Last news in Fakti

29 Юли, 2013 22:30 2 541 0

Над 30 ранени в жп катастрофа в Швейцария - Обновена

  • швейцария-
  • влак-
  • катстрофа

Един човек е загинал, а най-малко 35 души са ранени при челен сблъсък на два влака в швейцарския кантон Во. Състоянието на петима от пострадалите е тежко. Те са настанени в реанимация.

 

Тежкият инцидент е станал край швейцарския град Гранж-пре-Марнан, близо до Женевското езеро, съобщи Ройтерс.

Машинистът на единият от влаковете е загинал при челния удар. Тялото му беше извадено от отломките на локомотива рано тази сутрин. Спасителните екипи обявиха, че ще бъде направена аутопсия на тялото му и той ще бъде формално идентифициран.

Машинистът на другия влак е пострадал.

Пожарникари с 200-тонен кран работиха през цялата нощ, за да разчистят железопътната линия. Тя обаче ще остане затворена и днес.

Единият влак е пътувал към град Лозана, а другият се е връщал от него. И до момента не е ясна причината за катастрофата и как двете композиции са се оказали на един коловоз. Железопътната система на Швейцария се смята за една от най-безопасните в целия свят.

Властите не обясняват какво е предизвикало катастрофата. Очевидци съобщават, че изведнъж са почувствали силен удар, който ги е изхвърлил от местата. Прекъснато е движението по част от железопътна линия между градовете Палезийо и Пайерн.

Полиция, линейки, пожарникари и хеликоптери са струпани на мястото на инцидента. По първоначални данни петима души са приети в болница в критично състояние. Властите не съобщават за националността на ранените. Местните медии показват снимки на челния сблъсък на двете влакови композиции. На много от ранените е била оказана първа помощ на място.

Катастрофата в Швейцария става дни след трагичният инцидент в Испания, при който загинаха 79 пътника и жп катастрофата във Франция, погубила седмина.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: