Last news in Fakti

4 Януари, 2023 10:25 1 054 6

Южна Корея обмисля крайни мерки срещу КНДР

  • южна корея-
  • северна корея-
  • кндр-
  • пакт-
  • мерки

Президентът на страната, Юн Сук Йол, заяви, че ще обмисли прекратяването на междукорейския военен пакт от 2018 г.

Южна Корея обмисля крайни мерки срещу КНДР - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Южна Корея, Юн Сук Йол, заяви, че ще обмисли прекратяването на междукорейския военен пакт от 2018 г., ако Северна Корея отново наруши нейното въздушно пространство, съобщи Ройтерс.

Юн направи коментара, след като беше информиран за мерките за противодействие на севернокорейските дронове, които преминаха в Южна Корея миналата седмица, призовавайки за изграждане на "огромна способност за реагиране, която надхвърля пропорционалните нива.", предаде news.bg.

Отношения между Севера и Юга бяха обтегнати от десетилетия, но станаха още по-напрегнати, откакто Юн пое поста през май, обещавайки по-твърда линия срещу Пхенян.

Юн критикува начина, по който военните са се справили с инцидента с дронове, отчасти обвинявайки разчитането на предишната администрация на пакта от 2018 г., забраняващ враждебните дейности в граничните райони. Той призова военните да бъдат готови за отмъщение.

Президентът нареди на министъра на отбраната да пусне всеобхватна единица за дронове, която изпълнява многоцелеви мисии, включително наблюдение, разузнаване и електронна война, и да създаде система за масово производство на малки дронове, които са трудни за откриване в рамките на една година.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ким Чен Ун

    4 6 Отговор
    И на тоя ще му дърпам ушите! Мушмурок!
  • 3 Капиталист

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Дръж хапчета за кръвно наблизо, пенсионер, че ако се запенявиш тука още малко и ще събереш границите
  • 4 Да, тежки времена

    2 3 Отговор
    за тоталитарните ко чини. Само като си представя, че парадната армия на концлагера е в пъти по-зле подготвена и въоръжена от тази на джуджето и ме напушва смях, как биха се спихнали като спукан балон след едновременен обстрел от 100 саямолета F 35 и разбомбени с ATACMS...

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ТИРбушон

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Да, тежки времена":

    Кимчо със сигурност гледа колко е "надежна" сдвеЦката техника. 😆😆😆
  • 6 квя

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да, тежки времена":

    И за това онзи ден на КИм дроновете си преминаха през въздъпното пространство на южна корея необезпокоявано. Че даже после някакви министри се извинявах апо телевизията за инцидента.
Новини по държави: