23 Ноември, 2022 18:00 988 3

Испания изпраща войници и изтребители Ф-18 в Румъния през декември

  • испания-
  • изтребители ф-18 -
  • румъния

Испания ще изпрати най-малко 130 войници и осем самолета Ф-18 в Румъния следващия месец за подсилване на източния фланг на НАТО

Испания изпраща войници и изтребители Ф-18 в Румъния през декември - 1
Снимка: Аджерпрес

Испания ще изпрати най-малко 130 войници и осем самолета Ф-18 в Румъния следващия месец за подсилване на източния фланг на НАТО, съобщиха на съвместна пресконференция премиерът на Испания Педро Санчес и румънският му колега Николае Чука, предаде Ройтерс.

Испания също така потвърди подкрепата си за "незабавното" и "цялостно" присъединяване на Румъния към Шенгенското пространство, се посочва в съвместно изявление на двамата премиери, публикувано по повод провеждането днес в Кастельон де ла Плана, Испания, на първото съвместно заседание на правителствата на Румъния и Испания, предаде Аджерпрес.

"Двете страни искат да постигнат споразумение в рамките на Европейския пакт за миграцията и убежището, което да отразява принципа на справедливото поделяне на отговорностите и солидарността. Испания отново изразява подкрепата си за бързото и пълно интегриране на Румъния в Шенгенското пространство и, подобно на Румъния, потвърждава ангажимента си да подкрепя развитието на сигурно пространство с отворени вътрешни граници, което позволява непрекъснатото свободно движение на хората", се подчертава в документа, подписан от двамата министър-председатели.

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДОНИ

    8 6 Отговор
    КОИТО НЕ ХРАНИ СОБСТВЕНА АРМИЯ ЩЕ ХРАНИ ЧУЖДА ОТНАСЯ СЕ И ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 2 НА тоа

    1 8 Отговор
    Испания, защо ще напада Румъния?
  • 3 Аршлох

    7 3 Отговор
    А нашите видни атлантици,кога ще ги изпратим в Румъния да подсилят източния фланг,с еднаподробност-еднопосочен билет.
Новини по държави: