамент на САЩ в малкото си джобче.Има страхотна армия ,а бебетата в С.Корея се раждат с военна униформа.Родени са да воюват и не ги е страх от нищо.Въпрос на време е Кимчо да реши да си върне Ю.Коре,там където и е мястото при корейците.Лека

    Коментиран от #27

  • 26 Изтриха ми коментара но го пускам пак

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Абре":

    Направо се смея,с "нещото",но смехът е здраве.Втълпил си е че аз и ти сме едно лице и нищо не може да го разубеди.Понеже не контактувам с такива като "нещото",мога да ти кажа че в българска медия Монеу.вg е написано за 6-те трилиона богатство ,а датата на статията е от 13.07.2018.а за това колко е 1 билион ще ти пусна но е на немски Der Zahlenname Billion steht im internationalen Sprachgebrauch für die Zahl 1000 Milliarden.Аз съм немскоговорящ и не ползвам английски,защото не понасям англосаксонските пооомияри.В западна Европа почти във всички държави, можеш да се разбереш с повечето хора на немски.

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Абре

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Изтриха ми коментара но го пускам пак":

    Благодаря много! Определено ще разгледам това за билионите. Интересно ми стана.. Не го знаех! Чичко Гугъл ще ми преведе. Всичко добро ти желая.
  • 29 Вирус

    2 0 Отговор
    Анатолчо интересно ми е ти ли слагаш заглавията
Новини по държави: