Last news in Fakti

4 Януари, 2023 19:53 2 659 30

Подкрепление! Германия разполага фрегата, за да подсили северния фланг на НАТО

  • германия-
  • нато-
  • фрегата-
  • балтийско море

Корабът "Мекленбург-Предна Померания", дълъг почти 140 метра, е оборудван с два хеликоптера

Подкрепление! Германия разполага фрегата, за да подсили северния фланг на НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германска фрегата ще подсилва през следващите месеци фланга на НАТО в Северния Атлантик и в Северно и Балтийско море, съобщи ДПА.

Военният кораб с екипаж от 210 души потегли от военноморската база във Вилхелмсхафен, съобщи говорителка на военноморските сили.

Корабът ще бъде и част от силите за бързо реагиране на военния съюз. Германските военноморски сили обявиха, че са планирани няколко мащабни маневри на НАТО, например в Балтийско море.

"Корабът ще служи в продължение на шест месеца като флагмански кораб на новото германско командване на алианса на НАТО", заяви капитанът на фрегатата Хендрик Вислер, цитиран в изявление на ВМС.

Корабът "Мекленбург-Предна Померания", дълъг почти 140 метра, е оборудван с два хеликоптера. През 2022 г. в продължение на няколко месеца той беше част от силите за бързо реагиране на НАТО.

Очаква се фрегатата да се завърне в базата си през юли.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха ха ха

    22 4 Отговор
    Нашия Радецки няма ли и него да разположат за подкрепление:)))

    Коментиран от #3

  • 2 Сатана Z

    10 18 Отговор
    Е,и?Райхстагът няма къде да избяга.Координатите са въведени на Жужо в куфарчето.
  • 3 стария моряк

    16 4 Отговор

    До коментар #1 от "Ха ха ха ха ха":

    За "Радецки" не знам , ама съмнително се въртят около "Дръзки" в морската градина на Варна , видели са Столтенберг с кирка в ръката.
  • 4 Ропотамо

    10 6 Отговор
    Колко по-добре може да е, ако Швабите не започнат открито 3 световна срещу победилите ги руснаци?!

    Коментиран от #8

  • 5 Петьо Петров

    7 9 Отговор
    Тези няма да мрат, ще мрем, българи, румънци и поляци. И то само защото едни алчни сбърканяци са решили съдбата ни. Е, поне ако ще се мре, знаем кой е врага.
  • 6 Пред тази..

    10 8 Отговор
    Фрегата,руската адмирал горшнов е като турска гемия.

    Коментиран от #27

  • 7 Германия разполага фрегата

    11 12 Отговор
    Хахаха ГОЛЕМ СМЕХ ---Германия разполага фрегата, за да подсили северния фланг на НАТО - СРЕЩУ -Подводницата със специално предназначение "Белгород", първият носител на торпедата "Посейдон

    Коментиран от #11

  • 8 руснаците

    20 15 Отговор

    До коментар #4 от "Ропотамо":

    не са побеждавали Германия , ако не беше САЩ помогнала на сталинчо сега расия нямше да я има ...

    Коментиран от #12, #14, #25

  • 9 Да, бе

    8 12 Отговор
    Добре, че тая фрегата още не знае, че я готват за подводница. Стационарна..
  • 10 Сменям си ник-а

    6 9 Отговор
    Очаква се фрегатата да се завърне в базата си през юли.

    А дали ще успее.
  • 11 Копирам от википедия

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "Германия разполага фрегата":

    Советские ядерные суперторпеды
    Концепция «Посейдона» наследует проекту Т-15 — гигантской советской торпеде для удара по побережью США, для которой планировалось создать специализированную подводную лодку. Разработки шли в КБ-11 в Сарове. В 1955 году работу над Т-15 прекратили: в ВМФ подводную лодку, которая может нести только одну торпеду, сочли нецелесообразной13.

    Коментиран от #13

  • 12 Абре

    14 16 Отговор

    До коментар #8 от "руснаците":

    Сащ помогнаха на руснаците чак, когато видяха руснаците пред портите на Берлин... Преди това се ослушваха- Чакаха изхода на войната.. Ако беше в полза на Германия щяха да се присъединят към Германия...

    Коментиран от #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Петьо Петров

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "руснаците":

    А бре дечко, кога се включиха западните сили? Юни 44-та. Руснаците бяха до Полша тогава. Но някои се уплашиха, че ще изгубят цяла Европа. Светът бе разделен още 43-та, но те чакаха други да поемат основната тежест. Четете бре, не слушайте само разните покемони на дъгата.
  • 15 оружие Апокалипсиса има в РУСИЯ

    7 2 Отговор
    В НАТО заметили перемещение российской многоцелевой атомной подводной лодки Белгород в Карском море. В альянсе считают, что РФ может впервые провести там испытания ядерной торпеды Посейдон.

    Что известно о ядерной торпеде Посейдон и на что способно оружие Апокалипсиса — узнавали Факты ICTV.
  • 16 германче.ама мургаво

    10 2 Отговор
    Цяла Германия видя новогодишния рвзил на военната министерка Кристин Ламбрехт!Леко развеселена с коси,разрошени от вятъра,тая пусна 1 минутно любителско видео.Никой нищо не чу,никой нищо не разбра!Щом министерката е такава,какви ли са и подчинените?Критичната статия я пусна немския Билд
  • 17 Я не лъжи дечицата бе

    7 14 Отговор

    До коментар #12 от "Абре":

    Щатите от първият ден на войната помагаха на Сталин. Изпратиха хиляди самолети, танкове, над 200 000 камиона, милиони консерви храна и т.н. Това, че по късно стъпиха в Европа е защото не бяха готови за война!

    Коментиран от #19, #20, #22, #23, #26

  • 18 Хихихи..

    9 2 Отговор
    Велика смешка от Великата Германия,дето гледа и мига като индианец в тръстика.Освен да праща оръжията си на едни "унтерменши"срещу други "унтерменши",за друго няма силички.И икономиката и,и бойният и дух са на кота 0.Освен да канят гладни навлеци с плюшени мечета,за друго не стават,да приемат актуалните реалии и да свикват с дървата,въглищата и свещите,нямат друг вариант!
  • 19 Факт

    10 4 Отговор

    До коментар #17 от "Я не лъжи дечицата бе":

    Не "помагаха" а "продаваха",всеки месец преди доставка ходеха да се уверят,че са платежоспособни.Руснаците си платиха по ленд-лиза скъпо и прескъпо в злато и други ценни метали.
  • 20 Петьо Петров

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Я не лъжи дечицата бе":

    Изпращали са, да, но само за да подпомогнат Сталин да спре изчадието което сами създадоха. Кой въоръжи Хитлер, или удобно не знаеш? Заводите Круп. Чий е капиталът? Хайде да спрем с глупостите. Първо създадоха Ленин, но наследникът Сталин им се опълчи и им стана враг. За да го спрат, създадоха Хитлер. Разделяй и владей. Сталин взе превес и те удобно взеха страна на победителя.
  • 21 откровенно

    1 1 Отговор
    Стайков ще пръ. д нат на Искандера а за Сърмата както казват самите американци още 10 години няма улавяне Стайков няма страшно , можеш спокойно да си свалиш чорапите преди да заспиш ! Теб и твоята страна никой не ви знае че сте живи , даже и СЪЮЗНИЦИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 до гюрлюка

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Я не лъжи дечицата бе":

    След като ме изтриха ( с нищо вулгарно ) по съкратената процедура иди на х е р !
  • 24 Комбоец

    1 2 Отговор
    Те сега го загазиха руснаците! Тази фрегата, с цели 2 хеликоптера, ще измени хода на СВО.
    !? - Поне снимка да бяхте сложили като хората, а то разликата от фрегата до самолетоносач, е колкото от локум до локомотив.
  • 25 един от многото

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "руснаците":

    Личи си , че си от новите пари! Коментар № 12 е абсолютно верен.
  • 26 стария моряк

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Я не лъжи дечицата бе":

    80 % от изпратеното лежи на дъното на Северно море , където "вълчите глутници" сутрин на разсъмване думкаха либъртитата като на учебен полигон. Колкото до самолети , имаш много поздрави от арменския поп , мигове , и ЛА 5 като изтребители и илюшини , щурмоваци разказаха играта на германците. Имало е специални предупреждения когато Покришкин и Кожедуб са били във въздуха!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Рико

    1 0 Отговор
    Германците имат недовършена работа ,която започнаха през 1941. Тогава от зад океана им попречиха. Германците да си довършват работата, а онези да не им пречат.
  • 29 Смешници

    0 0 Отговор
    С една фрегата ? Тази фрегата пали ли,че доста от техниката на голямата техническа нация Германия се оказа неподготвена и не можела да запали ,поне според самите тях около 55% не струва за нищо .
  • 30 Дьониц

    0 0 Отговор
    Фрегатата "адмирал Рьодер" ли се казва?
Новини по държави: