Last news in Fakti

2 Декември, 2022 15:14 947 9

ЕК предложи наказание при неспазване на европейските санкции

  • ек-
  • санкции-
  • неспазване-
  • престъпление-
  • предложение

Европейската комисия представи предложение за включването на нарушаването на санкциите на Европейския съюз в списъка на "европейските престъпления"

ЕК предложи наказание при неспазване на европейските санкции - 1
Източник: БГНЕС

Европейската комисия представи предложение за включването на нарушаването на санкциите на Европейския съюз в списъка на "европейските престъпления".

Постановява се и какви наказания могат да се налагат за нарушаване на наказателните мерки, които ЕС прилага спрямо определена страна.

"Докато руската агресия срещу Украйна продължава, е от първостепенно значение ограничителните мерки на ЕС да се прилагат изцяло. Предложението на Комисията определя общи правила на ЕС, които ще улеснят разследването, преследването и наказването на нарушенията на ограничителните мерки във всички държави членки", отбелязват от ЕК.

Комисията уточнява, че основният мотив за отправянето на подобно предложение са руските олигарси, чиито активи са трудни за установяване след началото на военните действия на Москва, тъй като те успяват да ги "скрият в различни юрисдикции чрез сложни правни и финансови структури".

Престъпленията, предложени от Комисията, включват създаване на фондове за финансиране на физическо или юридическо лице, спрямо което са въведени от санкции, незамразяване на тези средства, допускане на санкционираните в държава членка на ЕС и др.

В зависимост от нарушението, лице, признато за виновно за неспазване на санкциите, може да бъде осъдено на "лишаване от свобода" от най-малко пет години, а на компаниите може да бъде наложена санкция в размер на не по-малко от 5% от от общия им световен оборот през стопанската година, предшестваща решението за наказание.

Предложението подлежи на одобрение от Съвета на ЕС и Европейския парламент.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адам Хилтън

    20 0 Отговор
    Ми да се самонаказват - Германия и Италия първи от половин година вече си плащат газта в рубли. То само Полша и България останаха балъците - май само нас планират да "накажат", ако не купуваме руски газ от Азербайджан и Гърция?
  • 2 Котка ученият

    21 0 Отговор
    Това е камшик за упорития български народ. Лукойл трябва да умре, а София да коленичи.
  • 3 Ок!!!!!

    7 2 Отговор
    Защо Франция въпреки санкциите, продължава да внася уран от Русия? Зелените по вдигнаха този въпрос преди няколко дни. Наказание за Франция ще има ли? Защо България продължава да внася ядрено гориво от Русия? Наказание ще има ли за България? Да продължавам ли и за останалите страни от ЕС?
  • 4 стоян георгиев

    3 12 Отговор
    Крайно време е да се въведе дефиниция ,престъпление срещу Украйна.
  • 5 да де

    17 0 Отговор
    СоциализаАма пасти да яде ЕССР го задмина с 200, брюкселските бюрократи са по-зле и от КПСС.
  • 6 Хахаххах

    10 0 Отговор
    Белгия внася стомана от Русия. НА СЪД ВЕДНАГА!
  • 7 А кой предложи

    5 0 Отговор
    и избра състава на ЕК? Съставът на ЕК не носи отговорност, но разпределя парите, в нея е хлябът и ножът.
  • 8 Стефан Фарашев

    5 0 Отговор
    Интересно на кой държави ще се налага и на кой не, пример с газа и други. Българският парламент първи спря с газа докато Германия си купуваше от Русия газ. И какво стана на големите им беше ок докато ние го .....
  • 9 Станко

    3 0 Отговор
    Съветският съюз са управлявали десетина човека, които са се назначавали един друг и които не са били задължени да се отчитат пред никого. Европейския съюз се управляван от две или три дузини хора, които също се назначават един друг, правят тайни срещи и не могат да бъдат лишени от власт.
    В съветско време се казваше, че съюзното правителство е необходимо за да се предотврати война. В Европейския съюз сега казват същото нещо.
    В СССР е имало ГУЛАГ. ЕС също така има свой собствен Гулаг – ментален , известен като „политическо проклятие“.
    В рамките на ЕС, както и в бившия Съветски съюз, работи огромна бюрократична машина – чиновници с привилегии, бонуси и имунитет от съдебно преследване за цял живот, които просто се преместват от едно място на друго, без значение какво са направили или не са успели да направят.
    По онова време се казваше, че целта на Съветския съюз е създаването на нов тип човек – „съветски човек“, че ние трябва да забравим нашите етнически различия, етнически традиции и обичаи. ЕС иска приблизително същото - опитва се да създаде нов човек – „европейски“.
    Съветският съюз често използва методите на военна окупация, ЕС използва метода на икономическото сплашване.
Новини по държави: