2 Декември, 2022 16:40 921 1

В Армения започна конференция между Евразийския икономически съюз и Китай

  • армения-
  • конференция -
  • китай-
  • евразийския икономически съюз

Четвъртата евразийска конференция за изследване на съвременен Китай и Евразия започна днес в Ереван

В Армения започна конференция между Евразийския икономически съюз и Китай  - 1
Снимка: АРМЕНПРЕС

Четвъртата евразийска конференция за изследване на съвременен Китай и Евразия започна днес в Ереван, предаде арменската информационна агенция АРМЕНПРЕС. Организатор на двудневния форум е Китайско-евразийският съвет за политически и стратегически изследвания с подкрепата на китайското посолство в Ереван.

Посланикът на Китай в Армения Фан Юн каза, че провеждането на конференцията е голямо постижение. Форумът е фокусиран върху много важни въпроси, като отношенията между Китай и евразийските страни и тяхното значение.

"Китай играе важна роля в прилагането на реформи в международните системи. Готови сме да направим всичко, което зависи от нас, за да построим възможно най-доброто бъдеще за човечеството", заяви китайският посланик и отбеляза, че конференцията допринася за откриването на нови идеи и решения. "Това е добра възможност както за укрепване на отношенията между Китай и Армения, така и за обсъждане на различни въпроси, свързани с отношенията между Китай и Евразийския икономически съюз", допълни той.

Директорът на Китайско-евразийския съвет за политически и стратегически изследвания Мхер Саакян каза в речта си, че през 2018 г. Евразийският икономически съюз (ЕИС) и Китай са подписали споразумение, което позволява на страните от ЕИС да засилят своите политически и икономически връзки с Китай.

Източник: БТА / АРМЕНПРЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а ъъъ

    4 1 Отговор
    Поканени са Бялата Златка и Копейката да изнесат лекция "Как да инвестираме рублите, които получаваме от Путлер".