Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 05:59 1 954 4

Републиканецът Рон ДеСантис спечели втори мандат като губернатор на Флорида

  • сащ-
  • избори-
  • рон десантис-
  • флорида

Той победи съперника си от Демократическата партия Чарли Крист

Републиканецът Рон ДеСантис спечели втори мандат като губернатор на Флорида - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рон ДеСантис от Републиканската партия спечели втори мандат като губернатор на Флорида, след като победи съперника си от Демократическата партия Чарли Крист, а това може да се превърне за него в стимул да се включи в борбата по определяне на кандидат-президент на републиканците за президентските избори през 2024 г., предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Той е известен с това, че взима активно участие в противоборството между републиканците и демократите, че е против строгите мерки за борба с ковид и че даде подкрепата си за закон за ограничаването на дискусиите, свързани с темите за ЛГБТ в училищата.

Чарли Крист е бивш републикански губернатор, който премина към демократите и бе избран за член на Камарата на представителите като член на Демократическата партия. Той се опита да привлече гласовете на умерените републиканци в някога колебаещия се щат, в който през последните години все повече се засилват симпатиите към републикаците.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Очевидец

    15 0 Отговор
    Днес е хубав ден за Флорида!
  • 2 Макробиолог

    4 0 Отговор
    И не само.
  • 3 Козячок

    10 0 Отговор
    Флорида остана най-нормалният щат по времето на ковидиотията. Хубаво е, че са останали и нормални хора в краваристан...
  • 4 Бъдещ кандидат-президент на САЩ

    4 6 Отговор
    Малеее... Какви лоши неща ще се случат на Русия И на Путин с войната в Украйна , ако вместо Байдън, републиканецът Рон ДеСантис - бивш командос-офицер, участник в бързите специални мисии и операции на САЩ , бъде избран за следващия Президент на САЩ ....!!!