Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 07:49 1 088 2

Токаев: Започва нова политическа ера

  • реформа-
  • президент-
  • токаев-
  • политика-
  • ера-
  • казахстан-
  • избори

Той обеща реформа на всички основни институции на властта

Токаев: Започва нова политическа ера - 1
Източник: БГНЕС

Действащият президент на Казахстан Касим-Жомарт Токаев, който според екзитполовете води на предсрочните президентски избори, обяви началото на нова политическа ера в родината си и бъдеща реформа на всички основни институции на властта.

Това става ясно от речта на Токаев пред членовете на Републиканския обществен щаб, публикувана в неговия Telegram.

Новият стар нов президент на Казахстан заяви, че конституционната реформа ще бъде осъществена "ясно и последователно", предаде news.bg.

"Преминаваме към нова форма на политическо устройство на страната", подчерта Токаев.

Освен това икономиката на страната я очакват "радикални промени", за да се подобри благосъстоянието на гражданите.

"За да осъществим всички тези цели, се нуждаем от единство. Затова се обръщам към всички вас с призив за единство." - заяви лидерът по време на президентските избори.

Що се отнася до самата предизборна кампания, Токаев е убеден, че тя е била "честна и открита" и че на всички кандидати за президент са били дадени равни възможности, без да има ограничения за кандидатите.

"Те свободно посещаваха регионите, срещаха се с избиратели и агитираха... Всеки гласоподавател имаше свободата да избира. По този начин кампанията беше честна и открита", каза политикът.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урюрвкос

    5 0 Отговор
    яйцето от профил застана в анфас това са промените
  • 2 Касапин

    6 3 Отговор
    Другия път ще трябва да се оправя сам а руснаците ще дойдат за погребението