Last news in Fakti

25 Декември, 2022 15:32 1 351 6

Великобритания: Кралското семейство се събра в Сандрингам за Коледа

  • великобритания-
  • обединено кралство-
  • семейство-
  • кралско-
  • чарлз трети

Британският крал приветства събралите се на църковна служба в коледния ден в Сандрингам

Великобритания: Кралското семейство се събра в Сандрингам за Коледа - 1
Източник: БГНЕС

Британският крал Чарлз Трети приветства събралите се на църковна служба в коледния ден в Сандрингам, графство Норфолк, където бе подновена традицията за събиране на кралското семейство за празника.

Кралят и кралицата консорт Камила бяха придружени от принца и принцесата на Уелс - Уилям и Кейт, с техните деца и още няколко кралски особи. Голямо множество бе започнало да се събира още от ранните часове на деня пред църквата „Свети Мария Магдалена“ в Сандрингам, за да отправят лични пожелания към кралската двойка, предаде БНР.

За първи път кралското семейство се събира отново за Коледа в имението от 2019 година насам.

Имението Сандрингам е частна собственост на британските монарси от повече от 160 години. Покойната майка на краля Елизабет Втора бе домакин на 32 семейни Коледи в Сандрингам, но през 2020 и 2021 година тази традиция бе прекъсната заради Covid-19 и поразклатеното ѝ здраве.

В късния следобед телевизиите ще пуснат предварително записаното коледно обръщения на краля към нацията. Междувременно в първата си коледна служба след смъртта на Елизабет Втора архиепископът на Кентърбъри Джъстин Уелби – главата на Англиканската църква, отдаде дълбока почит на бившия монарх. Той отдели специално място и на всички изпитващи неимоверни трудности с кризата с поскъпването на живота.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    1 8 Отговор
    Кави хубави времена за Раша бяха по мое време на Сталин, 27 млн денафицирани рашистанци, ако сега са 146млн то раша ще престане да същусвува, но къде тоз късмет за атакувана УКрайна
  • 2 Ядат и пият, 20 степенно

    6 2 Отговор
    меню обявиха за тази вечер! А милиони британци пострадаха от кризата! Разпасаха се, не така !
  • 3 Кралицата консорт ли е

    6 2 Отговор
    или ескорт !?

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Цако Даков

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Кралицата консорт ли е":

    Я Камилата, я камиларят! ;).
  • 6 1914

    5 0 Отговор
    На кой му пука за тия безверници: крале,царе и тем подобни ...за щастие на останалите хора, не са безсмъртни,което ги влудява..биха искали да живеят на гърба на народите си още 100години тия пиявици но нямат възможност...😃😃😃
Новини по държави: