Last news in Fakti

15 Ноември, 2022 19:05 811 5

Ердоган: ЕС трябва да даде своя принос за запазване на споразумението за зърнения коридор

  • турция-
  • франция-
  • пшеница-
  • реджеп ердоган-
  • еманюел макрон

Френският президент е изразил съболезнованията си на турския си колега за загиналите при терористичната атака в Истанбул

Ердоган: ЕС трябва да даде своя принос за запазване на споразумението за зърнения коридор - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз трябва да даде своя принос за продължаване на споразумението за зърнения коридор, който започна да функционира отново след интензивни усилия, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на среща с френския си колега Еманюел Макрон, предаде Анадолската агенция.

Двамата разговаряха днес в кулоарите на срещата на върха на лидерите на Г-20 в Бали, Индонезия. По време на разговора са били обсъдени отношенията между Турция и Франция и регионални въпроси, съобщи дирекцията за комуникации на турското президентство.

Френският президент е изразил съболезнованията си на Ердоган за загиналите при терористичната атака в Истанбул.

Турският лидер е заявил, че е в общ интерес на двете страни да развиват сътрудничество в областта на отбраната и енергетиката, както и в търговията. Той също така е подчертал, че Гърция трябва да бъде насърчена да се ангажира с честен, искрен и смислен диалог.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЛШЕВИК

    5 3 Отговор
    Не на капитализма! Когато и Турция тръгне с такива лозунги и направи една социалистическа революция, тогава може да се грижи за зърно и за хляба на хората!
    Смърт за Капитализма!
  • 2 Теле

    4 3 Отговор
    Урсула на колене пред големите путин, ердоган
  • 3 Сатана Z

    5 3 Отговор
    Зърненият коридор е като канал за наркотрафик,през който в Украйна са вкарват оръжия ,но всички се правят на ударени.Важното е алъш—вериша на Султан Ердо да върви .
  • 4 Диктатора ердоган

    1 4 Отговор
    мисли само за собственото си оцеляване и това на партията му с тия популистки изказвания и фалшива загриженост...изцапани са му ръцете с кръв, нека се оттегли от политиката
  • 5 Цеко сифоня

    0 1 Отговор
    Ама на снимката нещо се държат за ръчичка двамцата. Макарона да не е отнесъл хурката ?