21 Декември, 2022 10:15 709 1

Протест с искане за предсрочни избори събра хиляди хора в Подгорица

  • черна гора-
  • подгорица-
  • избори-
  • организатори-
  • демонстрация

Поредната демонстрация, организирана от гражданското движение "Има ни", е събрала, според организаторите, около 20 000 души

Протест с искане за предсрочни избори събра хиляди хора в Подгорица - 1
Снимка: YouTube

Протест с искане за предсрочни избори събра снощи хиляди хора в столицата на Черна гора Подгорица, предаде агенция МИНА. Поредната демонстрация, организирана от гражданското движение "Има ни", е събрала, според организаторите, около 20 000 души.

Черногорският актьор Зоран Вуйович прочете прокламация с исканията на гражданите, сред които са отмяна на закона за президента и спешен избор на съдии за конституционния съд, както и дата за провеждане на извънредни парламентарни избори, предаде БТА.

„Парламентарното мнозинство създаде обществено разделение и икономическа неизвестност, а извънредните избори са изходът“, гласи прокламацията.

Участниците в демонстрацията носеха плакати с надписи, като "Черна гора, не те даваме" и "Има ни за Черна гора, за ЕС". Протестиращите настояват за освобождаване на прокуратурата и съдебната власт от политическото влияние.

Президентът на Черна гора Мило Джуканович подкрепи протеста, съобщава още МИНА.

"Подкрепа за мирното патриотично събиране срещу нарушенията на конституционно-правната система и конфронтацията с партньорите от европейската и евтроатлантическата общност", написа в Туитър Мило Джуканович.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Под,Над

    2 0 Отговор
    трябва да има само един -горски....Ако не,да ядете бахура .....