Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 07:57 1 024 5

Беларус засили мерките за сигурност по границите с Украйна

  • беларус-
  • мерки-
  • сигурност-
  • граница-
  • украйна

Това съобщи министърът на вътрешните работи на републиката Иван Кубраков

Беларус засили мерките за сигурност по границите с Украйна - 1
Източник: БГНЕС

Беларус засили мерките за сигурност в 14 района на граничещите с Украйна Брестка и Гомелска област. Това съобщи министърът на вътрешните работи на републиката Иван Кубраков в ефира на "Беларус 1".

"Беше докладвано на президента на среща в понеделник за предприетите мерки за гарантиране на сигурността на нашите граждани, които живеят на границата с Украйна. Засилихме мерките за сигурност както от страна на териториалните органи на вътрешните работи и като цяло на територията на 14 района на Брестска и Гомелска област. Там допълнително работят нашите специални сили, специални полицейски части", каза министърът, цитира news.bg.

Ръководителят на МВР каза, че за да се разширят възможностите на МВР за противодействие на съвременните предизвикателства и заплахи, във Вътрешните войски ще се появят няколко нови звена, по-специално за борба с безпилотни самолети.

"Във Вътрешните войски ще се появят няколко нови звена. Те ще бъдат мобилни, готови да действат във всякакъв терен, било то градски условия, горски пояси - по цялата територия. Обучението на такива звена е просто необходимо, затова усъвършенстваме системата. ", каза Кубраков.

Припомняме, че на 13 ноември, украинските военни предупредиха, че продължава да се формира руско-беларуска група войски на територията на Беларус. По данни на разузнаването социалната тежест в Брестката област, особено в районите, където са разположени пристигащите руски армейски части, значително се увеличава - местните болници са препълнени с руски военнослужещи, както ранени, така и болни, поради незадоволителните условия на живот в палатковите лагери. В резултат на това медиците са принудени да отказват лечение на беларуски граждани, които се нуждаят от него.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е, като доброволно избереш

    6 5 Отговор
    да си от страната на булката. Булката джудже.Таковани са всичките около нея.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тихоновска

    7 3 Отговор
    Беларус е военно окупирана от Русия.
  • 4 генчо

    5 2 Отговор
    на лук-чо му замириса на карамелизиран лук котлона е пуснат
  • 5 Реалист

    4 1 Отговор
    Голям страх тресе Откаченко
Новини по държави: