Last news in Fakti

6 Декември, 2022 21:55 1 623 3

Вучич: Не беше грешка, че участвахме в срещата на върха ЕС - Западни Балкани

  • сърбия-
  • европейски съюз-
  • александър вучич

Сръбският президент изтъкна, че най-ценното на тази срещата на върха е било, че разговорите са били по-открити, по-искрени и по-честни от всякога и че участниците са успели да се чуят и да се изслушат

Вучич: Не беше грешка, че участвахме в срещата на върха ЕС - Западни Балкани - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският президент Александър Вучич каза днес в Тирана, че не само не е било грешка, а е било добре, че Сърбия е присъствала на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, предаде Танюг.

„Много съм доволен от открития и честен разговор, който проведохме в Тирана за отношенията между Западните Балкани и ЕС. Говорихме за конкретни неща - от подкрепа на стойност 160 милиона евро до края на годината в енергийната област до намаляване на разходите за роуминг, но също и за стратегически въпроси и всичко, което ни предстои, мерки за хармонизиране на визовата политика и много други неща", каза той пред журналисти.

Вучич изтъкна, че най-ценното на тази срещата на върха е било, че разговорите са били по-открити, по-искрени и по-честни от всякога и че участниците са успели да се чуят и да се изслушат.

Сръбският президент участва в срещата, след като заплаши миналата седмица, че може да не отиде в Тирана на фона на спора с Косово, чиято независимост Белград не признава, за назначаването на косовски сръбски министър, отговарящ за общностите в правителството на Прищина.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оффф, ай недей,

    5 0 Отговор
    Честни, открити, прецакай другарчето
  • 2 Бай Джукан

    7 1 Отговор
    Фурнаджийската лопата.
  • 3 На официалната

    0 0 Отговор
    снимка , с Радев един до друг !
Новини по държави: