18 Декември, 2022 05:29 925 1

Берлускони: Нямам никаква институционална роля в това правителство, а заслужавам

  • силвио берлускони-
  • правителство-
  • италия

В правителството на Мелони партията на бившия премиер е коалиционен партньор, а Антонио Таяни, който му е приближен, получи поста на министър на външните работи

Берлускони: Нямам никаква институционална роля в това правителство, а заслужавам - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нямам никаква институционална роля в това правителство, въпреки че го заслужавах. Това заяви бившият италиански премиер Силвио Берлускони по време на партийна проява в Милано, предадоха АНСА и Скай Ти Джи 24, цитирани от БТА.

Берлускони добави, че смята, че е заслужил роля в правителството на Италия дори и заради това, че още във втория ден от предизборната кампания за изборите на 25 септември, той е имал тежко падане и лекарите са му казали, че е жив по чудо.

Той добави, че все още чувства болка в резултат на този инцидент, но заяви: "Но когато съм седнал или стоя прав, все още съм онзи човек, способен да разсъждава, и то доста добре".

През септември бившият премиер сподели, че е имал инцидент, при който е паднал от пет метра височина.

В правителството на Мелони партията на Берлускони е коалиционен партньор, а Антонио Таяни, който е приближен на бившия премиер, получи поста на министър на външните работи. Самият Берлускони пък е член на Сената.

Вчера той поздрави основната партия в управляващата коалиция "Италиански братя" за десетгодишнината от създаването ѝ. В обръщението си към членовете на партията, събрали се на тържествен митинг, Берлускони заяви, че победата на изборите и влизането на Джорджа Мелони в Палацо Киджи (централата на италианския премиер в Рим) се дължи на сериозната работа, свършена от Мелони и на ангажимента на всички нейни съпартийци. Но Берлускони припомни, че настоящото правителство е и крайна точка в един преход, започнат преди 28 години, когато той се е впуснал в политиката и е създал десноцентристката си партия.

"Италиански братя" бе създадена преди 10 години след отцепване от партията на Берлускони.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хммм

    3 0 Отговор
    Заслужаваш някои да те нарита.. пиянде.
Новини по държави: