Last news in Fakti

13 Ноември, 2022 15:45 1 296 12

Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана

  • христо стоичков-
  • ватикана-
  • богдан паташев

Той бе приет от посланика на България Богдан Паташев

Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана - 1
Снимка: Фейсбук

По инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана. След броени часове легендата на българския футбол ще участва в традиционния футболен Мач на мира, а символът ще бъде в ръцете му преди началото на голямото събитие. То се провежда под патронажа на папа Франциск и ще бъде посветено на Диего Марадона, пише trafficnews.bg.

Стоичков ще играе в Отбора на света, редом до футболисти като Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес, Чиро Ферара, Робер Пирес, Фабио Канаваро, Иван Ракитич и много други.

Преди месец кавалерът на „Златната топка“ стана посланик на мира за Европа по предложение на асоциация „Докосни дъгата“. Това се случи на специална церемония в град Пазарджик, организирана съвместно с местната управа и Пробегa на мира“.

„Дошъл съм във Ватикана от името на българския спорт и в името на мира по света! Искам да ви предам факела! Без мир нищо не е възможно. Като посланик на Пробега на мира за Европа за мен е огромна чест да играя утре в Мача на мира!“, сподели Стоичков при срещата си с български и италиански факлоносци във Ватикана.

"Благодаря на Негово превъзходителство Богдан Паташев, посланик на Република България във Ватикана, за топлото прекрасно посрещане преди Мача на Мира под патронажа на папа Франциск! Във Вечния град срещнах нови приятели!"

Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана
Снимка: Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гоше

    11 11 Отговор
    Стоичков посланик на България.Е това са новите реалности.Копаем дъното

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Галина Колева,

    9 3 Отговор
    Приветствам избора на Стоичков! Желая му живот и здраве години напред.
  • 3 ЯВНО ТОЯ Е ЛИЦЕТО

    4 7 Отговор
    на днешна БЪЛГАРИЯ "ДА ВИ .....А". Край на цитата
  • 4 Макс

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гоше":

    Мисля, че няма по-известен българин от съвремието в цял свят . За мнозина може да е прост футболист , но наистина прослави България , и продължава да го прави , включвайки се в различни благородни каузи .

    Коментиран от #7

  • 5 Соваж бейби

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гоше":

    Няма друг по достоен за жалост ,ако се замислиш и като визия !Кого искаш Краля на фолка Васко или Галена + и - ...и двамата не са за показване извън граница

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гоше

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Макс":

    Е това е тъжно.Иначе това че хвърли националната фанелка,това,че говари на испански пред български журналисти,това ,че каза ,че няма да играе за България и че трябваше да су постриже нула номер след загубата на България от Нигерия показва що за чавек .
  • 8 Гоше

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    Има.

    Коментиран от #9

  • 9 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гоше":

    За известна личност не се сещам,има прав си само че трябва да е обикновен човек от народа ,честен и добър с мазоли на ръцете от работа,има много такива .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кака Сийка

    6 2 Отговор
    На мама амбриажчето.И той докосна дъгата...
  • 12 един

    1 0 Отговор
    Бях му фен преди много години,но откакто взе да "играе" в отбора на комунягите,нещо ми стана безразличен!Последно даже и голф игра с Тръмп/причината той си я знае/!