30 Ноември, 2022 21:30 1 608 17

Белград се сближава с Пекин, въпреки мръщенето на ЕС и Вашингтон

  • сърбия-
  • китай-
  • александър вучич

Президентът Александър Вучич оцени, че отношенията между Сърбия и Китай влизат в нов етап на развитие, специално с плановете за пълно икономическо сътрудничество и развитие на търговските отношения

Белград се сближава с Пекин, въпреки мръщенето на ЕС и Вашингтон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич разговаря днес със заместник министъра на международния отдел на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай Чиeн Хонгшан и посланика на Китай в Сърбия Чен Бо за многобройните аспекти на стратегическото партньорство и отново благодари на китайския президент, на Народна Република Китай и на Комунистическата партия на Китай за подкрепата за териториалния интегритет на Сърбия, нейната независимост и самостоятелност, предаде Танюг.

Вучич оцени, че отношенията между Сърбия и Китай влизат в нов етап на развитие, специално с плановете за пълно икономическо сътрудничество и развитие на търговските отношения.

Президентът Вучич обърна внимание, че инициативите на президента на Китай Си Дзинпин имат особена тежест, защото са насочени към общото добро на човечеството с фокус върху свързването и сътрудничеството, без значение колко големи или силни са държавите на международната сцена, написа сръбският вестник „Данас“.

Заместник министърът Чиен Хонгшан подчерта, че добрите отношение на двамата президенти и техните многобройни срещи вливат голяма двигателна сила за по-нататъшното развитие на сътрудничеството между Сърбия и Китай и добави, че неговата държава е готова за по-нататъшно засилване на пълното стратегическо партньорство със Сърбия, допълва Танюг.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хохо Бохо

    11 26 Отговор
    То и Орбан се сближи с Путин, и сега инфлацията в Унгария е 35%, а имат и някакви ядове с горивата на бензиностанциите

    Коментиран от #4

  • 2 уaйтнoйз

    29 9 Отговор
    сърбите и през комунизма си беха.. сърби. гледат си интереса, маат нормална храна и ги боли баш дедовия за третополовата цивилизация

    Коментиран от #15

  • 3 Госあ

    21 3 Отговор
    Наште сервитьори не обичат Китай 😂 Не разбирам само защо прекупвачите се обаждат също, като станаха богати от препродажбата на най нискокачествената китайска стока с безумни надценки. Простолюдие. Иначе, отново далновидна политика на Сърбия.
  • 4 Мммда

    19 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хохо Бохо":

    Баце в Германия само за предния месец 13%. Да не се сближиха и швабите с Путин?

    Коментиран от #8

  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 15 Отговор
    Србе на връбе, ще ядат кожена пръчка чубаните продажни, ще им остане само крагуйевац и околието на клошарите, Белград и Ниш са български ‼️
  • 6 Източна ромелия

    14 3 Отговор
    Кои са ЕССР и ФАЩ та да дават наставления и насоки на независими от тях държави
  • 7 джокер

    9 6 Отговор
    ВУЧИЧ НЕ СТАВА. СЛАБ,ХЛЪЗГАВ,НЕУВЕРЕН И МЕК КАТО МЕДУЗА. ИЗБИРАШ МЕЖДУ ДА ИЛИ НЕ ,А НЕ ДА СЕ ИЗХЛУЗВАШ С АКО,ИЛИ,МОЖЕ БИ И Т.Н. .
  • 8 Хохо Бохо

    3 8 Отговор

    До коментар #4 от "Мммда":

    швабите отрязаха десетина милиарда евросредства на орбан заради корупция, а не орбан на швабите
    мъчно ми за унгарците, то и за нас ми е мъчно - имаме си нинова, борисов...

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Смех

    4 11 Отговор
    Сръбските педерастели като искат китяйците да им краат жените техен проблем
  • 11 ТИР

    13 2 Отговор
    Достатъчно е да се види завода на Линг Лонг който строят Китайците в гр,Зренянин и всичко ще се изясни,,,
  • 12 Смех

    4 12 Отговор
    Сръбските педерастели като искат китяйците да им крадат жените техен проблем.За всяка сръбскиян един сърбин по малко едно дръпнато повече
  • 13 Мммда

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хохо Бохо":

    Нямат кинти, Шолзи ходи да се моли на китайците за кредит. Продаде им част от хамбургското пристанище да са по- зговорчиви китайчетата, ма нещо не му се връзват на приказките.
  • 14 Македонец в космоса

    3 7 Отговор
    Срръбете усещат кожения Европейски и отдавна са се ориентирали към Азия, но истината е една че ще са в Евро изолация и ще си печелят само от транзитни такси . Подмолна и слаба държава
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иванов

    5 1 Отговор
    Отново Сърбия залага на печеливша карта. По времето на Тито, макар Югославия да се приемаше за социалистическа, много се сближи с западна Европа и САЩ. Това допринесе за народите на Югославия свободата да пътуват, някои западни технологии и по-добър живот от целия Социалистически лагер. Сега Сърбия се сближава с икономическия мотор на Света - Китай. Точно за това Европа и САЩ проявяват ревност.
  • 17 хаха

    3 0 Отговор
    Евала
Новини по държави: