Last news in Fakti

9 Ноември, 2022 16:17 921 8

Инфлацията и абортите са основополагащи за вота в САЩ

  • инфлация-
  • аборти-
  • сащ-
  • основополагащи-
  • вот

Веднага след това се нареждат проблемите с престъпността - 11%, контрола над оръжията - 11%, имиграцията - 10%

Инфлацията и абортите са основополагащи за вота в САЩ - 1
Източник: БГНЕС

Инфлацията (31%) и правото на аборт (27%) са основните въпроси, които определят вота на американските гласоподаватели на междинните избори за Конгрес на 8 ноември, съобщи NBC.

Веднага след това се нареждат проблемите с престъпността - 11%, контрола над оръжията - 11%, имиграцията - 10%, цитира dnes.bg.

Припомняме, че справянето с рекордно високата инфлация е една от точките, по които републиканците атакуват администрацията на Джо Байдън.

Що се отнася до абортите, темата е основна в кампанията на демократите от юни насам, когато Върховният съд взе историческо решение и разреши на щатите да забраняват абортите, отменяйки знаковото решение от 1973 г. по делото "Роу срещу Уейд".

Според данните, представени от NBC, 60% от гласоподавателите, определили правото на аборт за основна тема, смятат, че абортите трябва да бъдат законни. На другия полюс са 37% от имащите право на глас, отбелязали, че това е въпросът, който определя вота им.
76 на сто от тези избиратели казват, че ще гласуват за демократите в долната камара, а 23% от тях ще подкрепят републиканците.

53% смятат, че вярват най-вече на демократите да решат въпроса, а 42% - на републиканците.

Относно Аризона - един от оспорваните щати, от които все още не е излъчен сенатор, 62% от гласоподавателите смятат, че абортите трябва да са легални, а 35% - че е нужно да са незаконни.

В момента в този щат Марк Кели от Демократическата партия води с 53,1% пред Блейк Мастърс от Републиканската, който има 44,7% при 64% преброени гласове. Сенаторските места се оспорват още в Уисконсин, Невада, Джорджия (там може да се стигне даже до втори тур през декември).


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    7 0 Отговор
    Джендърите да не се плащат.Няма да забременеят колкото и да опитват.
  • 2 Зеленски

    8 1 Отговор
    Изгорех!
  • 3 Шопо

    1 4 Отговор
    Китай и Русия манипулират изборите в САЩ.

    Коментиран от #7

  • 4 честен ционист

    5 0 Отговор
    България е първенец по аборти в света на глава от населението. За последните 30г над 9 млн неродени.

    Коментиран от #8

  • 5 Делю Хайдутин

    2 1 Отговор
    Явно добитъка не се плаши от ядрена война.
  • 6 Котка ученият

    4 0 Отговор
    Бих добавил прекомерна употреба на антидепресанти, тийнейджърска бременност и катастрофално затлъстяване.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.