Last news in Fakti

30 Ноември, 2022 10:59 915 4

НАТО трябва да поддържа отворени всички канали за комуникация с Русия

  • нато-
  • русия-
  • канали-
  • комуникация-
  • мир

"Вярвам, че трудностите на предстоящия зимен период повишават значението на постигането на мир."

 НАТО трябва да поддържа отворени всички канали за комуникация с Русия - 1
Източник: БГНЕС

Страните от НАТО трябва да поддържат отворени всички канали за комуникация с Русия. Това заяви министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто в рамките на срещата с колегите му от Алианса в Букурещ, предава РИА Новости.

"Вярвам, че трудностите на предстоящия зимен период повишават значението на постигането на мир... Необходимо е да се затворят всички онези фактори, които могат да доведат до ескалация. Ето защо е невъзможно да се блокират комуникационните канали, те са необходими, за да се запази възможността поне за стратегическа комуникация с руснаците, дори същността на тези комуникации да не може да се доближи до това, което беше преди", обясни Сиярто.

По-рано първият дипломат на Будапеща изрази съжаление, че е единственият представител на ЕС, който се е срещнал с руския външен министър Сергей Лавров в кулоарите на Общото събрание на ООН. Според него Европейският съюз трябва да използва всяка възможност за диалог с Русия. Сиярто напомни и на унгарските опозиционни политици и журналисти, които го критикуват за срещата с Лавров, като заяви, че техните домове, за разлика от тези в други европейски страни, ще бъдат топли през зимата, предаде Агенция "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Теле

    4 2 Отговор
    Подлеци страхливи
  • 2 Ха ха ха ха ха

    10 0 Отговор
    Нато е минало! Отиде у киреча:)
  • 3 Урюрвкос

    0 2 Отговор
    едни терористи гръмнаха тръбите на други терористи
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 1 Отговор
    Нато трябва да смачка алкохолната джамахирия и да се приключва с тия пияни мародери и убийци на деца и бабички, а султанчето с токчетата да изгние в Хага с крадливата си банда ‼️
Новини по държави: