Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Декември, 2022 18:05 5 012 175

Извънредна ситуация в енергетиката в Украйна, цели градове са без ток

  • украйна-
  • ток-
  • извънредно-
  • положение-
  • русия-
  • удари-
  • енергетика

Днес, 16 декември, руските войски отново нанесоха масиран ракетен удар

Извънредна ситуация в енергетиката в Украйна, цели градове са без ток - 1
Източник: БГНЕС

Днес, 16 декември, руските войски отново нанесоха масиран ракетен удар срещу Украйна. В резултат на повреда на критични инфраструктурни обекти в енергийната система е обявена аварийна ситуация. В цялата страна са въведени аварийни прекъсвания на тока, има прекъсване на водата и парното, пише РБК-Украйна в обзорен материал за пораженията от поредната руска атака срещу критичната инфраструктура.

Укренерго обяви извънредна ситуация в енергийната система.

В резултат на ракетната атака срещу електроенергийната инфраструктура на Украйна са загубени над 50% от потреблението на единната енергийна система.

В тази връзка Укренерго обяви извънредно положение от 09:00 часа на 16 декември. В същото време се отбелязва, че извънредният режим е въведен само за участниците на пазара на електроенергия и се прилага изключително за пазарни операции.

Компанията съобщи, че най-много щети са нанесени на северните, южните и централните райони. Въпреки повредите обаче, енергетиците успяват да поддържат стабилна честота от 50 Hz. Когато е възможно, ремонтните екипи оценяват степента на щетите и пристъпват към ремонтни и аварийни дейности.

Министърът на енергетиката на Украйна Херман Галущенко обясни, че ракетите са повредили 9 съоръжения за производство на енергия и разпределителни мрежи. Поради тези повреди няма техническа възможност да се осигурят електроенергия на повече от половината потребители в страната.

Киев

В украинската столица за взривове бе съобщено в три квартала (Днепровски, Деснянский, Голосеевски). По думите на кмета Виталий Кличко са повредени няколко електрозахранващи съоръжения, поради което в столицата има недостиг на ток, вода и отопление.

ДТЕК Киевски мрежи въведе аварийни прекъсвания на електрозахранването в града. Графиците за стабилизиране не работят.

Освен това кметът съобщи за проблеми с водоподаването. Той призова жителите на града да подготвят запас от питейна и техническа вода.

Движението на електротранспорта в Киев временно е спряно. Вместо трамваи и тролейбуси по линиите вървят автобуси. В събота ще бъдат пуснати допълнителни автобуси, които ще дублират трамвайните маршрути.

Киевското метро няма да работи до края на деня на 16 декември. Киевската градска държавна администрация съобщава, че днес влаковете няма да се движат поради повреда в енергийната система и аварийни спирания.

Метрото функционира като убежище и осигурява работата на всички инженерни системи, включително водоснабдяване и канализация, вентилация и осветление. Освен това на някои станции може да се презареждат електронни устройства. Градът ще организира движението на автобуси, които частично ще дублират маршрутните схеми на метрото.

Харков

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи за "колосални разрушения“ на инфраструктурата в резултат на обстрела, по-специално енергийни съоръжения. Градът е напълно обезточен, метрото е спряно. Къщите са без течаща вода и парно.

Възобновяването на захранването на Харков е планирано да започне до края на деня на 16 декември.

"Енергетиците работят по пускането. Първо ще пуснем предприятия за производство на вода и топлина, след това жилищния фонд. Рано е да се правят прогнози, но наистина се надяваме, че ще можем да започнем пускането до края на денят", заяви Олег Синегубов, ръководител на ОВА (Областната военна администрация) в Харков.

Полтавска област

Полтава днес също остана напълно без електричество. Всички болници в града бяха включени към генератори.

В Кременчуг, Полтавска област, спряха парното поради липса на ток. Кметът на града Виталий Малецки призова хората да вземат всички възможни мерки за запазване на топлината в помещенията.

От 14:00 часа започна постепенно възстановяване на електрозахранването в района на Полтава. Първо се връща светлината в обектите на критичната инфраструктура, след което ще се захранват битовите консуматори.

Кривой Рог

Ракетата на обитателите е ударила многожилищна сграда в Кривой Рог. В резултат целият вход е разрушен.

Двама души са загинали, 8 са ранени. Всички са в болница. Сред жертвите има и три малки деца - момче и момиче на три години и момиче на седем години. Спасителите продължават да разглобяват отломките, все още може да има хора.

Кметът на Кривой Рог Александър Вилкул каза, че е имало и удар в обекта на енергийната инфраструктура в града. Въведени аварийни прекъсвания. Частично градът е без водоснабдяване. Където е възможно, системите са свързани към генератори.

Днепър

В Днепър е спряно движението на метрото, тролейбусите и трамваите. Има аварийни прекъсвания на тока. Кметът Борис Филатов предупреди жителите за необходимостта от запасяване с вода.

Николаев

Заради сутрешния ракетен обстрел на 16 декември в Николаев спряха част от котелните на "Николаевоблтеплоенерго". Обещава се топлоподаването да бъде възобновено след стабилизиране на обстановката.

В областта са в сила графици за аварийно прекъсване на електрозахранването.

Както отбеляза кметът Александър Сенкевич, тролейбусите и трамваите в Николаев временно не работят. Спрян е и електротранспорта на пречистена вода.

Черкаска област

Черкаси остана без ток. Кметът Анатолий Бондаренко заяви, че всички служби работят в съответствие с извънредната ситуация.

Поради липсата на светлина някои потребители могат да имат проблеми с водоподаването. В същото време системите за отвеждане на водата вече са свързани към резервни източници на енергия.

Градският съвет на Уман, Черкаска област, също предупреди за възможни краткотрайни прекъсвания на водоснабдяването поради пълно спиране на тока в града. От 13:00 часа ситуацията с електрозахранването в Уман започна да се стабилизира.

Одеса

В Одеса е спряно движението на електротранспорта след масирана ракетна атака. От КП "Одесгорелектротранс" съобщиха, че е спряно движението на трамваи и тролейбуси заради ракетна опасност.

Кировоградска област

Територията на Кировоградска област беше напълно обезточена поради ракетна атака. Всички помпени станции в Кропивницки останаха без електрозахранване, съобщава ВиК Днепър-Кировоград. Също така, част от железопътните участъци на Укрзализныця в региона са обезточени.

Житомирска област

Една от ракетите е паднала в Коростен, Житомирска област. Градът е без електричество.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вечеря

    156 23 Отговор
    На свещи, много са романтични тия укри ей!

    Коментиран от #63, #124, #175

  • 2 цели градове са без ток

    143 20 Отговор
    И за какво им е ток? Да го изнасят за България ли?
  • 3 Гост

    182 17 Отговор
    Глупости, нашите медии казаха, че украинците печелят.

    Коментиран от #8

  • 4 123

    171 17 Отговор
    Нали сваляхте ракетите и сте недосегаеми
  • 5 Механик

    153 18 Отговор
    Казвам се Киро-ТъПиpo и съм от канада. Сключил съм договор с урайна за ток за България. Евтин и много. Кълна се в Конституцията!
    п.п.
    Путин няма ракети. Путин няма ракети.Путин няма ракети.

    Коментиран от #25, #88, #172

  • 6 Хм,

    146 16 Отговор
    И кво стана с генераторите, дето им пратихме? Продадоха ли ги?

    Коментиран от #137

  • 7 Крум

    105 16 Отговор
    Важно е ,че путин не е поканен на коледното парти давано от италианския президент. А и там ток си имат,даже и парти правят:)
  • 8 Те нашите

    98 11 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Медии са готови и нещо друго да правят на зеленото, нещо като вятъра!
  • 9 От плажа

    102 13 Отговор
    Цццц, ужаст, горките укрита! Чак ми е малко съвестно да си ям горещата пица и да си пия биричка, докато чета това, хахаха

    Коментиран от #36

  • 10 Зеленски сега

    95 14 Отговор
    Кво ще прави, с акумулатор ли ще се разхожда или с челник ?

    Коментиран от #15, #19

  • 11 Перко

    33 119 Отговор
    Болно човекоподобно тероризира населението на цяла страна,защото не пожелаха да му станат рая.

    Коментиран от #49, #91

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Българин

    132 17 Отговор
    Така САЩ сломиха Югославия. И Украйна няма да издържи. Войната е жестокост към ближния. Най-умното нещо е да седнат да преговарят и да сключат примирие. Стига повече убийства и разрушения! Отдавна няма значение кой е започнал и кой е прав - резултатите от войната са смърт, разруха, страдание и нищета.

    Коментиран от #45, #131

  • 14 стоян

    20 92 Отговор
    Другаре -днес нямат но утре ще имат ток -спомням си навремето как и тук имахме 4 часа и два няма точно между 18 и 20 часа зимата ама кумунистите се хвалиха че струвал 2стотинки и половина - както и доларите стрували по 96 стотинки ама никъде не продаваха

    Коментиран от #31, #123

  • 15 Не бе

    49 9 Отговор

    До коментар #10 от "Зеленски сега":

    Със соларен панел.
  • 16 поп ✞ Богомил

    92 17 Отговор
    СЛАВА РОССИЙ!

    Коментиран от #27

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Зйеленски

    84 12 Отговор
    Ъ, как да няма ток, бе? Долу при мен всичко свети и климатика е на макс! Стига руска пропаганда, ей!
  • 19 Зеления

    70 8 Отговор

    До коментар #10 от "Зеленски сега":

    Да прави зелена енергия.
  • 20 АЗОВ

    14 92 Отговор
    Ще отмъстим на МОСКВА и лично на
    Джуджака от Кремъл !

    Коментиран от #22

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЗЕЛЕНСКИ

    86 11 Отговор
    ДА БЕХ МИРНО СЕДЯЛ НЕ БИХ ЧУДО ВИДЯЛ.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Перко

    13 85 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Ако говориш за Кирил Петков, той каза -русия е бензиностанция с ракети.И е точно така.А путин е умен почти колкото бензинджия.

    Коментиран от #116

  • 26 Владо

    132 9 Отговор
    Има нещо фалшиво в тази статия. Няма как цели градове да нямат ток в Украйна.
    1. Русия няма ракети повече
    2. Западното ПВО сваля всички ракети във въздуха (70 свалени от 50 изстреляни)
    3. Останалите страни им изпратиха толкова генератори , че Русия няма как да има толкова ракети да унищожи всички подарени и продадени генератори на Украйна ( пък и е в сила точка 2.).
    4. Украинците са пред Москва
    5.Путин е смъртно болен
    е стига с точките сега
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 отшелника

    89 10 Отговор
    А нали на наркомана жената бе казала ,че украинския народ е готов да седи и 2 и 3 години без ток ,на им сега на престъпната наркоманска банда ! НЕ забравяйте ,че и нашите политици са със тази банда ,БЪЛГАРИЯ няма да оцелее без РУСИЯ ,БОКО ЦИГАРЕНИЯ БАРОН Е готов на всичко за да си запази бизнеса !
  • 29 Тошо

    73 8 Отговор
    ЗА КАКВО ВИ Е ТОК,НАЛИ ИМАТЕ ОРЪЖИЕ.
  • 30 свидетел

    50 6 Отговор
    колко приятно е било през 19-ти век ! тиииихо и спокойно......
  • 31 Перко

    23 17 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    И тогава беше виновен ссср,демек русия.
  • 32 мучо

    6 29 Отговор
    стига толкоз бе хора, вече ми се плаче, след пристигането на първите "патриоти" какво ли ще стане?.....
  • 33 БРАВО

    80 10 Отговор
    Украйна е бита карта, цяра на фалшифите новини ще бъде сменен с висш украински военен, столицата на фалшивите новини ще бъде прочистена от нацисти, а западния данъоплатец ще си отдъхне че парите му повече няма да потъват в Черната дупка Украна. Руснаците обезлюдяват украйна за да е по-лесно довършването на остатъците от поляци, румънци и украинци, а наеминиците от Моцарт вече са изляли дървения край Бахмут и си стегнаха багажа (който е оживял). Първо е отделянето на Украйна от Полша, после пълното денцифициране на територията, и за финал, смяната на режима в столицата на Фалшивите новини. Путин няма намерение да преговаря с марионетки като байдън и евро подлогите, но ще преговаря примерно следващия английски премиер, който ще бъде изтеглен на томбола. Големият въпрос е как деменцията ще замаже пред обществото загубата и милиардните, отишли в джоба на оръжейното лоби. А и Европейските страни как ще оправдаят липсата на пари за увеличения на заплати, докато наливаха милиарди във войната, т.е. разрушаването на Украйна.
  • 34 О-краiнец

    67 6 Отговор
    Фейк, днес свалихме 160% от изстреляните ракети! Лични кли4ко ги брои!
  • 35 чегевара

    12 75 Отговор
    Руските фашисти ще си платят

    Коментиран от #115, #144

  • 36 Бегай

    2 21 Отговор

    До коментар #9 от "От плажа":

    Ти си номер1.
  • 37 СМЯХ В ЗАЛАТА

    89 8 Отговор
    укрите свалили 37 от 40 изтреляни ракети, но другите 3 нанесли поражения в 12 украински области!
  • 38 дългото име и не само

    26 6 Отговор
    симонче, а в къщи е топло, има вода и някоя друга бутилка, какво ще кажеш?

    Коментиран от #51

  • 39 Няма да си хабят

    5 11 Отговор
    Патроните я
  • 40 Зеленска каза, че 3 год Украинците ще

    54 6 Отговор
    Издържат беа ток и вода!! Украинките никога не лъжат!!!
  • 41 Ксаниба

    45 6 Отговор
    Картички, марки - пущат ли???
  • 42 Бгг

    63 6 Отговор
    А простичкото Киро искаше да купува ток от украйна ??? Между другото със зелената сделка нашите политици ще ни унищожат и енергетиката.
  • 43 Киро Малоумното

    47 6 Отговор
    Бългериъни, с приятеля ми евреина Зеленский сме ви осигурили евтин ток за зимата!
  • 44 щерев

    12 65 Отговор
    Русия е бита карта.
    Предсмъртни напъни на отчаяние
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Смешници

    62 6 Отговор
    Нали бяха свалени всички 60 ракети? Как така няма ток .Факти проверете си новината от преди има -няма 2 часа ,че всички ракети свалени и резултат 0 ,сега пък ток нямало .

    Коментиран от #52

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Сара

    16 16 Отговор
    И това ще мине. И ще дойде един ден - Видов му казват.
  • 49 Болно човекоподобно, тероризира

    32 7 Отговор

    До коментар #11 от "Перко":

    населението СИ !!!! ......

    Коментиран от #62

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Пешо

    6 11 Отговор

    До коментар #38 от "дългото име и не само":

    Много тънко искаш да минеш. С бутилка вода и бутилка вино- еднократно.
    Опитай на Околовръстното с тая оферта!
  • 52 Може

    28 7 Отговор

    До коментар #46 от "Смешници":

    Да им е изгорял бушон, знае ли човек
  • 53 Ама пък ние

    36 6 Отговор
    Сами ще си унищожим АЕЦ-@, в знак на солидарност.
  • 54 Минго

    47 8 Отговор
    Все повече Укроландия заприличва на черна дупка, каквато си е! Само капитулация и с руски паспорти е спасението за украинците!

    Коментиран от #70, #103

  • 55 Иван

    29 6 Отговор
    Има ли пострадали католици, масони и евреи?
  • 56 Бгг

    48 6 Отговор
    Поне сега Зеления няма да прави тъпи и лъжливи изявления по телевизията - няма да има кой да го гледа. Я пак да каже - Колко ракети свалиха от колко изстреляни ??? И свършиха ли ракетите на руснаците се питат укрите ???
  • 57 Пешо

    53 7 Отговор
    Обстрелвайте пак Донбас, поне ще знаете какво ви чака после. И това не е края.
  • 58 Стойко

    40 6 Отговор
    Ае са ток и вода няма ли, важното е пейтриат да им пратят краварите! Все пак на терористите им трябват оръжия !
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Перко

    10 35 Отговор

    До коментар #49 от "Болно човекоподобно, тероризира":

    .....тероризира и населението си.Украйна е на украинците!

    Коментиран от #85

  • 63 Хлъц..

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "Вечеря":

    Разсмя ме здравата! Поздравления!
  • 64 Варненец

    34 7 Отговор
    Фейк е! Днес е "Деня на Земята" и xoхлите просто са изключили лампите, след малко пак ще ги светнат!

    Коментиран от #96

  • 65 не ми пука

    50 6 Отговор
    да стоят без ток и вода, все ми е тая. Тези нахалници трябваше да преговрят още март. Щом толкова се ежат, нека си сърбят каквото си надробиха. Няма как да ми е жал за хора, които продължават да обстрелват цивилните в Донецк и да се хвалят с постиженията си там. ОК, те убиват, но получват студ и тъмнина, да ама във всички случаи е по-поносимо от това, което правят. Вярно, няма паритет, но и няма причини да ги жалим
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 !!!?

    24 6 Отговор

    До коментар #66 от "Откога":

    Чака да узаконят еднополовите бракове :)

    Коментиран от #74

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Голем смех

    9 46 Отговор
    Путлер е една мръсна гнида. Да го настъпи човек и да си завърти тока на обувката.
  • 70 Иван

    32 7 Отговор

    До коментар #54 от "Минго":

    И унищожаване на терористичните центрове в Покрайна, Полска К, Германия, Италия, Холандия, САЩ, Канада.
  • 71 САНДОКАН

    40 6 Отговор
    Не е лесно да си с краварите,бързо те изоставят
  • 72 Ааааа не тъй,

    48 6 Отговор
    Украинците ще са първите в света изпълнили зелената сделка. На 100% ще са въглеродно неутрални скоро !

    Коментиран от #81, #90

  • 73 Порно

    16 5 Отговор
    "Ракетата на обитателите "? Тия мисирки съвсем през просото го карат.
  • 74 Като

    7 4 Отговор

    До коментар #67 от "!!!?":

    Му обърнат хастара ще се успокои човекът.
  • 75 дьест

    41 11 Отговор
    Сега бандера фашистите, да излизат да маршируват със свастики и факли. Вчера в ООН и България е гласувала че подкрепя фашизма, заедно с укрите и други 50 страни, под ръководството на кравария. Тук нито дума не се каза в България. Продажниците в България подкрепят фашизма, ама като полетят ракетите, ток няма да има за българите, дето си мълчат като ги продават.
  • 76 Иван

    3 5 Отговор

    До коментар #68 от "Коко":

    Да, той е вече "горд".
  • 77 СЛОНА

    17 6 Отговор
    КРАСИВО И РОМАНТИЧНО Е,НАЛИ ПЕЧЕЛИТЕ!!!
  • 78 падналия ангел

    44 5 Отговор
    Руснаците удрят 330 кW подстанции. 50% от енергийната система е разрушена. Въпреки това докладите на украинските ръководители е-свалени 69 от изтреляните 70 ракети! Не са пипнати 750 кW подстанции, ударят ли и тях не ми се мисли за Украйна! Не са посегнали и на подстанциите разпределящи електроенергията от украинските АЕЦ. Ако бяха каубоите, първо тях щяха да ударят! А стреляйте пак по центъра на Донецк!

    Коментиран от #161

  • 79 Госあ

    30 7 Отговор
    Пролетта, когато Путин покани зельо и терористите от запада на преговори в Киев, СВО ще приключи.

    Коментиран от #111

  • 80 Дааааааа

    31 7 Отговор
    Нито енергетиката в Украйна им трябва, нито ток. Зеленият ще им свети ! Слава Украинъъъъ....ъъъъъ
  • 81 Зеленкi

    24 6 Отговор

    До коментар #72 от "Ааааа не тъй,":

    Белото ми показА, тъмната страна! хахахахахах
  • 82 Студопор

    25 3 Отговор
    Голяма работа...! И какво от това? Война е. Очаква се нещо такова.
  • 83 🇺🇦🖕🚮

    8 3 Отговор
    🇺🇦🖕🚾🚮🏳️‍🌈
  • 84 666

    11 37 Отговор
    Руските терористи и убийци скоро ще бъдат наказани жестоко и безмилостно. путин трябва да бъде изправен пред трибунала в Хага и осъден за геноцид над Украйна.

    Коментиран от #89, #112

  • 85 "Украйна е на украинците!"

    31 4 Отговор

    До коментар #62 от "Перко":

    И на поляците ! И на румънците......и на......само гледай....
  • 86 Мишел

    37 4 Отговор
    При това масово сваляне от украинците на вече няколкократно привършилите руски ракети, след още няколко такива атаки Украйна фактически ще е в периода преди 1917, т.е преди да е съществувала.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Бамбука

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Простотията, явно е по-заразна болест и от Ковид. Жалко.
  • 89 Варненец

    25 5 Отговор

    До коментар #84 от "666":

    Ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще, ще ....... и така до края на оcрайна!
  • 90 Точно така

    27 5 Отговор

    До коментар #72 от "Ааааа не тъй,":

    Зеленски: 100% ще сме въглеродно неутрални скоро !
  • 91 Мда

    21 7 Отговор

    До коментар #11 от "Перко":

    А болните му слуги в България ръкопляскат, жалка картинка!
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Истината

    15 1 Отговор
    Ииии трябва ли да ми пука? Не бе сериозно, трябва ли? Ъ?
  • 94 Комар

    37 3 Отговор
    УКРенерго.....ахахахахахаха.... Украйна ще се обезлюди! Без ток, без вода....няма производство, няма живот! А просто трябваше да се обуздаят бандеровци, азовци и всякакви крайни фашисти-радикали. Ама как да ги обуздаят, като те управляват!
  • 95 Даа!,

    38 3 Отговор
    Според молдован източник,ги обстрелват с каменни гюлета ,от оръдия 14 век.Защото ракетите им отдавна свършиха.А гюлето е много опасно нещо.Нито радар го хваща,нито " патриотче" го прихваща.А каменни кариери у руснака- дал бог в излишък! А още истинския Дед Мороз не е почукал на портата им.Ще ги дръндарят до късно лято.Следва бел чаршаф.Кой се е заял с руснак- винаги е развял чаршаф накрая.А вие си ги наричайте" безаналогови" бензиноколонки " да ви е по поносим и розов миража.
  • 96 ще ги светнат

    32 4 Отговор

    До коментар #64 от "Варненец":

    ама не могат. Знам, че на по-голямата част от пишещите тук им се иска украинците да жънат успехи, обаче тези нещастници обстрелват основно цивилни обекти в Донецк. Следователно, по човешката логика получават тъмнина и студ. Останалото, друг ще го въздаде като справедливост
  • 97 така...

    21 2 Отговор
    Зеленски: и страшно стана в метрото....
  • 98 Рошен

    29 2 Отговор
    Укри, хапвайте шоколад рошен, като няма ток! Идва директно от земите на Чернобил, ще светнете като елхи!
  • 99 Българин

    18 3 Отговор

    До коментар #45 от "Адолф":

    Когато почнеш да чуваш какво ти говори другата страна току виж станало излишно тя да ти доказва с ракети, че ще си отстоява исканията...

    Коментиран от #104

  • 100 Изумен

    4 33 Отговор
    Нека да закрепят по-добре омразата на украинците.
    В бъдеще всеки руснак заобиколен от украинци ще се раздели с живота си.

    Коментиран от #102, #107

  • 101 С това трябваше да започнат

    21 1 Отговор
    Впрочем....
  • 102 Варненец

    12 1 Отговор

    До коментар #100 от "Изумен":

    Ще, ще, ще, ще, ще ... аххахах Я бягай, бе!
  • 103 Мишел

    28 2 Отговор

    До коментар #54 от "Минго":

    В Западна Европа все масово се налага наименованието "буре без дъно " за Украйна .😄😄😄
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Папарак

    37 3 Отговор
    Хората нямат ток и мръзнат, умират на бойното поле а кифлата на Зелката - Олена пазарува по френските бутици! Бедна работа, изхарчила е само около 30 хил, евра!
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 гого

    4 4 Отговор

    До коментар #100 от "Изумен":

    гледай ти да не си изумен някой път някъде ,защоото най малкото ще е да те боли като сядаш ,първо това ще имаш като чуство за другото каквото доиде

    Коментиран от #121

  • 108 Евтини дърва за огрев да им пращаме

    18 2 Отговор
    НЕ оръжия...

    Коментиран от #152

  • 109 Предложение

    20 3 Отговор
    Изпратете Денис джамбаза да работи по възстановяване електроподаването в Украйна!
    Нека забие поредния пирон в ковчега на Русия!

    Коментиран от #120

  • 110 После да няма пак

    20 2 Отговор
    Голодомор! И да врякат? Що и кво....
  • 111 Мишел

    15 2 Отговор

    До коментар #79 от "Госあ":

    Диктуването на условия при подписването на пълна капитулация изключва преговори .

    Коментиран от #114

  • 112 Госあ

    22 6 Отговор

    До коментар #84 от "666":

    Трибуналите на световните терористи избили и поробили цели раси, нации и народи са легитимни само за тях. За Китай, Русия и Индия не важат ;)
  • 113 Няма да се плашите

    26 2 Отговор
    Дед Мороз тепърва идва
  • 114 Госあ

    14 2 Отговор

    До коментар #111 от "Мишел":

    Така е, прав си. Зельо ще отиде в Киев само да подпише.
  • 115 Чегобараш

    6 1 Отговор

    До коментар #35 от "чегевара":

    :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Затваряй

    13 3 Отговор
    Наркоманското джудже Зеленски се справи приказно по Коледа.

    Коментиран от #125

  • 118 кокорчо

    11 1 Отговор
    ми кат немат акъл
  • 119 Путин е добряк

    25 2 Отговор
    Голямо търпение демонстрира. Но и на него нервите му се изпилиха
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Развеселен

    2 1 Отговор

    До коментар #107 от "гого":

    Вижда се, че имаш опит! :-))
    Но явно не си си научил урока.
    Пък може и да ти е харесало!
  • 122 Как така?

    21 2 Отговор
    Нали Киро Шприца уреди да внасяме ток от укронацитата?
  • 123 кокорчо

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "стоян":

    сега ша има ма нема моеш сиго купиш
  • 124 Объркан

    21 1 Отговор

    До коментар #1 от "Вечеря":

    "Факти" месеци наред писаха, че руската икономика е свършена, следователно и тока на Русия, както и ракетите й, а също и че Путин първо е умрял, после че е неизлечимо болен, а не помня и по кое време, че е луд.
    Очевидно сайта "факти" са го купили руснаци щом вече почнаха да пишат, че украйна нямало ток и че било извънредно зле и т.н.
    Съвсем се обърках! А сега де!
  • 125 Ко му дреме на Зеленото?

    20 3 Отговор

    До коментар #117 от "Затваряй":

    Кюти на топличко в бункера в Полша.

    Коментиран от #128

  • 126 Химарс Великолепний

    30 3 Отговор
    Престанете да пишете путинова дезинформация. Русия свърши ракетите си още през Март. После това бе потвърждавано през Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември...дори преди седмица тук имаше публикуван от сериозните-истински медии потвърждаващ доклад от британското и американското разузнавания. Та такива неща в Украйна няма как да има. Украйна победи и хората празнуват по улиците с украински и бандеровски знамена,
  • 127 Дааааааа

    18 3 Отговор
    Всички помпени станции останаха без електрозахранване, ама няма да се плашите, пращаме легени !
  • 128 Руснаков

    3 5 Отговор

    До коментар #125 от "Ко му дреме на Зеленото?":

    Пишеш колкото да не заспиш..а още е рано...

    Коментиран от #130

  • 129 маке

    16 4 Отговор
    Жалко за обикновените хора, печели хунтата на дедо Дън и профашистките западни политици....Урсула, фасула и други дебили, ръководещи ЕС

    Коментиран от #139

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 ааа неее

    23 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Напротив! Има голямо значение КОЙ я е започнал. И докато света не разбере истината за това кой всъщност започна тази война и не се надигне, този който я е започнал ще налива оръжия и пари в нея. И никакви преговори няма да има.
  • 132 Хммм

    16 2 Отговор
    Министърът на енергетиката на Украйна Херман Галущенко, вряка нещо .... но май от Полша.....
  • 133 стоян георгиев

    2 22 Отговор
    Това са рутинни ситуации при атаките изключва се цялата енергийна система.до ден ще бъде възстановена изключая харков.там.ще отнеме повече време.

    Коментиран от #138

  • 134 Антон

    24 3 Отговор
    Кеф, кеф, кеф.
    Може в статията да сложите линк към предишни статии, как на руснаците им били свършили ракетите. Ахахахсх.
    укрите да не се притесняват, урсула, байдън и компания ще им пратят перки за зелена енергия, ще им дадат ново въоръжение, но не безвъзмездно, а под формата ма заеми.
    Тепърва започва зимата.
  • 135 Джамбaза

    11 1 Отговор
    ...щети са нанесени на северните, южните и централните райони.
    Един Пулицър за това изречение!
  • 136 Гледайте и си правете изводите

    16 2 Отговор
    Как заради побъркани продажни политици, страда народа !
  • 137 123-56

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хм,":

    Разбира се, както и всичко, което им се дарява, се продава на Русия, вкл. оръжие.
  • 138 рутинни ситуации

    10 1 Отговор

    До коментар #133 от "стоян георгиев":

    рутинниииииии...... как го измисли бре?

    Коментиран от #143

  • 139 Байденко

    17 2 Отговор

    До коментар #129 от "маке":

    В Украйна обикновени хора няма.
    Да си украинец е диагноза.
  • 140 Водоносач

    22 2 Отговор
    помпените станции ако останат без електрозахранване и тръбите замръзнат, вода ще имат на пролет, ама може и тогава да нямат
  • 141 Хххх

    20 2 Отговор
    Без ток се живее ,но убитите в Донецк и Луганск няма да възкръснат! Малко е това за укрите фашисти!
  • 142 Хххх

    17 3 Отговор
    Без ток се живее ,но убитите в Донецк и Луганск няма да възкръснат! Малко е това за укрите фашисти!
  • 143 стоян георгиев

    2 20 Отговор

    До коментар #138 от "рутинни ситуации":

    Само да питам бурят знаеш ли коя под ред е тази атака на руснаците? И що Украина има още ток? Сега като се възстанови мрежата ще смените биковете и опорните и ще почнете наново.та отговори ми що след дваистата атака и поне 500 ракети Украина има ток?

    Коментиран от #147, #155, #157, #160, #169

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Помним

    18 0 Отговор
    А Зеленски щеше да изнася ток за Германия ...
  • 146 Опааа

    16 1 Отговор
    Браво! Браво! Мачкааааай Вова! Денонощно дронове и ракети! Слава!
  • 147 име

    22 1 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    Вярвайте му на стоечно, човека е във Факти поне от 2012г. и неведнъж е предричал фалита на Русия, Газпром, Лукойл, разпада на РФ, смъртта на Путин, бунта на руснаците, глада и смъртта в Русия и т.н. И да не си помислите че е трол, няма нищо такова!
  • 148 Софиянецо

    20 2 Отговор
    Голямата северна мечка преди само ръмжеше, а сега побесня. Жалко за обикновените украински граждани. Слугата на народа Зеленски така слугува, но не на народа си.
  • 149 От Мордор с любов

    15 1 Отговор
    Дарррркнеесссс..,Въпреки ,че от 60 ракети,120 са свалени е леко тъмничко и леко хладничко.Важното е борбеният дух да не се губи.въпреки че укровикинги,почти не останаха.Сало Украине!
  • 150 Замислен

    15 0 Отговор
    Тая Суровикин действително е Армагедон.
  • 151 Софиянецо

    17 0 Отговор
    Дълга статия, а никъде не видях името на слугата на народа Зеленски. Чудна работа ?
  • 152 Дидро

    10 0 Отговор

    До коментар #108 от "Евтини дърва за огрев да им пращаме":

    Ама ние им изпращаме и дърва за огрев.
  • 153 Ясна работата !!!

    15 2 Отговор
    Украинците печелят. Всичко им е 6.
  • 154 Империята на злото

    2 16 Отговор
    Отвръща на удара. Но накрая ще бъде победена.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Бисмарк

    17 1 Отговор
    "Сключвайте договори с когото искате, разгръщайте каквито желаете войни, но никога не закачайте руснаците."
  • 157 "Сега като се възстанови мрежата"

    14 1 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    Ще почнат да изнасят ток за България, знам, знам.....
  • 158 дядото

    14 1 Отговор
    много не им се връзва на укрите;днес твърдяха,че са свалили 37 от 40 руски ракети.бах тия три ракети каква мощ имат
  • 159 Гошо с Опела

    18 2 Отговор
    Минавам само Да се Изходя върху Всички Укри, Укро-Фенове и Поддръжници на Украйна..
    Нека бомбите не Спират до пълното Изравняеане на Територията...

    Коментиран от #164

  • 160 Дааааааа

    15 2 Отговор

    До коментар #143 от "стоян георгиев":

    "отговори ми що Украина имаШЕ ток?"......щото Путин им позволяваше да имат, не ти ли е ясно?
  • 161 Въпрос

    9 1 Отговор

    До коментар #78 от "падналия ангел":

    Защо не разрушат жп-линията която свързва Полша с Украйна? Или пътищата? Защо позволяват лесното навлизане от Полша на оръжия за нацистите ?

    Коментиран от #163

  • 162 Парното и тока не са гарантирани

    13 1 Отговор
    По никой документ на ООН !!! Има кюмбета и свещи.
  • 163 Защо не разрушат жп-линията

    10 1 Отговор

    До коментар #161 от "Въпрос":

    Щото така се прави! Локализираш крайната спирка и тогава бомбиш, а урките трябва да ги платят после.
  • 164 Солей

    11 0 Отговор

    До коментар #159 от "Гошо с Опела":

    Няма страшно укрофеновете си мислят,че манна небесна ги вали.Както се казва по нашите ширини,т..и,но упорити.
  • 165 Голем смех

    3 11 Отговор
    Последните русоиди на света ще се гърчат тука, в България. Долни твари.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Мухаа,хаа!

    11 1 Отговор
    И сега като ръгнат със стотици хиляди( заможните и богатите- не обикновената беднотия) да стават европейци,тъжна и майка на Европа, включително на България - Швейцария на балканите.И няма да тръгнат най закъсалите,защото изисква много пари.Само пътя с автомобил струва над хиляда евро.А храна,нощувки по пътя? Такова " наводнение" от нагли хлебарки ни очаква,че онези,който псу,вах ме от Азия, са нищо.Защото тези трябва задължително да бъдат" обгрижени" и приети без никакви спънки,.Това е тяхна десетилетна мечта.Да се преселят в ЕС без никакви проблеми.До сега нямаха право! Трудно,огромни бюрократични спънки във всяка държава.Сега мине през Дунава- добре дошъл.Нито кой е,от коя част на Украйна идва,с чисто минало ли е, дали не е издирван- влизай ,тук е Демокрация!
  • 168 Пепо

    9 1 Отговор
    За какво му е на Зеления ток,не му трябва,той иска само оръжие да се избива собствения му народ.Пък то украинци останаха ли,че да им трябва ток.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Ццц

    9 1 Отговор
    Спокойно, всеки момент свършват ракетите! Британското разузнаване този път е категорично.
  • 171 ТСМ

    6 1 Отговор
    Тези ракети бяха последните. От личните запаси на деспота.
  • 172 ело

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Механик":

    Киро беше обещал 7 танкера с втечнен Природен газ от твоите приятели Американците, че ще дойдат до до Нова година. Кирчо само за 7 месеца се научи как се управлява държава. Ако искаш - знам веднага ще решиш проблема-Украинският проблем с електричеството имам предвид инфраструктурата им най-скоро време как може да се разреши.Ти си умен,способен ти гений си.
  • 173 ивелин

    8 1 Отговор
    Украйна да бъден спокойна повече няма да има Руски ракети да летят и да унищожават инфраструктурата им. Защото пералните и хладилниците които имаха свършили--- няма нови внесени заради санкциите така ,че Руснаците няма от къде да вземат електрони компоненти за ракетите си.Слава на героичната Нацистка Бонеровска Украйна
  • 174 Джамбaза

    3 2 Отговор
    В Украйна е започнала спекула с пишещи машини.
    Поради липса на ток лаптопи и таблети са неизползваеми.
    Като алтернатива спекуланти предлагат пишещи машини на космически цени.
  • 175 Ресторантьора

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вечеря":

    Такива като теб са добре дошли на такава вечеря. Как нямате грам състрадание към нищо? Що за извратен циничен мозък?
Новини по държави: