Last news in Fakti

21 Ноември, 2022 19:12 2 571 16

Южна Корея търси съдействието на Китай и Русия

  • южна корея-
  • северна корея-
  • китай-
  • русия-
  • съдействие

Южна Корея търси съдействието на Китай и Русия за справяне със севернокорейските ракетни изпитания

Южна Корея търси съдействието на Китай и Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Република Корея призова за активното сътрудничество на Китай и Русия, за да се попречи на Северна Корея да извърши нови ракетни изпитания, съобщи Ройтерс. Призивът бе отправен броени часове преди заседанието на Съвета за сигурност на ООН, посветено на неотдавнашното изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от страна на Пхенян.

Южнокорейският специален пратеник по ядрените въпроси Ким Гун е разговарял с посланиците на Китай и Русия в Сеул и ги е призовал да помогнат Северна Корея да понесе отговорност за своите провокации, се казва в изявление на външното министерство на Република Корея.

"Ким Гун призова за активното сътрудничество на Китай и Русия, постоянни членове на Съвета за сигурност, и за това те да играят конструктивна роля в усилията Северна Корея да бъде накарана да се въздържа от по-нататъшни провокации и да се върне към диалога", заяви ведомството.

Срещата на Съвета за сигурност на ООН бе свикана по искане на Съединените щати, след като миналата седмица Пхенян изстреля ракета, способна да достигне континенталната част на САЩ, припомня Ройтерс.

Тази година Пхенян извърши безпрецедентен брой ракетни тестове, а Вашингтон от месеци предупреждава, че Северна Корея по всяко време може да извърши и нов ядрен опит.

Миналата седмица президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с китайския си колега Си Цзинпин и заяви, че Пекин е длъжен да се опита да убеди Северна Корея да не подновява ядрените си опити. Високопоставен служител на американската администрация заяви по-рано този месец, че Вашингтон смята, че Китай и Русия разполагат с необходимото влияние за убеждаването на Северна Корея да не възобновява ядрените опити.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вашето Мнение

    8 1 Отговор
    Нали шаштисанитте плашат всички. Какво са ревнали и тези на Китай и Русия.

    Коментиран от #3

  • 2 уaйтнoйз

    3 1 Отговор
    тия какви са алконафти.... редко изтрещела нация. верно е, че е чисто и подредено ама да не апваш храна и да не седаш на маса. капитала им е дошъл у повече у некон сфври. аватари
  • 3 Пешо

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вашето Мнение":

    Едно не е ясно и не се връзва. САЩ и добите им са най-развитите технологично, най-много пари, най-много оръжие и най-големи армии имат. Защо реват и плачат от тестове на изостанала държава!!! Явно причинате не е в невъзможността да победят, а просто да ровят в г...ното докато им се отдаде приемлив сценарии за доминация. Според вас как се нарича такова поведение???

    Коментиран от #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Южна Корея

    7 1 Отговор
    трябва да изхвърли американците от своя територия и да приеме социализма. Иначе съдействие няма.

    Коментиран от #11

  • 6 Не е възможно

    4 0 Отговор
    Към русия и китай...... А стига бе наистина не е възможно невероятна че не се обръщат към големите ни зад океански батковци. Е що не разбирам защото от нашите батковци са най-големите и най-силните. Явно усещат меките китки които са здрави и сладки с призраци върху подиумите се търкалят по самолетните площадки..... Ай си пи една ракия наздраве за тъпите овци.
  • 7 Запознат

    6 1 Отговор
    Виж Южна Корея знае кой може да сложи наморник на прасето - Русия и Китай. Само че, в условията на Нов Световен Ред, те вече не виждат смисъл да го правят - никакви бенефити от Запад за такова усърдие
  • 8 Пакт

    11 1 Отговор
    Ааааа търсете помощ от зеления.Като плюете по Русия и Китай хватати за америкавсата китка ви е добре.Е сега виите.
  • 9 един от многото

    9 1 Отговор
    Нали си имате американски бази и сте солидарни за наказанията срещу Русия и Китай , сега какво сте зейнали да плачете , гиди кимчеядци пръдливи!
  • 10 Търновски суджук

    2 2 Отговор
    За мен корейското е значи хубаво! Жените там са вълшебни красавици!!!
  • 11 Незабравка

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Южна Корея":

    Какво може да измисли един му..ьо !
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ела

    5 2 Отговор
    С.Корея ще спре когато Ю. Корея изгони 50 хилядната Американска сган да се изтегли от базите от ---което е не е възможно.Защото тези убийци имат в 130 страни повече от 700 бази където стъпи ботуша на тези престъпници няма повече излизане .С Корея има пълното право за своята Национална безопасност да извършва изпитания с МБР иначе чака го съдбата на страни като Ирак,Либия Сирия..
  • 14 Шляхтиц

    5 1 Отговор
    САЩ и Южна Корея да престанат с военните маневри и учения в Японско и Китайско море и НДРК ще престане с изстрелването на балистични ракети. За едни може, а за други не може.
  • 15 Чичо

    1 0 Отговор
    Сащ и подопечното им НАТО са изправили ушите. Навсякъде вървят учения и дрънкат оръжие, но не е далече времето, когато въздусите под налягане ще спуснат Гарда защото в противен случай много от нас няма да могат да доживеят до преклонна възраст, САЩ ще бъдат разпиляни на атоми. Хубавото е, че никой няма да си "спомня"измишльотините им и опишите да пренапишат фактите как-то на тях им изнася. Язък за огромного количество невинно, които ще трябва да заплатят с живота си за да погребат това тщеславие.
  • 16 Гост

    0 0 Отговор
    Ами вие малко опити правихте че сега ревете.Сащ си отиват които не вярва нека попита българи които живеят там.Имат кредите на цял Свят и отгоре.
Новини по държави: