Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 13:50 2 770 12

Италия поразена от агресивната реакция на Франция в спора за мигрантите

  • италия-
  • франция-
  • спор-
  • мигранти-
  • джорджия мелони

Италианският премиер Джорджа Мелони отвърна на Франция в спор за това кой трябва да отговаря за приемането на мигранти, спасени в Средиземно море

Италия поразена от агресивната реакция на Франция в спора за мигрантите - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският премиер Джорджа Мелони отвърна на Франция в спор за това кой трябва да отговаря за приемането на мигранти, спасени в Средиземно море, съобщава "Ройтерс".

"Бях поразена от агресивната реакция на френското правителство, която от моя гледна точка е неразбираема и неоправдана", заяви Мелони на пресконференция.

Тя бе категорична, че Италия не може да бъде единствената дестинация за мигранти от Африка.

Коментарът ѝ идва, след като по-рано днес корабът на неправителствената организация "Оушън Вайкинг", превозващ спасени 200 мигранти, акостира в пристанището на Тулон след напрегнат спор с правителството на Италия, за чието отношение към мигрантите Париж каза, че "горчиво съжалява".

Имиграцията предизвика голям спор между двете страни, а вътрешният министър на Франция Жерар Дарманин каза, че забраната на дясното правителство на Италия корабът да акостира на нейно пристанище, макар да стоя много време по-близо до Италия, отколкото до Франция, е "неразбираема" и "егоистична".

Въпросът за справяне с имиграцията в до голяма степен свободния от граници Европейски съюз е източник на напрежение от години, особено в граничните средиземноморски страни.

Италия и Испания, където пристигат повечето от мигрантите, пресичащи Средиземно море с лодки, настояват други страни, включително Франция, да направят повече, за да облекчат мигрантския натиск.

Пристигащите мигранти по море в Италия са се увеличили тази година до 85 991, в сравнение с 53 825 през същия период на миналата година. Броят все още е доста под пиковите числа през 2014-2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    33 1 Отговор
    Прехвърлят си кораби с мигранти един на друг.
  • 2 Теле

    27 0 Отговор
    Франция завижда на италия заради мелони. Първата на франция е....

    Коментиран от #10

  • 3 МирО

    35 2 Отговор
    Истината е много прозаична - картечни гнезда по границата и който пресече нелегално среща със създателя, друга управия няма.
  • 4 ТаУмВзе

    25 4 Отговор
    Внучката на Дуче, да си припомни кои са Маврите. После Африка да види на картата. Или не се е усетила, че в при франсето вече няма много бели.
  • 5 Дългият

    31 1 Отговор
    След като се появиха противоречия между най големите за какво единство и сплоъеност на ЕС говорим?

    Коментиран от #6

  • 6 кака

    20 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дългият":

    Всяка коза за свой крак.
  • 7 Аватар

    39 0 Отговор
    Дайте повече информация за тази неправителствена организация,която спасява емигранти в Средиземно море и ги извозва в ЕС.Кой я създава и кой я финансира?
  • 8 гост

    33 0 Отговор
    А защо не ги събират и да ги връщат с по един пълен пътнически кораб, които така или иначе стоят неузползвани от големите туроператори? Товариш и връщаш от изходната дестинация. Крайно време границите на страните да се приемат за реални. Иначе какво значение имат паспорти, имена и др. щом някой може да си вземе шапката и да преплува до друга страна без риск от връщане?
  • 9 Соваж бейби

    18 1 Отговор
    Защо лъжете с тази статия ,никой не ги иска,няма места и възможност ,да ги оставяме по улиците клошари да краде и насилва ли ?Защо не постнете Земур и другите какво казват.Иначе ми е тъжно за мигрантите и те са хора ,ама е....станахме бетер от Харлем в Европа бе!
  • 10 Соваж бейби

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Теле":

    Не е вярно,не знаеш какво е настроението тука !Радвам се че се случват неща за да живнат хората и некадърните да си ходят по живо по здраво,ако може и преди края на мандата си !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Любопитен

    0 1 Отговор
    Абе тия мигранти що не искат в рая на Путин, ами са се запътили към гнилата Европа?
Новини по държави: