Last news in Fakti

29 Ноември, 2022 16:10 1 335 27

Песков обясни феномена на високото доверие на руснаците към Путин

  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • дмитрий песков-
  • рейтинг

Високият рейтинг на доверие на руския президент Владимир Путин доказва, че той работи ефективно в полза на руснаците и отговаря на стремежите на народа

Песков обясни феномена на високото доверие на руснаците към Путин - 1
Снимка: БГНЕС

Високият рейтинг на доверие на руския президент Владимир Путин доказва, че той работи ефективно в полза на руснаците и отговаря на стремежите на народа, заяви прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков, пише РИА Новости.

Песков коментира последните резултати от проучване на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), които демонстрираха високо ниво на обществено доверие към президента. Журналистите попитаха дали Москва смята рейтинга за достатъчен и дали самият Путин разчита на него.

Като цяло, наистина, това е такъв феномен: Путин е с високо ниво на обществено доверие. Това предполага, че той работи ефективно и най-важното е, че това, което прави, наистина отговаря на стремежите на хората.

Дмитрий Песков,

Прессекретар на президента на Руската федерация

Говорителят на Кремъл обясни, че президентът има традиционно високо представяне и това може да се нарече феномен. Песков припомни, че рейтингите претърпяват „много малки промени от седмица на седмица“ в продължение на няколко години.

Говорителят подчерта, че доверието на руснаците е много важно за Путин. Според него Путин винаги взема решенията си въз основа на тази широка подкрепа.

Данни на ВЦИОМ

Според резултатите от проучването на ВЦИОМ, проведено от 14 до 20 ноември сред 1,6 хиляди души, 78,7 процента от руснаците се доверяват на руския президент, 75 процента одобряват дейността му. 62 процента от анкетираните са изразили доверие в руския премиер Михаил Мишустин.

78,7 процента Руснаците вярват на руския президент Владимир Путин, според ВЦИОМ

През октомври 80,6 процента от руснаците казаха, че вярват на Путин. Дейността на действащия държавен глава е одобрена от 77 на сто от гражданите.

Експертно мнение

Политологът Анна Федорова смята, че хората „се доверяват на Путин систематично, на по-дълбоко ниво, отколкото харесват или не харесват настоящата ситуация“.

В същото време от февруари насам от опозиционни експерти чуваме, че „рейтингът на Путин е пред драматичен срив“. И нищо такова не се случва

Анна Федорова, политолог

Историкът Владимир Шаповалов уточни, че руснаците от време на време проявяват "прекомерно голям рейтинг на одобрение и доверие към президента". Подкрепата на Путин е била феноменална през последните години и десетилетия, каза той. Що се отнася до периода от началото на "специалната военна операция" (СВО), рейтингът на държавния глава, който и без това беше доста висок - на ниво 60-65 процента, е нараснал до 80 процента, констатира експертът.

Нашите опоненти в чужбина отдавна чакат кога рейтингът ще бъде понижен, те го прогнозират редовно, но от март 2022 г. до момента рейтингът на президента остава практически непроменен, варирайки по скала от 2-4 процента. Тоест не е просто високо, а стабилно. Резултатите от проучването на социологическото мнение показват, че действията на президента, руските въоръжени сили, действията на Руската федерация като цяло са напълно одобрени от огромното мнозинство граждани, които ги смятат за оправдани.

Владимир Шаповалов, заместник-директор на Института по история и политика на Московския държавен педагогически университет

Политологът Борис Межуев обясни протеста на гражданите и нарастването на одобрението на дейността на Путин с факта, че хората обърнаха внимание на информационната война, отприщена срещу страната.

Като цяло е ясно, че въпреки факта, че някои медии са преустановили дейността си на територията на Русия, руснаците виждат нивото на информационна война, която се води срещу Русия. Разбира се, това създава допълнителен ефект на сплотяване около властите за жителите на страната ни. Това отразяват числата.

Борис Межуев, политолог

Оценките не пречат на работата

По-рано Песков говори за отношението на Путин към високите рейтинги. Според него те никога не пречат на политиката да работи.

За президента рейтингите никога не са били пречка за реална работа в полза на хората.

Дмитрий Песков, прессекретар на президента на Руската федерация

В същото време популярността на Путин расте не само в Русия, но и на Запад. През май списание Time включи президентите на Русия и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски в класацията на най-влиятелните хора в света.

Източник: Лента.ру

Източник: РИА Новости.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 18 Отговор
    Руснаците не искат да станат роби като нас.

    Коментиран от #10

  • 2 Пич

    11 17 Отговор
    Ами , прави каквото трябва , пък да става каквото ще !!! Така правят мъжете !!! Това не разбират джендърите !!!
  • 3 Атина Палада

    13 21 Отговор
    Не четох статията а само заглавието! За мен феномена е в народопсихолигията на руснаците. Когато са под натиск, те се обединяват около лидера си...
    А че Путин направи много за Русия, това е неоспорим факт!
  • 4 ненене не издържам

    17 8 Отговор
    това дори няма смисъл да се чете , все едно Кимчо да обясни "феномен" защо го "обичат" корейците и как ненасилствено плакаха като умря баща му хахахахахахаха
  • 5 муа ха ха ха ха ха ха ха ха

    14 7 Отговор
    Голям виц :))))))
  • 6 матрьошка

    16 9 Отговор
    Ти да видиш , такова доверие нечувано, чак почнаха да бягат панически от русия

    Коментиран от #7

  • 7 Атина Палада

    6 13 Отговор

    До коментар #6 от "матрьошка":

    Ама признай си, че ви се иска и вие да имате такъв управник:) а те, разни Кирчовци, Кокорчовци, бацета,, ристювци, корнелки, дълбоки Радки и т. н.
  • 8 Голем смех

    7 6 Отговор
    Понеже целият свят нападна рушляците, затова те се обединяват зад лидера. Само дето лидерът им е нефелен. Джудже-психопат. И фашист отгоре на това.

    Коментиран от #9

  • 9 Даа

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "Голем смех":

    Първият фашист беше Мусолини. А последният ще е Адолф Путлер

    Коментиран от #19

  • 10 Теодор

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Руснаците винаги са били роби: преди на цар, помещици и опринчници, после на диктатори, партия и КГБ, сега на диктатори олитарси от КГБ. Няма как да пропуснеш цял строй и да се "събудиш" демократ, а руснаците от крепостни станаха колхозници...

    Коментиран от #13

  • 11 Глупаци

    10 4 Отговор
    Стадо овце, това е феномена.
  • 12 то се видя, каква е подкрепата!

    9 4 Отговор
    - пролича си по граничните пунктове със съседните държави, пролича си и по щрафбатальоните, по кадирофщината, да, голяма е подкрепата - феноменална!
  • 13 Амиии

    4 8 Отговор

    До коментар #10 от "Теодор":

    Не е вярно това, което пишеш.
    Руснака не може даа бъде роб. Той не се подчинява. За разлика от нас българите, и западното общество. На Запад им дадат да ядат... и до там. Западняка си е роб... Неговите потребности са само яденето... Никога няма да се опълчи на диктатурата щом са му дали да яде. Западняка живее в "спокойно робство". Докато руснаците предпочитат опасната свобода, пред спокойното робство. Както е казал Никос Казандзакис
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 НЯКОЙ

    7 3 Отговор
    Феноменът е СТРАХ ОТ РЕПРЕСИИ !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 мааа

    7 3 Отговор
    всички обичаха Мусолини
    Всички обичаха Сталин
    Всички обичаха Наполеон
    Всички обичаха Тато
    Всички обичат Ким
    Явно диктаторите са много обичани хора....

    Коментиран от #20

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Изпусна

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "мааа":

    Меркел и наш Боко..

    Коментиран от #22

  • 21 Ултра къса памет!

    7 3 Отговор
    Руснаците винаги са били крепостни!
    В Украйна, Литва, Латвия, Естония и други около Русия, не е имало крепостничество!
  • 22 аха

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "Изпусна":

    и как меркел и наш боко от толкова любов загубиха изборите... нещо не ти провървя в опорката.

    Коментиран от #25

  • 23 007

    6 3 Отговор
    Феномена е ясен. Фалшиви соц. проучвания първо. И второ робската психика на крепостничеството. 🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #26

  • 24 Европа в шок

    3 4 Отговор
    Диктаторът Путин има 80% одобрение, демократът Шолц 18%, май май диктатурата не е в Русията
  • 25 Изпусна

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "аха":

    Меркел не е губила избори.. Тя се оттегли след 16 години царуване. Наш Боко спечели изборите отново...
  • 26 Хихихи

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "007":

    Кой го казва? Този, когото руснаците преди малко са освободили от 500 г. робство? Ти съвест имаш ли? Крепостните са освободили теб - роба. И ти, вместо да се засрамиш, отваряш гнилата си човка.
  • 27 Не е феномен

    0 1 Отговор
    Нормален рейтинг на уважаван двржавник
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания