Last news in Fakti

19 Ноември, 2022 05:43 1 163 4

Камала Харис се срещна за кратко с китайския президент в Банкок

  • камала харис-
  • сащ-
  • тайланд-
  • китай-
  • си цзинпин

Тя обсъди с премиерите на Япония, Южна Корея, Австралия, Канада и Нова Зеландия изстрелването вчера от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета

Камала Харис се срещна за кратко с китайския президент в Банкок - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис, която взе участие в срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в Банкок, се срещна за кратко китайския президент Си Цзинпин, съобщи служител на Белия дом, цитиран от Ройтерс и БТА.

Вицепрезидентът обърна внимание на едно ключово послание, върху което акцентира президентът Джо Байдън на срещата си със Си Цзинпин на 14 ноември: "Трябва да поддържаме отворени линии за комуникация, за да управляваме отговорно конкуренцията между нашите страни", посочи представителят на Белия дом.

В Банкок Камала Харис обсъди с премиерите на Япония, Южна Корея, Австралия, Канада и Нова Зеландия изстрелването вчера от Северна Корея на междуконтинентална балистична ракета. Според придружаващ я американски служител, тя е призовала за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ууу

    5 2 Отговор
    ГРОЗНА ЦИГАНКА !!!!!!!!!!!!!
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 0 Отговор
    Ама нали тя обяви Северна Корея за съюзник 🤔🤔🤔
    🇱🇷🇱🇷🇱🇷🇱🇷 "Съединените щати имат много важна връзка с Република Северна Корея. И това е съюз, който е силен и траен“, каза Харис в началото на речта си в демилитаризираната зона, която тя посети в края на обиколката си в Япония и Южна Корея....
    😀😀😀😀😀😀
  • 4 Геша

    2 1 Отговор
    Тази жена е толкова глуповата, че си представям каква е била тази среща.Най-вероятно излагация , като тази на Трюдо със Си в Индонезия.