Last news in Fakti

21 Декември, 2022 10:52 1 504 18

Китайският лидер прие Медведев в Пекин

  • китай-
  • русия-
  • пекин-
  • лидер-
  • медведев

По време на срещата ръководителят на Китай се изказа за мирно политическо уреждане на украинската криза

Китайският лидер прие Медведев в Пекин - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Китай Си Дзинпин прие в сряда в Пекин ръководителя на партията "Единна Русия", заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, съобщава в сряда ТАСС, като се позовава на Централната китайска телевизия.

Според телевизионния канал "Си Дзинпин се е срещнал с председателя на партия "Единна Русия“ Дмитрий Медведев, който пристигна в Пекин по покана на Комунистическата партия на Китай“.

По време на срещата ръководителят на Китай се изказа за мирно политическо уреждане на украинската криза.

"Китай заема обективна и справедлива позиция по проблема с украинската криза. Надявам се, че заинтересованите страни ще проявят сдържаност и ще започнат всеобхватен диалог, политически ще премахнат притесненията на другите в областта на сигурността“, каза той.

Освен това китайският лидер подчерта, че Пекин е готов да се сближава с Москва в името на справедливото глобално управление.

На свой ред Дмитрий Медведев предаде на Си Дзинпин послание от руския президент Владимир Путин.

"Медведев предаде на ръководителя на китайската държава послание от президента на Руската федерация (Владимир) Путин, в което по-специално се отбелязва безпрецедентното ниво на руско-китайския политически диалог и практическо сътрудничество, изразява се увереност в постоянното прогресивно развитие на междудържавните и междупартийните отношения в тясно сътрудничество с новото ръководство на ККП, избрано въз основа на неотдавнашния партиен форум на китайските комунисти“, се казва в изявление на секретариата на Съвета за сигурност.

В него се отбелязва, че "страните свериха часовниците си по редица значими въпроси от международен характер, констатирайки широкото съвпадение на подходите на Москва и Пекин към най-наболелите световни проблеми, засегната бе темата за стратегическа външнополитическа координация, включително в рамките на ООН и на други многостранни платформи, включително ШОС, БРИКС и Г-20“.

"Беше обсъдена ситуацията в постсъветското пространство, включително украинската криза“, подчертаха от секретариата.

Според пресслужбата на "Единна Русия" Си Дзинпин и Дмитрий Медведев са били единодушни във високата си оценка за текущото състояние и перспективите на руско-китайските отношения.

Според доклада "политиците са провели задълбочен обмен на мнения по широк кръг въпроси от двустранния дневен ред, постигнали са споразумение за активизиране на сътрудничеството" между Единна Русия и Комунистическата партия на Китай в контекста на общите задачи, поставени от Владимир Путин и Си Дзинпин да продължат да насърчават "цялата гама от отношения на всестранно партньорство и стратегическо взаимодействие.

Освен това лидерите на двете партии обсъдиха вътрешнопартийното сътрудничество и международни въпроси.

"Днес се проведоха преговори с генералния секретар на Централния комитет на Китайската комунистическа партия, председател на Китайската народна република Си Дзинпин. Обсъдихме международни въпроси, включително, разбира се, конфликта в Украйна“, заяви Дмитрий Медведев след срещата.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин Сл.

    9 16 Отговор
    и там отиде да се моли за оръжия
  • 2 аааахахахааа

    8 15 Отговор
    Тая седмица в Китай,следващата в Северна Корея а след нея в Еритрея.Аааахахаааа...после пак отначало ги почва визитите.Мъкааааа....голема мъка Митя.Дано поне да има водка да ти дават че инъче голема скука.
  • 3 Дам

    5 12 Отговор
    Те и в Сирия ще го приемат
  • 4 Верно ли

    14 4 Отговор
    "Освен това китайският лидер подчерта, че Пекин е готов да се сближава с Москва в името на справедливото глобално управление."!!!!! Горните, ще ви спират парата за т.пи коментари ми се струва! Скоро!!!

    Коментиран от #5

  • 5 пффф

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Верно ли":

    И за да е още по-справедливо глобалното им управление ще се сближат и с Иран - най-справедливото управление на тая планета.
  • 6 Путин

    4 8 Отговор
    Путин пуска на Дьианпин дългогодишният си любовен партньор
  • 7 Няма мирно уреждане ма тази война

    9 1 Отговор
    ....И другаря Си го знае много добре.Той и Китайската Компартия внимателно наблюдават какво се случва и какви са поуките с оглед на техните апетити към Тайван.И то не е заради самия Тайван,а заради високо технологичните компании за производство на свръх миниатюрни чипове с голяма мощност.Всеки следва своя си интерес и не се интересува от МОРАЛНАТА страна на войната
  • 8 Френски

    4 4 Отговор
    Медведев д много широк няма да му хареса на китаеца
  • 9 ...

    5 6 Отговор
    Аре на килимчето пред червения господар
  • 10 1315123

    5 7 Отговор
    Руския народ е готов за връщане на комунизма. И присъединяване към Китай. Другаря Си Дзинпин взе решение за провеждане на военна операция. За освободжаване на руския народ от прогнилата капиталистическа мафия с яхти и дворци. Да живее партията.

    Коментиран от #13

  • 11 Реалист

    14 3 Отговор
    Коалицията е могъща срещу Американските фашисти и европейските им подлоги. Русия, Китай, Беларус, Казахстан, Иран, Салдитска Арабия, ОАЕ, Катар, Индия, РЮА, Аржентина, Бразилия цяла Африка и централна Америка, Сърбия, Унгария всички държави са срещу нацистите от ЕС и САЩ.

    Коментиран от #18

  • 12 ...

    2 3 Отговор
    Ко ша проси? Дронове ли?
  • 13 312331231231

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "1315123":

    Много от републиките в РФ искат да живеят в ислямска държава като Иран. Но царя Путин не им дава и ги затваря по затвори и ги избива. Иран един ден ще освободи тези хора от неверниците. А неверниците ще бъдат обезглавени. Мали тия руснаци ако знаят в какъв филм се вкарват със съюзниците си в кавички. Преди си беше супер яко с либералистите евроджендъри. Хем парички бол имат и купуват всичко дето тия роби изкопаят. Хем нямат никакви претенции щото са либерални.

    Коментиран от #14

  • 14 Сирене

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "312331231231":

    Мн комикси четеш...

    Коментиран от #15

  • 15 452234234

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сирене":

    Кажи го това на руския комунист и на русия ислямист. Те супер много обичат комиски точно.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ДДРОнег

    3 1 Отговор
    Ех, мъка русУфислка, и Китай не ще да подкрепи войн... , пардон "специалнта военна операция" на путин ...
    Китай иска "мирно уреждане", което означава рузия да си наляга парцалите в кремля и да се оттегли от Украйна !!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания