Last news in Fakti

8 Декември, 2022 16:55 986 1

Канада пуска специална монета в памет на кралица Елизабет

  • канада-
  • монета-
  • кралица елизабет-
  • специална-
  • памет

Монетата от 2 канадски долара, която ще бъде пусната в обращение до края на декември

Канада пуска специална монета в памет на кралица Елизабет - 1
Източник: Shutterstock

Кралският канадски монетен двор изработи специална монета с черни пръстени в памет на кралица Елизабет.

Монетата от 2 канадски долара, която ще бъде пусната в обращение до края на декември, включва портрета на Елизабет от Сузана Блънт от едната страна и традиционния дизайн на полярна мечка на Брент Таунсенд от другата.

Новата монета е направена от никелирана стомана, но се различава от обикновените монети по черния външен пръстен от двете страни.

Ще бъдат изсечени близо 5 милиона такива монети, които ще започнат да се появяват в обращение постепенно, предаде Нова ТВ.

Елизабет беше държавен глава на Канада в продължение на 70 години и страната беше в 10-дневен траур след нейната смърт. Тя е посещавала Канада повече пъти от всяка друга страна по време на управлението си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стара баба

    3 0 Отговор
    И плетени чорапки за зимата
Новини по държави: